Poziom 3: zaawansowany intensywne

Informacje ogólne

Opis programu

Po naszym Intermediate Course, nasz kurs gotowania zaawansowane uczy umiejętności, które są trochę trudne, ale z naszym kierownictwem staną się proste i dostępne. Ten praktyczny kurs opiera się na umiejętności, które są regularnie wymaganych przez uczniów i uczy technik ekspertów, wraz z bogactwem porady i wskazówki do domu.

CC3

Na końcu każdej klasy, po ćwiczenia nowych metod, można usiąść do smaku żywności z wina ekologicznego, i być w stanie zadawać pytania i zakręcić lekcji. Oferujemy również zestawy kart przepis zabrać ze sobą.

Sesja 1 - Souffles

Dowiedz się technik związanych z co słodkie i pikantne soufflés więc można zrozumieć, jak włączyć się do suflet wiarygodny! W klasie będziesz zrobić suflet Cheddar, dwa razy pieczone suflet Stilton / Emmentaler (co jest suflet, które mogą być wykonane z wyprzedzeniem), wędzone suflet mintaja suflet czekoladowy, podwójne wykonany przy Valrhona kakao i czekolady, a także suszona śliwka i Armagnac suflet.

Sesja 2 - czekolady

Zaczniemy z degustacją czekolady, który zawierać będzie najlepsze marki takie jak oryginalne fasola, Amadeiego i Valrhona, jak również niektóre z bardziej popularnych, ale bardziej sfałszowanych marek zrozumieć, co sprawia, że ​​dla najlepszej czekolady. Następnie uczą się i rozpoznaje różne techniki hartowania i kształtowania tym czekolady, co ganache na trufle i tradycyjnych francuskich Rochers. Dowiesz się również, aby czekolada ciasta najlżejszy gąbki. Domu pudełko czekoladek, które zostały wykonane.

Sesja 3 - Korzystanie z ciasta

Ta sesja jest naprawdę o zbadanie zastosowania cieście francuskim zarówno słodkie i pikantne przepisy. Będzie uporać się z ciasta i zrozumieć, jak to działa. Zrobisz to pomidorowy, parmezan prowansalski tarta ser, bułki słomek kiełbasa oraz jabłka tarte tatin. Będziesz także uzyskać zrozumienie krótkim crust i zrobić ciasto z sezonowymi owocami Tarta z kremu i świeżych owoców.

Sesja 4 - Lody i Sorbets

Wszystkie nasze lody są wykonane ręcznie; w tej sesji nauczysz się różnych technik i receptur. Start z podstawowym lodami waniliowymi, a następnie rozwinąć to patrząc na bardziej złożonych zmian; dodając aromaty, takie jak plaster miodu, czekolady, owoców pracy z puree, dodać brandy marynowane owoce i podejmowania sorbet. Następnie przygotować cynamon i miód parfait, francuska bombe korzystając lody i sorbet i pieczone Alaska - z których wszystkie będą włączenia swoich umiejętności lodziarnie przygotowywania.

Sesja 5 - Pasta & Gnocchi

Dowiedz się, jak korzystać z urządzenia makaron i stworzyć własną ręki gotowe pierożki wypełnione cytryny ricotta i różnych sosów, w tym grzybami i cukinią towarzyszyć domowe tagliatelle. Następnie zbadać i zrozumieć, dwa bardzo różne techniki wykorzystywane w podejmowaniu gnocchi - start z gnocchi ziemniaków i masła szałwii, używając Ricer ziemniaków, jajka i mąkę. Następnie dowiedzieć ciecierzyca gnocchi i stosują technikę podobną do przy podejmowaniu polenta, gdzie można gotować i ustawić mąkę ciecierzyca przed pieczeniem rund gnocchi w piekarniku.

Sesja 6 - Dżemy, Curds, Chutneys & Pickles

Ta sesja jest o zachowaniu owoce latem. Dowiedz się o spójność i ustawienia dżemy i twarogu, aby dżem sezonowy jak również twaróg z cytryny. Następnie dowiedzieć się o najważniejszych składników konserwujących, co podstawowe rozwiązanie trawienia i sterylizacji. Pójdziesz na przygotowanie i zrobić jabłko chutney, mieszane zielone lodówka marynowane i sezonowe piccalilli roślinne.

Ostatnia aktualizacja Mar 2020

Stypendium Keystone

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium

Informacje o uczelni

The Cookery School at Little Portland Street provides its students with the skills necessary to become a confident and independent cook with a focus on hands on practice.

The Cookery School at Little Portland Street provides its students with the skills necessary to become a confident and independent cook with a focus on hands on practice. Pokaż mniej