Profesjonalne kursy szefa kuchni azjatyckiej

Informacje ogólne

Opis programu

Międzynarodowe azjatyckie programy szkoleń kulinarnych

"Naucz się gotować jak tajski szef kuchni"

UCZ SIĘ OD 1 TYGODNIA DO 1 ROKU

Oferujemy programy szkoleniowe w języku angielskim dla początkujących i doświadczonych profesjonalistów kulinarnych. Możemy zabrać cię z miejsca, w którym teraz jesteś, do wyższych poziomów umiejętności kulinarnych.

Azjatycka Szkolenie Kulinarne

Szkolenia dla szefów kuchni jachtowych, nowych restauracji i tych, którzy chcą nauczyć się gotować tajski jak tajski.

Nasza Akademia

Nasze profesjonalne sale szkoleniowe są nowe i w pełni klimatyzowane. Każdy student kuchni ma własną stację treningową wraz z frytownicami, granitową strefą przygotowywania posiłków, zlewem i kącikiem do jedzenia. Na czele szkolenia znajduje się stanowisko instruktorskie, w którym wszystkie przepisy są najpierw przygotowywane i demonstrowane przez instruktora kuchni.

Jesteśmy w Bangkoku, stolicy tajskiej kuchni kulinarnej i domu światowej sławy tajskich potraw. Kto znałby tajskie gotowanie lepiej od nas, a gdzie jeszcze byś poszedł, aby właściwie nauczyć się tajskiego gotowania? Nasze tajskie gotowanie nie składa się z fuzji ani nie jest przygotowywane z zastępczych składników. Używamy autentycznych składników i uczymy, jak mają smakować potrawy tajskie. Przyjdź i dołącz do naszego dopracowanego i długoletniego programu kursów dla szefów kuchni. Możesz uczyć się przez 1 tydzień lub do 8 tygodni. Praktyka czyni mistrza i właśnie to z nami zrobisz. Nauczysz się 40 profesjonalnych tajskich potraw tygodniowo. Ucz się przez 4 tygodnie ucząc się kuchni tajskiej lub 8 tygodni i ucz się także kuchni chińskiej, koreańskiej, wietnamskiej i japońskiej.

Podczas treningu kulinarnego możesz spodziewać się:

  • Tajskie składniki - owoce, warzywa, zioła, przyprawy, pasty, sosy, ...
  • Profesjonalna prezentacja żywności
  • Autentyczne smaki i aromaty
  • Opanowanie potraw
  • Tajskie naczynia kuchenne, parowarki, frytki, ...
  • Pasty curry (zrobione w staroświecki sposób z zaprawą
  • Smażenie, sałatki, zupy, przystawki, gotowanie na parze, frytki, desery
  • Zapisy, sosy
  • Tajlandzki owocowy cyzelowanie
  • Wegetariańskie tajskie techniki gotowania

Nasza metoda szkolenia kulinarnego

Najlepszym sposobem, aby nauczyć się gotować, jest zrobienie tego samemu. W naszym intensywnym, praktycznym programie uczniowie gotują, gotują i gotują. Dzięki przepisom na ręce, instruktor kuchni najpierw wyjaśnia i demonstruje każde danie. Robisz notatki i zadajesz pytania. Następnie twoja kolej, aby powielić to, co zostało zademonstrowane. Niezależnie przygotowując każde danie, uczysz się jak je przygotować. Twoje "stworzenie" jest następnie krytykowane, a instruktor instruuje Cię, jak go ulepszyć.

Zazwyczaj codziennie 8 szczegółowych tajskich potraw (40 / tydzień). Po zadowalającym zakończeniu przydzielonych potraw klasa kończy się każdego dnia.

STAŁY

Dla tych, którzy odbywają 6 tygodni lub więcej szkoleń kulinarnych, dostępne są staże w tajskich hotelach, kurortach i restauracjach. Ucz się, ucz się i zarabiaj na 6-miesięcznej wizie edukacyjnej.

Nasze kursy szkoleniowe

Wszystkie kursy poniżej są ALL-INCLUSIVE-czesne obejmuje zarówno szkolenie oczywiście i zakwaterowanie. Większość posiłków również jest wliczona w cenę.

  • PROFESJONALNY KURS GOTOWANIA TAJSKIEGO - od 5 do 20 intensywnych dni podstawowego tajskiego gotowania
  • MISTRZOWSKI TAJSKI KURS KULINARNY - 20 dni intensywnego treningu
  • GRAND MASTER ASIAN CULINARY COURSE - 40 dni intensywnego szkolenia (8 tygodni) - akredytowane przez tajlandzkie Ministerstwo Edukacji
  • PROFESJONALNY KURS GOTOWANIA WEGETARIAŃSKIEGO TAJSKIEGO - 5 dni samodzielnego szkolenia wegetariańskiego
  • PRYWATNE TRENING ZIEMI - 5-10 dni intensywnego indywidualnego szkolenia szefa kuchni

Wegetariański

1. Profesjonalne tajskie kursy gotowania

PROFESJONALNY KURS GOTOWANIA TAJSKIEGO - 1–4 tygodnie (5–20 dni roboczych), nauka 160 najpopularniejszych tajskich potraw

Ten profesjonalny kurs dla kucharzy jest prowadzony w sposób ciągły w ciągu 4 tygodni. Osiągnięta jest znajomość tajlandzkich składników (w tym wycieczka po rynku), przygotowanie tych składników do gotowania oraz znajomość korzystania z woków, parowców, frytkownic, przyborów kuchennych. Idealny dla osób niezaznajomionych z tajską kuchnią i gospodyniami domowymi. Dla tych, którzy chcą założyć własne restauracje, ten kurs jest idealnym początkiem, ponieważ obejmuje najpopularniejsze tajskie potrawy. Te 6 tygodni są wymienne i można je realizować w dowolnej kolejności. Poziom trudności jest taki sam przez wszystkie 4 tygodnie.

Czesne (na podstawie liczby tygodni szkolenia):

  • 1 TYDZIEŃ - 35 000 bahtów
  • 2 TYGODNIE – 70 000 bahtów
  • 3 TYGODNIE - 100 000 bahtów
  • 4 TYGODNIE – 125 000 bahtów

Dyplom:

  • Osobisty tajski dyplom kulinarnego szefa kuchni jest przyznawany po ukończeniu 1 tygodnia.
  • Profesjonalny tajski dyplom kulinarnego szefa kuchni jest przyznawany po 2-3 tygodniach.
  • Master Thai Kulinarny Dyplom Szefa Kuchni przyznawany jest po ukończeniu 4 tygodni szkolenia

Zakwaterowanie:

Prywatny pokój z prywatną łazienką, ciepłą wodą, Wi-Fi, klimatyzacją wynosi 2500 bahtów / tydzień.
Łóżko w hostelu w bardzo ładnym hostelu kosztuje 1500 bahtów / tydzień.

Również specjalne stawki są dostępne dla naszych uczniów z kilku 2-4-gwiazdkowych hoteli w naszej okolicy.

2. KURS MISTRZOWSKIEGO TAJSKIEGO W KUCHNI - 20 intensywnych dni w ciągu 4 tygodni intensywnego profesjonalnego gotowania tajskiego.

W tym czasie poznasz 160 profesjonalnych tajskich potraw.

Umiejętności i wiedza tajskiego gotowania zostały dopracowane, zaczynając od podstaw tajlandzkich składników, przygotowania, gotowania i prezentacji. Ponad 160 potraw plus możliwość zrobienia co najmniej 12 past curry, lepkiego ryżu, mleka kokosowego, sosów

TUITION: 125 000 THB (4150 USD)

Szczegóły kursu (20 dni roboczych):

  • Data rozpoczęcia kursu: w każdy poniedziałek
  • Dni
  • Liczba nauczanych potraw: 8 dziennie (ponad 160 w ciągu 4 tygodni)
  • Przepisy: Zapewnione w języku angielskim dla wszystkich potraw, past curry, sosów
  • Instrukcja: w języku angielskim (z wyjątkiem tajskich studentów)
  • Dyplomy: Przyznawane po zakończeniu każdego kursu
  • Wielkość klasy: 9 lub mniej uczniów
  • Kaucja: wymagana do zagwarantowania miejsca (25%)
  • List akceptacyjny: Dostarczony osobom potrzebującym po otrzymaniu depozytu

Zawarte w kursie WSZYSTKICH kursów dla szefów kuchni (od 1 do 4 tygodni szkolenia):

  • Składniki, materiały, sztućce do użycia
  • Gorąca kawa, gorąca herbata i woda lodowa podczas zajęć
  • Wszystkie posiłki ugotowane przez każdego ucznia (dużo i dużo - obiad i kolacja)
  • Przepisy w języku angielskim dla wszystkich przygotowanych posiłków
  • Dyplom po zakończeniu każdego kursu opatrzonego pieczęcią Akademii
  • Mundur Akademii: Czarny T-shirt i fartuch

3. WIELKI MISTRZ Azjatycki PROGRAM KULINARNY - w ciągu 40 dni naucz się 4 tygodni tajlandzkiego gotowania (160 potraw) 4 tygodni koreańskiej, chińskiej, japońskiej i wietnamskiej kuchni.

TUITION: 185 000 THB (6150 USD)

Szczegóły kursu (40 dni):

Dzień rozpoczęcia kursu: w każdy poniedziałek
Dni

4. PROFESJONALNY PRYWATNY KURS GOTOWANIA WEGETARIAŃSKIEGO W Tajlandii - w ciągu 5 dni prywatnego intensywnego treningu poznaj 32 najpopularniejsze dania kuchni tajskiej wraz z nauką robienia tofu, mleka sojowego, 3 past curry i 8 sosów / dipów.

Nacisk kładziony jest na zachowanie autentycznych smaków i wyglądu. Dostępne zarówno dla wegetarian, wegan i tych szefów kuchni / kucharzy pracujących w restauracjach z klientami wegetariańskimi.

Szczegóły kursu (5 dni roboczych):

  • Data rozpoczęcia kursu: od poniedziałku do piątku
  • Dni
  • Liczba nauczanych potraw: 7 dziennie
  • Przepisy: Zapewnione w języku angielskim dla wszystkich potraw, past curry, sosów
  • Instrukcja: w języku angielskim (z wyjątkiem tajskich studentów)
  • Dyplomy: Przyznawane po zakończeniu każdego kursu
  • Wielkość klasy: jeden na jeden, prywatny
  • Kaucja: wymagana do zagwarantowania miejsca (25%)
  • Noclegi: BEZPŁATNIE wraz z większością posiłków
  • Czesne: 1 TYDZIEŃ - 50 000 bahtów
  • Dyplom: Indywidualny dyplom Thai Vegetarian Cooking przyznaje się po pomyślnym ukończeniu 1 tygodnia.

PRYWATNE TRENING CHF

JEDNO WSZYSTKIE WSKAZÓWKI

Specjalnie zaprojektowany dla osób pragnących intensywnego treningu jeden na jednego z tajskim szefem kuchni. Zadawaj tyle pytań, ile chcesz, dużo gotuj, ciężko pracuj, ucz się podstaw i ucz się zaawansowanych tajskich umiejętności kulinarnych. Ucz się i gotuj przez tyle tygodni, ile chcesz, obejmując do 35 profesjonalnych potraw / tydzień. Zamiast być w grupie studentów, masz szansę wybrać tylko to, czego chcesz się uczyć i uczyć się przez tyle tygodni, ile chcesz - tylko ty i tajski szef kuchni.

5. KURS PRYWATNEGO KUCHNI - 5 dni w tygodniu intensywnej kuchni tajskiej, podstawowa

09:30 - dalej, aż wszystkie dania będą gotowe na dzień, zwykle od poniedziałku do piątku (5 dni roboczych)

Szczegóły kursu:

  • Dowiedz się tajskie składniki
  • Mistrzowskie użycie tajskich naczyń kuchennych
  • Wybierz 35 potraw / tydzień do opanowania

Czesne: 60 000 bahtów / tydzień, wymagane 50% depozytu po potwierdzeniu pożądanego terminu, saldo należne pierwszego dnia zajęć w gotówce (tajlandzki baht) lub karta kredytowa (3%). Dodatkowi studenci @ 30 000 bahtów / tydzień. Czesne obejmuje dużo jedzenia do jedzenia.

  • Czas trwania: wybierasz liczbę tygodni do nauki
  • Data rozpoczęcia: Zwykle w poniedziałek
  • # of Students: Trening jeden na jeden
  • Dyplom: dyplom szkolny jest przyznawany po pomyślnym ukończeniu tego kursu.
  • Język: angielski (ale tłumacze są dostępni)

DOSTĘPNA INSTRUKCJA:

  1. Kway Teow (tajska zupa z makaronem)
  2. Moo Kata (Thai BBQ)
  3. Tajskie desery
  4. Royal Thai Cuisine
  5. Isaan Cuisine
  6. Sosy, dipy
  7. Patrz Choop
  8. Gotowana noga wieprzowa (Khao Kha Moo)
  9. kurczak
  10. Przygotuj tofu i mleko sojowe
  11. Chrupiący pieczony brzuch wieprzowy (Moo Krob)
  12. Chrupiące tajskie naleśniki (Kanom Buang)
  13. Rzeźba owocowa
Ostatnia aktualizacja Mar 2020

Stypendium Keystone

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium

Informacje o uczelni

Specializing in Thai culinary arts with training and recipes in English, we offer professional training ranging from one to four weeks. Over the years, many cooks, chefs, yacht and executive chefs, an ... Czytaj więcej

Specializing in Thai culinary arts with training and recipes in English, we offer professional training ranging from one to four weeks. Over the years, many cooks, chefs, yacht and executive chefs, and aspiring novices have trained with us. Learn 160+ professional Thai dishes with special emphasis placed on achieving authentic aromas, flavors, and professional presentation. Private accommodations are available for our students. Learn in Bangkok, the City of Angels, and experience Asia’s most exotic city. Whatever level of cooking skills you are at now, we can take you to the next level! Pokaż mniej