1 Dyplom ukończenia studiów dwuletnich (Associate Degree) Programy w Nauki o żywności 2024
Filtry
Filtry
- Dyplom ukończenia studiów dwuletnich (Associate Degree)
- Nauki o życiu
- Nauki o żywności
1 Dyplom ukończenia studiów dwuletnich (Associate Degree) Programy w Nauki o żywności 2024
Popular degree type
Popular study format
Popular education type
Popular locations
Dyplom ukończenia studiów dwuletnich (Associate Degree) Programy w Nauki o żywności
Stopień stowarzyszony jest zazwyczaj jednym z pierwszych postsecondary studiów licencjackich. Mogą być oferowane w internecie lub na terenie kampusu, zarówno przez gminne kolegia, jak i większe uniwersytety.
Jaki jest stopień powiązany z naukami żywnościowymi? Kandydaci zazwyczaj ubiegają się o tytuł doktora nauk żywnościowych do pracy w kierownictwie przemysłu spożywczego. Studenci są zazwyczaj instruowani na temat szczegółowych aspektów bezpieczeństwa żywności, sztuki kulinarnej, codziennego zarządzania i / lub sztuki związanej z zaparzaniem i mieszanką. Programy te mogą być niewiarygodnie oparte na naturze, a kandydaci zazwyczaj pracują w tej dziedzinie podczas studiów nad nauką żywności.
Studenci programów z zakresu nauk żywnościowych dowiedzą się, jak zidentyfikować i opracować plany działania mające na celu kontrolę zagrożeń w celu ochrony patronów i współpracowników. Studenci są często prezentowani z pojęciami dotyczącymi planowania menu i przygotowania żywności do pracy efektywnie i twórczo z pracodawcami.Wreszcie techniki zdobywane w tym programie mają potencjał, aby umożliwić absolwentom tworzenie własnych libacji.
Stopień stowarzyszony w dziedzinie nauk żywnościowych może trwać od dwóch do czterech lat w pełnym wymiarze godzin. Generalnie informacje o cenach można znaleźć w wybranej instytucji, ponieważ koszty różnią się w zależności od szkoły i kraju.
Kandydaci, którzy ukończyli program w dziedzinie nauk żywnościowych, mogą liczyć na różnorodność karier w gastronomii. Jedną z takich karier może być nadzór w kuchni lub barze. W kwestii egzekwowania równania kandydaci mogliby pracować dla lokalnych organów regulacyjnych ds. Zdrowia lub kontrolerów zagrożeń. Kontrolerem zagrożeń jest zwykle używany przez marki z wieloma umowami franchisingowymi, aby zapewnić, że obiekt z ich marką nie tylko spełnia wymagania lokalnych przepisów dotyczących ochrony zdrowia, ale także norm marki dotyczących bezpieczeństwa żywności.
Stopień stowarzyszony w dziedzinie nauk żywnościowych może dostarczyć kandydatom zainteresowanym służbą gastronomiczną środków do podjęcia kariery na wyższy poziom. Aby uzyskać więcej informacji, wyszukaj swój program poniżej i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz wstępny.