Międzynarodowe programy szkolenia kulinarnego

"Naucz się gotować jak tajski szef kuchni"

Oferujemy programy szkoleniowe w języku angielskim dla początkujących i doświadczonych profesjonalistów kulinarnych. Możemy zabrać cię z miejsca, w którym teraz jesteś, do wyższych poziomów umiejętności kulinarnych.

Szkoła Kulinarna

Szkolenia dla szefów kuchni jachtowych, nowych restauracji i tych, którzy chcą nauczyć się gotować tajski jak tajski.

Nasza Akademia

Nasze profesjonalne sale szkoleniowe są nowe i w pełni klimatyzowane. Każdy student kuchni ma własną stację treningową wraz z frytownicami, granitową strefą przygotowywania posiłków, zlewem i kącikiem do jedzenia. Na czele szkolenia znajduje się stanowisko instruktorskie, w którym wszystkie przepisy są najpierw przygotowywane i demonstrowane przez instruktora kuchni.

Jesteśmy w Bangkoku, stolicy tajskiej kuchni kulinarnej i domu słynnych na całym świecie tajskich potraw. Kto lepiej zna tajską kuchnię i gdzie jeszcze mógłbyś się nauczyć tajskiej kuchni? Nasza tajska kuchnia nie jest fusion ani przygotowywana z substytutów. Używamy autentycznych składników i uczymy Cię, jak mają smakować tajskie potrawy. Przyjdź i dołącz do naszego doskonale przygotowanego i długotrwałego programu kursów kucharskich. Możesz uczyć się przez 1 tydzień lub do 6 tygodni. Praktyka czyni mistrza i to jest dokładnie to, co zrobisz z nami. Będziesz uczyć się 25-30 profesjonalnych tajskich dań tygodniowo.

Podczas treningu kulinarnego możesz spodziewać się:

  • Tajskie składniki - owoce, warzywa, zioła, przyprawy, pasty, sosy, ...
  • Profesjonalna prezentacja żywności
  • Autentyczne smaki i aromaty
  • Opanowanie potraw
  • Tajskie naczynia kuchenne, parowarki, frytki, ...
  • Pasty curry (zrobione w staroświecki sposób z zaprawą
  • Smażenie, sałatki, zupy, przystawki, gotowanie na parze, frytki, desery
  • Zapisy, sosy
  • Tajlandzki owocowy cyzelowanie
  • Wegetariańskie tajskie techniki gotowania

Nasza metoda szkolenia kulinarnego

Najlepszym sposobem, aby nauczyć się gotować, jest zrobienie tego samemu. W naszym intensywnym, praktycznym programie uczniowie gotują, gotują i gotują. Dzięki przepisom na ręce, instruktor kuchni najpierw wyjaśnia i demonstruje każde danie. Robisz notatki i zadajesz pytania. Następnie twoja kolej, aby powielić to, co zostało zademonstrowane. Niezależnie przygotowując każde danie, uczysz się jak je przygotować. Twoje "stworzenie" jest następnie krytykowane, a instruktor instruuje Cię, jak go ulepszyć.

Zazwyczaj 5-6 profesjonalnych tajskich potraw jest codziennie dogłębnie analizowanych (25-30 / tydzień). Po pomyślnym zakończeniu przydzielonych potraw kończy się klasa każdego dnia.

Nasze kursy All-inclusive

Wszystkie kursy poniżej są ALL-INCLUSIVE-czesne obejmuje zarówno szkolenie oczywiście i zakwaterowanie. Większość posiłków również jest wliczona w cenę.

  • PROFESJONALNY KURS GOTOWANIA TAJLANDIA - 5 do 30 intensywnych dni podstawowej tajskiej kuchni
  • KURS MISTRZÓW TAJLANDII KULINARNEJ - 30 dni intensywnego treningu (6 tygodni gotowania) - akredytowane przez tajskie Ministerstwo Edukacji
  • PROFESJONALNY WEGETARIAŃSKI KURS PIECZENIA TAJLANDIA-5 dni prywatnego treningu wegetariańskiego
  • PRYWATNE TRENING ZIEMI - 5-10 dni intensywnego indywidualnego szkolenia szefa kuchni

Wegetariański

Profesjonalne tajskie kursy gotowania

PROFESJONALNY KURS TAJLANDZKIEGO GOTOWANIA - od 1 do 6 tygodni (5-30 dni roboczych), nauka 150 najpopularniejszych dań kuchni tajskiej

Ten profesjonalny kurs szefa kuchni odbywa się nieprzerwanie w ciągu 6 tygodni. Osiąga się znajomość tajskich składników (w tym zwiedzanie rynku), przygotowanie tych składników do gotowania oraz znajomość korzystania z woków, parowników, frytownic, naczyń kuchennych. Idealny dla osób nie znających tajskiej kuchni i gospodyń domowych. Dla tych, którzy chcą założyć własną restaurację, kurs ten jest doskonałym początkiem, ponieważ obejmuje najbardziej popularne dania kuchni tajskiej. Te 6 tygodni są wymienne i można je wykonać w dowolnej kolejności. Poziom trudności jest taki sam przez wszystkie 6 tygodni.

Program nauczania w systemie All-Inclusive * (w oparciu o liczbę tygodni szkolenia):

  • 1 TYDZIEŃ-25 000 bahtów
  • 2 TYGODNIE - 50 000 bahtów
  • 3 TYGODNIE - 65 000 bahtów
  • 4 TYGODNIE - 85 000 bahtów
  • 5 TYDZIEŃ – 105 000 bahtów
  • 6 TYGODNI - 120 000 bahtów

* Obejmuje bezpłatne zakwaterowanie (prywatny pokój z prywatną łazienką, klimatyzacją

Dyplom:

  • Dyplom tajskiego kucharza tajskiego przyznawany jest po ukończeniu 1 lub 2 tygodni.
  • Dyplom profesjonalnego kucharza tajskiego przyznawany jest po ukończeniu 2-5 tygodni.
  • Master Thai Culinary Chef Diploma jest przyznawany po ukończeniu 6 tygodni szkolenia i jest akredytowany przez tajskie Ministerstwo Edukacji

Noclegi (wliczone w prywatne zakwaterowanie z prywatną łazienką, wifi, klimatyzacją):

  • 1 TYDZIEŃ: 6 nocy
  • 2 TYGODNIE: 13 nocy
  • 3 TYGODNIE: 20 nocy
  • 4 TYGODNIE: 27 nocy
  • 5 TYGODNI: 34 noce
  • 6 TYGODNI: 41 nocy

Ponadto dla naszych uczniów dostępne są specjalne stawki z kilku hoteli od 2 do 4 gwiazdek w naszym regionie. Wystarczy kliknąć TUTAJ, aby zobaczyć niektóre opcje.

KURS MISTRZA TAJLANDZKIEGO KULINARNEGO - 30 intensywnych dni w ciągu 6 tygodni intensywnego profesjonalnego tajskiego gotowania.

W tym czasie nauczysz się 150 profesjonalnych tajskich potraw oraz rzeźbienia w owocach i liści bananowca.

Tajskie umiejętności i wiedza kulinarna zostały dopracowane, począwszy od podstaw tajskich składników, przygotowania, gotowania i prezentacji. Ponad 150 potraw plus możliwość zrobienia co najmniej 12 past curry, lepki ryż, mleko kokosowe, sosy

Szczegóły kursu (30 dni roboczych):

  • Data rozpoczęcia kursu: w każdy poniedziałek
  • Dni
  • liczba nauczanych potraw: 5-6 dziennie (ponad 150 w ciągu 6 tygodni)
  • Przepisy: Zapewnione w języku angielskim dla wszystkich potraw, past curry, sosów
  • Instrukcja: w języku angielskim (z wyjątkiem tajskich studentów)
  • Dyplomy: Przyznawane po zakończeniu każdego kursu
  • Wielkość klasy: 9 lub mniej uczniów
  • Zakwaterowanie: uwzględnione w tym kursie
  • Kaucja: wymagana do zagwarantowania miejsca (25%)
  • List akceptacyjny: Dostarczony osobom potrzebującym po otrzymaniu depozytu

Zawarte w czesnym za WSZYSTKIE kursy kucharskie (od 1 do 6 tygodni treningu):

  • Składniki, materiały, sztućce do użycia
  • Gorąca kawa, gorąca herbata i woda lodowa podczas zajęć
  • Wszystkie posiłki ugotowane przez każdego ucznia (dużo i dużo - obiad i kolacja)
  • Przepisy w języku angielskim dla wszystkich przygotowanych posiłków
  • Dyplom po zakończeniu każdego kursu opatrzonego pieczęcią Akademii
  • Mundur Akademii: Czarny T-shirt i fartuch
  • Zakwaterowanie w umeblowanym pokoju prywatnym z prywatną łazienką, wifi, klimatyzacją

5. PROFESJONALNY PRYWATNY WEGETARIAŃSKI KURS GOTOWANIA TAI - w ciągu 5 dni intensywnego treningu prywatnego ucz się 32 najpopularniejszych potraw tajskich, ucząc się, jak przygotować tofu, mleko sojowe, 3 pasty curry i 8 sosów / dipów.

