Poziom 1: początkujących

Informacje ogólne

Opis programu

Nasz kurs początkujących działa jeden wieczór w tygodniu przez sześć tygodni. Jeśli chcesz bardziej intensywne wersję tego kursu, oferujemy również początkujących Intensywny, która biegnie przez trzy dni intensywnie.

CC1

Nasze kursy gotowania dla początkujących zajmie Ci od początkujących do dobrego kucharza domu i uczyć się umiejętności potrzebne do gotowania z ufnością. W ciągu 6 sesji kursu nauczymy Cię, jak gotować szeroką gamę różnych stylów żywności i daje wspaniały repertuar receptur i technik do wykorzystania na co dzień. Na końcu każdej klasy można usiąść i spróbować wszystko, czego dokonały, jak również podsumowanie receptur z kucharzy.

Sesja 1 - Zupy i chleb

Dowiedz się, jak zrobić pyszne zupy. Kiedy można wykonać jedną zupę, możliwości są nieograniczone. Smaczne i pożywne, zupy są najwyższy komfort jedzenie i wspaniała wzbudzać na prosty obiad lub przystawkę Dinner Party. Zupa minestrone, Barszcz, zupa z zielonego groszku i mięty, zupa grzybowa, zupa pomidorowa herby, Vichyoisse i piżmowa zupa są w menu. Będziemy także pokazać, jak zrobić spichlerz chleb.

Sesja 2 - gulasze

Będziesz zaskoczony, jak wiele dania oparte są na zasadzie podstawowej gulasz. Dowiesz się, jak zrobić klasyczny Bolognese, jagnięcina tagine kurczaka cacciatore, a, wołowiny Bourguignon i mieszany fasola ragout.

Sesja 3 - pieczenie

Po opanowaniu klasyczną pieczeń, twoje niedziele nigdy nie będzie taki sam! Crispy pieczony kurczak, herby pieczona jagnięcina, tradycyjna pieczeń wołowa, pieczeń i warzywa korzeniowe całe pieczone ziemniaki wszystko będzie w menu.

Sesja 4 - Słodycze

Dowiedz się, jak zrobić doskonałe ciasteczka czekoladowe, podstawowe biszkopt, mini bezy, placek jabłkowy i przepyszne przyprawione herbatniki maślane. Dokonywanie pyszne desery jest dużo łatwiejsze niż myślisz i można wow znajomych ze swoimi nowymi umiejętnościami pieczenia!

Sesja 5 - Ryby i dodatkami

Nigdy nie być zastraszani przez ponowne gotowania ryb. W tym wprowadzeniu do ryb, dowiesz się, jak zrobić sos z grilla gładzicy i vierge, goujons i tatarski sosem, sos na parze ryby i pietruszki, puree i dauphinoise, makrela pasztet i prostą zupę rybną z krewetkami i małżami.

Sesja 6 - Sałatki, Opatrunki i warzywa

Pyszne sałatki i sosy staną się częścią swojego repertuaru. Dowiedz się, jak zrobić pyszne sosy - balsamiczny, musztarda, Azji i ziołowymi. Dowiesz się również, jak zrobić sałatkę ziemniaczaną, rzeżucha, gruszy i Stilton sałatka z dressingiem orzechowym, mieszane sałatka z fasoli, pieczonego bakłażana z chili i kolendry, startej marchwi sałatka, Tabbouleh i mozzarellą i sałatka z pomidorów z bazylią sos. Także nauczyć się gotować szereg sezonowych warzyw.

Ostatnia aktualizacja Mar 2020

Stypendium Keystone

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium

Informacje o uczelni

The Cookery School at Little Portland Street provides its students with the skills necessary to become a confident and independent cook with a focus on hands on practice.

The Cookery School at Little Portland Street provides its students with the skills necessary to become a confident and independent cook with a focus on hands on practice. Pokaż mniej