Podstawy sztuki francuskiej piekarni

Informacje ogólne

Opis programu

W tym intensywnym, praktycznym programie nauczysz się i współpracujesz z najlepszymi szefami kuchni działającymi w dziedzinie francuskiej piekarni.

Przygotujesz zwykłe, tradycyjne i specjalne pieczywo, a jednocześnie będziesz mieć możliwość tworzenia zakwasów lub ptysiowych wiennoiseries.

Dzięki zastosowanej teorii w całym programie, a także wizytom firmowym i sesjom poświęconym projektowaniu i fotografowaniu, program zapewni Ci wiedzę na temat pieczenia i ciastek, która jest idealnym fundamentem dla Twojej przyszłej kariery

Oferty pracy i kariery:

  • Przedsiębiorca
  • Piekarz
  • Projekt piekarni
  • Produkcja piekarnicza
  • Żywieniowiec

Struktura programu:

  • French Bakery & Artistic Bakery - 3 tygodnie
  • Francuska Viennoiserie - 3 tygodnie
  • Przekąski piekarnicze - 1 tydzień
  • Techniki cukiernicze w piekarni - 1 tydzień

Czas trwania: 2 miesiące

Warunki przyjęcia:

Nie wymaga się wcześniejszego stopnia ani doświadczenia

18 lat minimum

Francuski A2

Kolejne spożycie - 25 maja 2021 r

Ostatnia aktualizacja Sie 2020

Informacje o uczelni

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now ... Czytaj więcej

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now part of Sommet Education, the world-leading hospitality management education group, we are delighted to bring our French savoir-faire and knowledge in culinary and pastry arts to a wider audience. We offer a complete range of educational programs, from intensive entrepreneurial training courses to Bachelor degrees. Our programs are delivered by passionate and highly qualified professionals, who know that an effective training requires a personalized follow-up. Pokaż mniej