Przeczytaj oficjalny opis


Współczesna kultura jedzenia jest nie do pomyślenia bez wina i innych napojów alkoholowych, które stały się nieodzowną częścią gastronomii i codziennego życia. Właściwa obsługa i przechowywanie, znajomość kultury winiarskiej i jej historii, a także umiejętność prezentacji i umiejętności komunikacyjnych są niezbędne do profesjonalnej pracy z winem. Wraz z poznawaniem standardów wina bon, sommelierowie muszą podążać za nowymi trendami w branży, ponieważ wino jest żywym produktem i wymaga ciągłej degustacji, rozważań i badań.

Kul IN Wine łączy w sobie szkolenie teoretyczne i praktyczne, dzięki czemu uczniowie mogą uzyskać pełny wgląd w świat wina. Program przeznaczony jest dla osób zatrudnionych w turystyce, branży gastronomicznej, restauracjach i hotelach, winiarzach, przedstawicielach handlowych, krytykach wina i miłośnikach wina. Po ukończeniu uczniowie będą mogli niezależnie określić jakość wina, wybrać wina, sparować wino z jedzeniem i skomponować kartę win.

Po zakończeniu programu Wine studenci otrzymują certyfikat ukończenia.

Odkryj swoją pasję do win i gastronomii za pośrednictwem sieci studenckiej Kul IN . Aby zapoznać się z kursami oferowanymi w Culinary Institute Kul IN , sprawdź wirtualną wycieczkę .

  • Długość programu: 50 godzin
  • Wielkość grupy: maksymalnie 10 studentów
  • Koszt programu na studenta: 1.150 euro (z VAT)

Dla naszych wczesnych studentów oferujemy rabat 200 € na program nauczania . Aby pobrać ten kupon, musisz zakończyć proces składania wniosku i zapłacić czesne dwa miesiące przed datą rozpoczęcia programu.

Czesne obejmuje:

  • Wszystkie szkolenia i materiały do programu Wine
  • Transport z międzynarodowego lotniska w Zagrzebiu
  • Literatura (cyfrowa)
  • Zakwaterowanie (spacerem od Kul IN )
  • Obiad w dni szkolne
  • Wycieczki terenowe

SZCZEGÓŁY PROGRAMU WINE

Harmonogram zajęć w Kul IN : course details

WYCIECZKI POLA DO WIN

W ramach programu win studenci będą mieli również wycieczki terenowe organizowane przez wykładowców, aby odwiedzić słynne chorwackie winiarnie, sklepy z winami i restauracje z wybitnymi archiwami wina lub mapami wina. Podczas tych wizyt studenci zapoznają się z piwnicami win, przechowywaniem wina i winifikacją, mając jednocześnie możliwość nawiązania kontaktów z winiarniami, enologami i sommelierami. Te doświadczenia pomagają uczniom poznać branżę winiarską i rynek wina.

PRAKTYKA

Po zakończeniu programu win proponujemy staże dla studentów, którzy chcą ukierunkować swoją karierę zawodową na świat wina. Znane winiarnie, sklepy z winami, winiarnie i restauracje zapewniają studentom możliwość doskonalenia praktycznej wiedzy podczas zapoznania się ze sceną wina i sommeliera. Doświadczenie degustacji wina, odczuwanie różnych win, chęć poznawania światowej mapy wina i budowanie tożsamości jako sommeliera sprawiają, że to wezwanie jest ekscytujące. Zakwaterowanie nie obejmuje długości stażu. W ramach stażu, który trwa minimum 80 godzin, uczestnicy mają możliwość zdobycia dodatkowej wiedzy, umiejętności i doświadczenia w profesjonalnym środowisku pod profesjonalnym mentorem.

Program prowadzony przez:
Język angielski

Zobacz 6 więcej kursów w Culinary Institute Kul IN »

Ostatnia aktualizacja October 14, 2018
Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Kwiec. 30, 2019
Lipiec 31, 2019
Duration
50 godziny
W pełnym wymiarze godzin
Cena
1,150 EUR
Deadline
Skontaktuj się ze szkołą
Czerwiec 28, 2019
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Kwiec. 30, 2019
Data końcowa
Maj 14, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Lipiec 31, 2019
Data końcowa
Sierp. 14, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Czerwiec 28, 2019
Data początkowa
Paźdz. 4, 2019
Data końcowa
Paźdz. 18, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Wrześ. 6, 2019
Data początkowa
Grudz. 9, 2019
Data końcowa
Grudz. 20, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Listop. 8, 2019

Kwiec. 30, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa
Maj 14, 2019

Lipiec 31, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Czerwiec 28, 2019
Data końcowa
Sierp. 14, 2019

Paźdz. 4, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Wrześ. 6, 2019
Data końcowa
Paźdz. 18, 2019

Grudz. 9, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Listop. 8, 2019
Data końcowa
Grudz. 20, 2019