Nacisk kładziony jest na zachowanie autentycznych smaków i wyglądu. Dostępne zarówno dla wegetarian, wegan i tych szefów kuchni / kucharzy pracujących w restauracjach z klientami wegetariańskimi.

Szczegóły kursu (5 dni roboczych):

  • Data rozpoczęcia kursu: od poniedziałku do piątku
  • Dni
  • Liczba nauczanych potraw: 7 dziennie
  • Przepisy: Zapewnione w języku angielskim dla wszystkich potraw, past curry, sosów
  • Instrukcja: w języku angielskim (z wyjątkiem tajskich studentów)
  • Dyplomy: Przyznawane po zakończeniu każdego kursu
  • Wielkość klasy: jeden na jeden, prywatny
  • Kaucja: wymagana do zagwarantowania miejsca (25%)
  • Noclegi: BEZPŁATNIE wraz z większością posiłków
  • Czesne (obejmuje zakwaterowanie): 1 TYDZIEŃ-50 000 bahtów
  • Dyplom: Indywidualny dyplom Thai Vegetarian Cooking przyznaje się po pomyślnym ukończeniu 1 tygodnia.

PRYWATNE TRENING CHF

JEDNO WSZYSTKIE WSKAZÓWKI

Specjalnie zaprojektowany dla osób pragnących intensywnie ćwiczyć jeden na jednego z tajskim szefem kuchni. Zadawaj tyle pytań, ile chcesz, gotuj dużo, ciężko pracuj, ucz się podstaw i ucz się zaawansowanych tajskich umiejętności kulinarnych. Ucz się i gotuj przez tyle tygodni, ile chcesz, przykrywając do 30 profesjonalnych potraw / tydzień. Zamiast być w grupie uczniów, masz szansę wybrać to, czego chcesz się uczyć i uczyć przez tyle tygodni, ile chcesz - tylko ty i tajski szef kuchni.

6. PRYWATNY KURS WIEPRZOWY-5 dni / tydzień intensywnej kuchni tajskiej, podstawowy

09:30 - dalej, aż wszystkie dania będą gotowe na dzień, zwykle od poniedziałku do piątku (5 dni roboczych)

Szczegóły kursu:

  • Dowiedz się tajskie składniki
  • Mistrzowskie użycie tajskich naczyń kuchennych
  • Wybierz 30-40 dań / tydzień, aby opanować

Czesne: 50 000 Bahtów / tydzień, 50% depozyt wymagany po potwierdzeniu daty, równowaga należna za pierwszy dzień zajęć w gotówce (baht tajlandzki) lub karta kredytowa (3%). Dodatkowi studenci po 25 000 brytów / tydzień. Czesne obejmuje BEZPŁATNE zakwaterowanie i większość posiłków.

  • Czas trwania: wybierasz liczbę tygodni do nauki
  • Data rozpoczęcia: Zwykle w poniedziałek
  • # of Students: Trening jeden na jeden
  • Dyplom: dyplom szkolny jest przyznawany po pomyślnym ukończeniu tego kursu.
  • Język: angielski (ale tłumacze są dostępni)

DOSTĘPNA INSTRUKCJA:

  1. Kway Teow (tajska zupa z makaronem)
  2. Moo Kata (Thai BBQ)
  3. Tajskie desery
  4. Royal Thai Cuisine
  5. Isaan Cuisine
  6. Sosy, dipy
  7. Patrz Choop
  8. Gotowana noga wieprzowa (Khao Kha Moo)
  9. kurczak
  10. Przygotuj tofu i mleko sojowe
  11. Chrupiący pieczony brzuch wieprzowy (Moo Krob)
  12. Chrupiące tajskie naleśniki (Kanom Buang)
  13. Rzeźba owocowa
Program prowadzony przez:
Język angielski
Ostatnia aktualizacja April 29, 2019
Ten kurs jest Na kampusie
Data początkowa
Otwórz rejestrację
Duration
1 - 8 tygodnie
Zaoczne
W pełnym wymiarze godzin
Cena
25,000 THB
na 1 tydzień (nauka całoroczna).
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Otwórz rejestrację
Termin nadsyłania zgłoszeń

Otwórz rejestrację

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa