Profesjonalny kurs kuchni włoskiej

DIEFFE Job's Academy

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Profesjonalny kurs kuchni włoskiej

DIEFFE Job's Academy

Kurs przeznaczony jest dla tych, którzy chcą zostać profesjonalistami kuchni włoskiej na świecie.

Aby stać się profesjonalistą kuchni włoskiej, należy nauczyć się stosować podstawowe techniki gotowania i rozpoznawać jakość autentycznych włoskich surowców i produktów. Ale oznacza to również internalizację "włoskiej drogi" jako stylu życia, kultury wyrażanej poprzez dania.

Studenci kursu zawodowego w kuchni włoskiej

Nauczą się wszystkiego o najbardziej znanych włoskich tradycjach kulinarnych, jednocześnie poszerzając swoją wiedzę na temat badań żywności, technologii i metod przetwarzania.

Kurs odbędzie się w Akademii DIEFFE w VERONA (Włochy).

Trwanie

3 tygodnie (112 godzin) zajęć teoretycznych i praktycznych - w języku angielskim - w Akademii DIEFFE w VERONIE.

Kurs podzielony jest na trzy różne rodzaje aktywności:

Lekcje oparte na klasach dotyczące aspektów teoretycznych.

Lekcje laboratoryjne (64 godziny) dotyczące technik gotowania, włoskich receptur, przygotowywania makaronów i pizzy.

Wycieczki edukacyjne, aby odkryć "drogę włoską", zwiedzając jedne z najbardziej znanych miast i jedne z najważniejszych producentów surowców i typowych włoskich produktów.

Tematy kursów

Włoska kultura kulinarna | 16 godzin - Badanie historii kuchni włoskiej, odkrycie kultury kulinarnej i tradycji różnych regionów, które sprawiają, że kraj jest znany na całym świecie.

Bezpieczeństwo żywności i system HACCP 4 godziny - kompletna lekcja na temat prawidłowego obchodzenia się, przechowywania i przygotowywania żywności w celu zapobiegania infekcjom i utrzymywania wystarczającej ilości składników odżywczych, aby stworzyć zdrowe danie. Wprowadzenie do mikrobiologii stosowanej do żywności, zasad higieny - higieny pracy i higieny osobistej - zgodnie z metodą HACCP, prawidłowego doboru materiałów i przedmiotów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Typowe włoskie produkty i surowce 12 godzin - Wiedza, smak i analiza sensoryczna typowych włoskich produktów, składników i surowców.

  • Przyprawy, zioła i przyprawy
  • Oliwa z oliwek i typowe sosy
  • Mleko i pochodne mleka
  • Rodzaje i zastosowania mąki
  • Ser (koncentrując się na regionalnych specjałach)
  • Mięso peklowane z wieprzowiny, gęsi lub bydła
  • Odmiany jajek
  • Makaron świeży, suszony i nadziewany
  • Ryż, gnocchi, polenta
  • Mąki
  • Białe i czerwone mięso, mięso z dziczyzny
  • owoce morza
  • Warzywa i grzyby
  • Kawa
  • Zjawisko "włoskiego brzmienia": jak tego uniknąć

Technologia żywności | 8 godzin - Wykorzystanie głównych typów urządzeń i maszyn do obróbki ciasta, zaczyniania i pieczenia. Badanie procesów produkcyjnych, ze szczególnym naciskiem na selekcję, konserwację, pakowanie, dystrybucję i stosowanie bezpiecznych, pożywnych i zdrowych produktów spożywczych.

Enologia 8 godzin - Obszary uprawy winorośli i produkcji we Włoszech. Badanie głównych włoskich odmian win, systemów produkcji win i technik przechowywania. Włoska klasyfikacja: DOP (DOCG i DOC) i IGP. Degustacja wina: terminologia, metoda, analiza sensoryczna. Parowanie żywności: dopasowywanie jedzenia i wina.

Włoskie Laboratorium Kulinarne - Uczenie się przez działanie. Podstawowy krok do zostania profesjonalistą kuchni włoskiej, 64 godziny praktyki - pod okiem profesjonalnych Szefów Kuchni, Szefów Kuchni Pizzy i Szefów Makaronów - poświęconych:

  • Artisan Pasta | 8 godzin
  • Pizza | 16 godzin
  • Kuchnia włoska | 40 godzin

Podczas lekcji uczniowie będą podzieleni na grupy, zarządzając przygotowaniem składników i wykonaniem przepisów według systemu rotacyjnego. Praktyczne zajęcia będą odbywać się w wyspecjalizowanych laboratoriach gotowania, ciast i piekarni, aby nauczyć się korzystania zarówno z tradycyjnych, jak i zaawansowanych urządzeń .

Wycieczki edukacyjne

Studenci będą mieli możliwość odbycia wyjazdów edukacyjnych do najważniejszych miast we Włoszech: Padwy , Wenecji , Florencji . Nauczyciel poprowadzi ich przez kulturę Bel Paese (piękny kraj), wyjaśniając najważniejsze aspekty Włoskiej Tradycji Kulinarnej i Gastronomicznej .

Przed każdą wycieczką nauczyciel będzie mówił w klasie o planie podróży i głównych atrakcjach, koncentrując się na typowej regionalnej kuchni każdego miejsca docelowego.

Podczas tego doświadczenia uczniowie będą odwiedzać zarówno lokalne rynki, jak i producentów surowców i żywności rzemieślniczej. Będą w kontakcie z historią Włoch, ucząc się, jak wpłynęło to na tworzenie poszczególnych potraw i specjałów gastronomicznych.

Kto może się ubiegać

  • Profesjonalni kucharze.
  • Profesjonaliści z branży spożywczej i napojów.
  • Profesjonaliści z branży hotelarskiej.
  • Posiadacze dyplomów z instytutów lub centrów szkolnictwa wyższego.
  • Studenci podyplomowi, którzy chcą spędzić czas za granicą, robią wyjątkowe wrażenia.

Kurs dopuszcza minimum 12, a maksymalnie 18 studentów.

Staż (opcjonalnie)

DIEFFE jest w stanie wesprzeć prośby studentów, którzy chcieliby spędzić pewien okres czasu w typowej włoskiej restauracji , trattorii, pizzerii, laboratorium rzemieślniczym lub gastronomii.

Staż jest wliczony w koszty subskrypcji, ale opcjonalny. Odbędzie się ono pod koniec kursu zawodowego i stanowi doskonałą okazję do ćwiczenia i doskonalenia technik zdobytych w Akademii.

Partnerzy praktyk DIEFFE to jedne z najlepszych restauracji we Włoszech, według prestiżowych przewodników Michelin i przewodnika Gambero Rosso.

Opłaty

Opłata za kurs wynosi 2950 euro i obejmuje:

  • Lekcje teoretyczne i praktyczne .
  • Staż (opcjonalnie - na koniec kursu).
  • Wszystkie materiały szkoleniowe , jedzenie i sprzęt na lekcje, warsztaty i degustacje.
  • Koszty transportu na wycieczki edukacyjne .
  • Mundur szefa kuchni: kurtka z logo DIEFFE Academy i czapką kucharza.
  • Dyplom akademicki po pomyślnym ukończeniu kursu. "Kuchnia włoska
  • Przejazd z lotniska "Verona Valerio Catullo".

Opłata nie obejmuje niczego nie wymienionego powyżej.

Nocleg

DIEFFE uważa, że ​​to doświadczenie powinno być jak najbardziej osobiste , jest to wyjątkowa okazja, aby poznać autentyczną włoską sztukę kulinarną, ale także spędzić trochę czasu w jednym z najpiękniejszych regionów geograficznych w Europie.

Z tego powodu Akademia postanowiła nie zmuszać swoich studentów do pozostania w obiekcie, ale pozwolić im na swobodę wyboru miejsca zakwaterowania osobiście i do zarządzania pobytem według własnego uznania, zwłaszcza jeśli towarzyszą im ich rodziny lub przyjaciele podczas doświadczenie.

W związku z tym zakwaterowanie nie jest wliczone w opłatę abonamentową, dzięki czemu DIEFFE może obniżyć koszty oferując najlepsze metody nauczania po konkurencyjnej cenie .

Aby jednak ułatwić wyszukiwanie, Akademia udostępnia studentom listę stowarzyszonych hoteli, pensjonatów i apartamentów, w których można zarezerwować specjalne specjalne ceny .

W zależności od potrzeb możesz bezpośrednio zarezerwować swoją ulubioną strukturę lub, jeśli wolisz, Akademię może dokonać rezerwacji w Twoim imieniu.

Dla osób, które nie są zainteresowane zakwaterowaniem towarzyszącym, możesz zarządzać pobytem według własnego uznania.

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski


Ostatnia aktualizacja April 16, 2018
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Lipiec 2019
Duration
Czas trwania
3 tygodnie
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
2,950 EUR
Locations
Włochy - Verona, Veneto
Data rozpoczęcia : Lipiec 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Lipiec 2019
Włochy - Verona, Veneto
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą