Przeczytaj oficjalny opis

Międzynarodowe programy szkolenia kulinarnego

"Naucz się gotować jak tajski szef kuchni"

Oferujemy programy szkoleniowe w języku angielskim dla początkujących i doświadczonych profesjonalistów kulinarnych. Możemy zabrać cię z miejsca, w którym teraz jesteś, do wyższych poziomów umiejętności kulinarnych.

Szkoła Kulinarna

Szkolenia dla szefów kuchni jachtowych, nowych restauracji i tych, którzy chcą nauczyć się gotować tajski jak tajski.

Nasza Akademia

Nasze profesjonalne sale szkoleniowe są nowe i w pełni klimatyzowane. Każdy student kuchni ma własną stację treningową wraz z frytownicami, granitową strefą przygotowywania posiłków, zlewem i kącikiem do jedzenia. Na czele szkolenia znajduje się stanowisko instruktorskie, w którym wszystkie przepisy są najpierw przygotowywane i demonstrowane przez instruktora kuchni.

Jesteśmy w Bangkoku, stolicy tajskiej kulinarnej kuchni i domu światowej sławy tajskich potraw. Kto by znał tajską kuchnię lepiej niż my, a gdzie indziej, aby właściwie nauczyć się tajskiej kuchni? Nasza tajska kuchnia nie jest fuzją ani nie jest przygotowywana z substytutów. Używamy autentycznych składników i uczymy cię, jak mają smakować tajskie potrawy. Przyjdź i dołącz do naszego dobrze dopracowanego i długotrwałego programu kursu dla szefów kuchni. Możesz uczyć się przez 1 tydzień lub do 8 tygodni. Praktyka czyni mistrza i właśnie to zrobisz z nami. Nauczysz się 25-30 profesjonalnych tajskich potraw tygodniowo.

Podczas treningu kulinarnego możesz spodziewać się:

  • Tajskie składniki - owoce, warzywa, zioła, przyprawy, pasty, sosy, ...
  • Profesjonalne przygotowywanie potraw, techniki gotowania
  • Tajskie naczynia kuchenne, parowarki, frytki, ...
  • Pasty curry (zrobione w staroświecki sposób z zaprawą
  • Smażenie, sałatki, zupy, przystawki, gotowanie na parze, frytki, desery
  • Zapisy, sosy
  • Tajlandzki owocowy cyzelowanie

Nasza metoda szkolenia kulinarnego

Najlepszym sposobem, aby nauczyć się gotować, jest zrobienie tego samemu. W naszym intensywnym, praktycznym programie uczniowie gotują, gotują i gotują. Dzięki przepisom na ręce, instruktor kuchni najpierw wyjaśnia i demonstruje każde danie. Robisz notatki i zadajesz pytania. Następnie twoja kolej, aby powielić to, co zostało zademonstrowane. Niezależnie przygotowując każde danie, uczysz się jak je przygotować. Twoje "stworzenie" jest następnie krytykowane, a instruktor instruuje Cię, jak go ulepszyć.

Zazwyczaj 5-6 profesjonalnych tajskich potraw jest codziennie dogłębnie analizowanych (25-30 / tydzień). Po pomyślnym zakończeniu przydzielonych potraw kończy się klasa każdego dnia.

Nasze kursy All-inclusive

Wszystkie kursy poniżej są ALL-INCLUSIVE-czesne obejmuje zarówno szkolenie oczywiście i zakwaterowanie. Większość posiłków również jest wliczona w cenę.

  • PODSTAWOWY KURS SZKOLENIOWY - 10 dni podstawowego szkolenia kulinarnego
  • BASIC THAI GOTOWOŚĆ KUCHNI -5 do 20 intensywnych dni podstawowej kuchni tajskiej
  • ZAAWANSOWANY KURS GOTOWANIA TAI - od 5 do 20 intensywnych dni zaawansowanej kuchni tajskiej
  • GRAND MASTER THAI CULINARY COURSE-40 dni intensywnego treningu (8 tygodni gotowania)
  • PROFESJONALNY WEGETARIAŃSKI KURS PIECZENIA TAJLANDIA-5 dni prywatnego treningu wegetariańskiego
  • PRYWATNE TRENING ZIEMI - 5-10 dni intensywnego indywidualnego szkolenia szefa kuchni

Wegetariański

1. PODSTAWOWY PROGRAM UCZESTNICTWA KULINARNEGO SZKOLENIA - 2 tygodnie (10 dni), nauka podstawowych umiejętności kulinarnych, takich jak:

  • Wizyta rynkowa, składniki, naczynia
  • Umiejętności noża
  • Odżywianie
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Planowanie menu
  • Kosztowanie żywności
  • Poszycie / Prezentacja
  • Rozwój smaku
  • Organizacja stacji
  • Czas / wielozadaniowość
  • Rzeźba owocowa

Czesne: 30 000 bahtów

Dzień rozpoczęcia: w poniedziałki zapytaj o daty spożycia

Zakwaterowanie: wliczone w czesne

Instrukcja: w języku angielskim

Dyplom: podstawowy dyplom umiejętności kulinarnych

Kaucja: wymagana do zagwarantowania miejsca (25%)

Profesjonalne tajskie kursy gotowania

2. PODSTAWOWY KURS GOTOWANIA TAI - od 1 do 4 tygodni (5-20 dni roboczych), nauka 110 najpopularniejszych potraw tajskich

Kurs "Podstawowy szef kuchni" jest nauczany w sposób ciągły w ramach czterotygodniowego planu rotacji. Znajomość tajskich składników (zwiedzanie rynku włącznie), przygotowanie tych składników do gotowania oraz znajomość zastosowania wokadów, parowców, frytownic, przyborów kuchennych. Idealny dla osób nie znających tajskiej kuchni i gospodyń domowych. Dla tych, którzy chcą rozpocząć własną restaurację, ten kurs jest doskonałym początkiem, ponieważ obejmuje najbardziej popularne dania tajskie. Te 4 tygodnie są wymienne i można je wykonywać w dowolnej kolejności. Poziom trudności jest taki sam dla wszystkich 4 tygodni.

3. ZAAWANSOWANY KURS GOTOWANIA TAI - od 1 do 4 tygodni (5-20 dni roboczych), nauka ponad 105 profesjonalnych potraw tajskich.

Ten kurs jest przeznaczony dla tych, którzy mają podstawową wiedzę na temat tajskich składników do gotowania, naczyń i potraw. Dla początkujących zalecamy rozpoczęcie od BASIC THAI GOTOWANIA (patrz wyżej). Zazwyczaj codziennie podaje się 5-6 profesjonalnych potraw. Kurs zaawansowany to 4 tygodnie intensywnego treningu. Możesz wziąć jedną lub wszystkie cztery i możesz rozpocząć każdy tydzień, który chcesz.

Przygotowanie żywności, techniki gotowania i profesjonalne techniki prezentacji żywności są dyskutowane, ćwiczone i dopracowywane. Tajska kuchnia i dania są ilustrowane przez szefa kuchni i ćwiczone aż do perfekcji przez uczniów.

Program nauczania w systemie All-Inclusive * (w oparciu o liczbę tygodni szkolenia):

  • 1 TYDZIEŃ-25 000 bahtów
  • 2 TYGODNIE - 45 000 bahtów
  • 3 TYGODNIE - 65 000 bahtów
  • 4 TYGODNIE - 85 000 bahtów
  • 6 TYGODNI - 120 000 bahtów
  • 8 TYGODNI - 150 000 bahtów

* Obejmuje bezpłatne zakwaterowanie (prywatny pokój z prywatną łazienką, klimatyzacją

Dyplom:

  • Indywidualny dyplom tajskiego szefa kuchni przyznawany jest po ukończeniu 1 tygodnia.
  • Dyplom Professional Thai Chef jest przyznawany po ukończeniu 2 tygodni.
  • Dyplom Professional Thai Culinary Chef przyznaje się po ukończeniu 4 tygodni.
  • Dyplom Master Culinary Chef Master jest przyznawany po ukończeniu 6 tygodni szkolenia.
  • Dyplom Grand Master Thai Culinary Chef przyznaje się po ukończeniu 8 tygodni szkolenia.

Noclegi (wliczone w prywatne zakwaterowanie z prywatną łazienką, wifi, klimatyzacją):

  • 1 TYDZIEŃ: 6 nocy
  • 2 TYGODNIE: 13 nocy
  • 3 TYGODNIE: 20 nocy
  • 4 TYGODNIE: 27 nocy
  • 6 TYGODNI: 41 nocy
  • 8 TYGODNI: 55 nocy

Ponadto dla naszych uczniów dostępne są specjalne stawki z kilku hoteli od 2 do 4 gwiazdek w naszym regionie. Wystarczy kliknąć TUTAJ, aby zobaczyć niektóre opcje.

4. GRAND MASTER THAI CULINARY COURSE-40 intensywne dni przez 8 tygodni, zabierze Cię z BASIC (4 tygodnie) plus ADVANCED (4 tygodnie) w sumie 8 tygodni intensywnej profesjonalnej kuchni tajskiej.

W tym czasie nauczysz się 200 profesjonalnych tajskich potraw oraz rzeźbienia w owocach i rzemiosła z liści bananowych.

Tajskie umiejętności gotowania i wiedza zostały dopracowane, począwszy od podstaw tajskich składników, przygotowania, gotowania i prezentacji. Ponad 200 dań plus możliwość zrobienia co najmniej 12 past curry, lepkiego ryżu, mleka kokosowego, sosów

Szczegóły kursu (40 dni roboczych):

  • Data rozpoczęcia kursu: w każdy poniedziałek
  • Dni
  • Liczba dań nauczanych: 5-6 dziennie (ponad 200 w 8 tygodni)
  • Przepisy: Zapewnione w języku angielskim dla wszystkich potraw, past curry, sosów
  • Instrukcja: w języku angielskim (z wyjątkiem tajskich studentów)
  • Dyplomy: Przyznawane po zakończeniu każdego kursu
  • Wielkość klasy: 6 lub mniej uczniów
  • Zakwaterowanie: uwzględnione w tym kursie
  • Kaucja: wymagana do zagwarantowania miejsca (25%)
  • List akceptacyjny: Dostarczony osobom potrzebującym po otrzymaniu depozytu
  • Praktyki: Dostępne dla 6

Wliczone w czesne dla WSZYSTKICH kursów szefa kuchni (od 1 do 8 tygodni szkolenia):

  • Składniki, materiały, sztućce do użycia
  • Gorąca kawa, gorąca herbata i woda lodowa podczas zajęć
  • Wszystkie posiłki ugotowane przez każdego ucznia (dużo i dużo - obiad i kolacja)
  • Przepisy w języku angielskim dla wszystkich przygotowanych posiłków
  • Dyplom po zakończeniu każdego kursu opatrzonego pieczęcią Akademii
  • Akademia: Czarny T-shirt i fartuszek z logo
  • Zakwaterowanie w umeblowanym pokoju prywatnym z prywatną łazienką, wifi, klimatyzacją

5. PROFESJONALNY PRYWATNY WEGETARIAŃSKI KURS GOTOWANIA TAI - w ciągu 5 dni intensywnego treningu prywatnego ucz się 32 najpopularniejszych potraw tajskich, ucząc się, jak przygotować tofu, mleko sojowe, 3 pasty curry i 8 sosów / dipów.

Nacisk kładziony jest na zachowanie autentycznych smaków i wyglądu. Dostępne zarówno dla wegetarian, wegan i tych szefów kuchni / kucharzy pracujących w restauracjach z klientami wegetariańskimi.

Szczegóły kursu (5 dni roboczych):

  • Data rozpoczęcia kursu: od poniedziałku do piątku
  • Dni
  • Liczba nauczanych potraw: 7 dziennie
  • Przepisy: Zapewnione w języku angielskim dla wszystkich potraw, past curry, sosów
  • Instrukcja: w języku angielskim (z wyjątkiem tajskich studentów)
  • Dyplomy: Przyznawane po zakończeniu każdego kursu
  • Wielkość klasy: jeden na jeden, prywatny
  • Kaucja: wymagana do zagwarantowania miejsca (25%)
  • Noclegi: BEZPŁATNIE wraz z większością posiłków
  • Czesne (obejmuje zakwaterowanie): 1 TYDZIEŃ-50 000 bahtów
  • Dyplom: Indywidualny dyplom Thai Vegetarian Cooking przyznaje się po pomyślnym ukończeniu 1 tygodnia.

PRYWATNE TRENING CHF

JEDNO WSZYSTKIE WSKAZÓWKI

Specjalnie zaprojektowany dla osób pragnących intensywnie ćwiczyć jeden na jednego z tajskim szefem kuchni. Zadawaj tyle pytań, ile chcesz, gotuj dużo, ciężko pracuj, ucz się podstaw i ucz się zaawansowanych tajskich umiejętności kulinarnych. Ucz się i gotuj przez tyle tygodni, ile chcesz, przykrywając do 30 profesjonalnych potraw / tydzień. Zamiast być w grupie uczniów, masz szansę wybrać to, czego chcesz się uczyć i uczyć przez tyle tygodni, ile chcesz - tylko ty i tajski szef kuchni.

6. PRYWATNY KURS WIEPRZOWY-5 dni / tydzień intensywnej kuchni tajskiej, podstawowy

09:30 - dalej, aż wszystkie dania będą gotowe na dzień, zwykle od poniedziałku do piątku (5 dni roboczych)

Szczegóły kursu:

  • Dowiedz się tajskie składniki
  • Mistrzowskie użycie tajskich naczyń kuchennych
  • Wybierz 30-40 dań / tydzień, aby opanować

Czesne: 50 000 Bahtów / tydzień, 50% depozyt wymagany po potwierdzeniu daty, równowaga należna za pierwszy dzień zajęć w gotówce (baht tajlandzki) lub karta kredytowa (3%). Dodatkowi studenci po 25 000 brytów / tydzień. Czesne obejmuje BEZPŁATNE zakwaterowanie i większość posiłków.

  • Czas trwania: wybierasz liczbę tygodni do nauki
  • Data rozpoczęcia: Zwykle w poniedziałek
  • # of Students: Trening jeden na jeden
  • Dyplom: dyplom szkolny jest przyznawany po pomyślnym ukończeniu tego kursu.
  • Język: angielski (ale tłumacze są dostępni)

DOSTĘPNA INSTRUKCJA:

  1. Kway Teow (tajska zupa z makaronem)
  2. Moo Kata (Thai BBQ)
  3. Tajskie desery
  4. Royal Thai Cuisine
  5. Isaan Cuisine
  6. Sosy, dipy
  7. Patrz Choop
  8. Gotowana noga wieprzowa (Khao Kha Moo)
  9. kurczak
  10. Przygotuj tofu i mleko sojowe
  11. Chrupiący pieczony brzuch wieprzowy (Moo Krob)
  12. Chrupiące tajskie naleśniki (Kanom Buang)
  13. Rzeźba owocowa

Dodatkowa instrukcja dostępna:

Oprócz tajskiej kuchni kulinarnej oferujemy inne profesjonalne usługi, takie jak:

  1. Instrukcja jak uczyć tajskich lekcji gotowania oraz jak instruować i szkolić personel restauracji.
  2. Praktyki w lokalnych tajskich restauracjach.
  3. Instruktaż / doradztwo w zarządzaniu restauracją, operacjami, rozwojem, rentownością, rachunkowością i uruchomieniem.
  4. Instrukcja obsługi restauracji i kuchni, kalkulacji kosztów, kalkulacji żywności, cen dań, projektowania menu, wyboru witryn, projektowania kuchni, higieny żywności i kuchni itp.
  5. Umiejętności rzeźbienia w owocach i warzywach

Doradztwo restauracyjne:

Nasze kursy przygotowawcze dla szefów kuchni mają na celu wprowadzenie nowicjuszy w gronie profesjonalistów, kucharzy w kucharzy i szefów kuchni w tajskich kucharzy kulinarnych. Staniesz się lepszym kucharzem I lepszym szefem kuchni. Nasza ekspertyza to nauczanie tradycyjnej kuchni tajskiej, tajskiej rzeźbienia owoców i warzyw oraz dochodowego zarządzania tajskimi restauracjami. Chcesz rozpocząć własną restaurację? Możemy pomóc! Pomożemy Ci nauczyć Cię, jak opłacalnie otwierać i prowadzić tajską restaurację. Potrzebujesz wykwalifikowanego tajskiego szefa kuchni? Możemy zaoszczędzić czas i bezproblemowe loty do Bangkoku, aby przeprowadzić rozmowę kwalifikacyjną i zatrudnić. Możemy przeprowadzać z tobą wywiady i testować - podkreślając umiejętności kulinarne, kwalifikacje, umiejętności przywódcze i umiejętności anglojęzyczne. Nasz doświadczony personel był zaangażowany na każdym etapie wyboru restauracji, projektowania, operacji, księgowości itp. Nasza instrukcja zarządzania restauracją ma na celu pomóc osobom zainteresowanym założeniem własnej restauracji. Możemy kształcić twoich kucharzy, aby byli lepszymi kucharzami, lepszymi szefami kuchni, lepszymi rzeźbiarzami, lepszymi menadżerami i dochodowymi operatorami restauracji - to są nasze cele.

Program prowadzony przez:
Język angielski
Ostatnia aktualizacja September 11, 2018
Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Otwórz rejestrację
Duration
1 - 8 tygodnie
Zaoczne
W pełnym wymiarze godzin
Cena
25,000 THB
na 1 tydzień (nauka całoroczna).
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Otwórz rejestrację
Termin nadsyłania zgłoszeń

Otwórz rejestrację

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa