Professional Advanced Diploma in Italian Pastry Arts
CAST Alimenti
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Brescia, Włochy
Języki
Włoski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
8 months
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Szef kuchni cukierniczej, doświadczenie, pasja i nowoczesność
Rynek pracy coraz bardziej domaga się powrotu do zawodów związanych z rzemiosłem i kreatywnością, a z pewnością cukiernik ustanawia się jako jeden z zawodów, które potrafią wyrazić te cechy na najwyższym poziomie.
Wybór Professional Advanced Diploma in CAST Alimenti oznacza korzystanie z ponad 20-letniego doświadczenia i ponad 30 000 godzin praktycznego szkolenia, co umożliwiło setkom młodych ludzi znalezienie pracy w sektorze cukierniczym.
Kurs został opracowany w celu zapewnienia doskonałych wyników w zakresie wiedzy, umiejętności manualnych i profesjonalnych technik, które są niezbędnymi i niezbędnymi wymaganiami dla rynku pracy, w krótkim czasie i przy maksymalnych metodach nauczania.
Dużą uwagę przywiązuje się do zajęć praktycznych, umiejętności manualnych i organizacji pracy, dzięki ciągłemu wsparciu w klasie wysokiej klasy mistrzów i nauczycieli, w laboratoriach wyposażonych w najnowocześniejszy sprzęt i technologie. Do tego dochodzi spersonalizowany staż w wysoce wyselekcjonowanych strukturach, któremu towarzyszy niestrudzona troska i uwaga wobec uczniów i ich osobistych postaw zawodowych.
Planowane są dogłębne spotkania z wielkimi mistrzami i specjalistycznymi interwencjami, aby nadążyć za duchem czasu, poznać nowe produkty i nowe formuły komercyjne.
Nasze mocne strony
- Ciągła praktyka
- Numer zamknięty, aby zagwarantować doskonałą relację nauczyciel-uczeń
- Laboratoria z najnowocześniejszym wyposażeniem z pojedynczymi stanowiskami pracy
- Symulacja sytuacji w pracy
- Praca indywidualna i grupowa
- Materiał multimedialny
- Staż w firmach-gospodarzach doskonałości
- Wycieczki z przewodnikiem i wycieczki edukacyjne
- Wsparcie w czasie dzięki profesjonalnej aktualizacji specjalizacji
Trwanie
- 16 tygodni w klasie
- 16 tygodni stażu we włoskiej firmie
- 4 dni egzaminów końcowych
Kurs jest adresowany do
Wszyscy, którzy chcą nauczyć się lub doskonalić pracę cukiernika, zdobyć umiejętności manualne i zrozumieć organizacyjne i kierownicze aspekty laboratorium i działalności przedsiębiorczej.
Możliwość przystąpienia do programu CAST Alimenti we Włoszech
- Musi mieć poziom A2 w języku włoskim (dla lepszego zrozumienia włoskiego ciasta i tworzenia szerszych możliwości zatrudnienia);
- Musi mieć dobre umiejętności komunikacyjne w języku angielskim;
- Musi mieć co najmniej 18 lat;
- Musi być bardzo zmotywowany, aby rozpocząć karierę w branży spożywczej;
- Chętni do nauki innego języka obcego i stylu życia.
Wydane certyfikaty
- Certyfikat obecności (5 gwiazdek dla najbardziej zasłużonych)
- Certyfikat HACCP
- Certyfikat bezpieczeństwa w miejscu pracy
- Świadectwo nabytych umiejętności EQF (Europejskie Ramy Kwalifikacji) wydane przez region Lombardii i ważne w całej Europie dla profilu Poziomu Szefa Kuchni EQF: 3
Cele
- Stwórz szeroką gamę klasycznych i nowoczesnych wyrobów cukierniczych z wykorzystaniem technik wielkich mistrzów.
- Zarządzaj swoją pracą autonomicznie i wydajnie dzięki godzinom praktyki i symulacji pracy w firmie.
- Poznaj najbardziej zaawansowany sprzęt i jego prawidłowe użycie.
Zawartości
- Historia słodyczy i ewolucja profesjonalnej figury cukiernika.
- Organizacja cukierni: przestrzenie, maszyny, sprzęt, narzędzia i odzież profesjonalna.
- Surowce w cukiernictwie.
- Zasady dobrej praktyki higienicznej.
- Technika i praktyczna produkcja ciasta, ich transformacja i konserwacja.
- Klasyczne i nowoczesne włoskie wyroby cukiernicze: desery, wyroby cukiernicze z mignon, klasyczne i nowoczesne ciasta, pieczone i nadziewane.
- Produkty liściaste i na zakwasie, w tym panettone.
- Czekolada i czekolada oraz wyroby cukiernicze.
- Preparaty na zimno i lody w cieście.
- Pikantne ciasto.
- Chleb w cieście i zdrowe wypieki.
- Dekoracja cukiernicza, estetyczna prezentacja i projektowanie ciast
- Symulacje, przygotowanie, przechowywanie, wykańczanie i sprzedaż ciastek, testy praktyczne.
Dlaczego warto wybrać CAST Alimenti
- Z powodu naszej historii: urodziliśmy się w 1997 roku.
- Ze względu na wielkich mistrzów, którzy uczą w naszych klasach.
- Ze względu na solidną sieć kontaktów w ramach możliwości zatrudnienia.
- Ponieważ jesteśmy szkołą mistrzów świata: uczymy doskonałości.
- Z powodu naszego międzynarodowego prestiżu.
- 80% studentów znajduje pracę w sektorze dzięki usłudze delegowania stanowisk zarezerwowanej dla osób uczęszczających do szkoły.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Włoski program cukierniczy
- Parma, Włochy
Podstawowe i zaawansowane techniki francuskiego ciasta
- Ferrières-en-Brie, Francja
Dyplom z zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą
- Toronto, Kanada