Podstawy sztuki francuskiej piekarni
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Yssingeaux, Francja
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 months
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 9130 / per course *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* ceny netto
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
W tym intensywnym, praktycznym programie nauczysz się i współpracujesz z najlepszymi szefami kuchni działającymi w dziedzinie francuskiej piekarni.
Przygotujesz zwykłe, tradycyjne i specjalne pieczywo, a jednocześnie będziesz mieć możliwość tworzenia zakwasów lub ptysiowych wiennoiseries.
Dzięki zastosowanej teorii w całym programie, a także wizytom firmowym i sesjom poświęconym projektowaniu i fotografowaniu, program zapewni Ci wiedzę na temat pieczenia i ciastek, która jest idealnym fundamentem dla Twojej przyszłej kariery
Oferty pracy i kariery:
- Przedsiębiorca
- Piekarz
- Projekt piekarni
- Produkcja piekarnicza
- Żywieniowiec
Struktura programu:
- French Bakery & Artistic Bakery - 3 tygodnie
- Francuska Viennoiserie - 3 tygodnie
- Przekąski piekarnicze - 1 tydzień
- Techniki cukiernicze w piekarni - 1 tydzień
Czas trwania: 2 miesiące
Warunki przyjęcia:
Nie wymaga się wcześniejszego stopnia ani doświadczenia
18 lat minimum
Francuski A2
Kolejne spożycie - 25 maja 2021 r
O szkole
pytania
Podobne kursy
Podstawowe i zaawansowane techniki francuskiego ciasta
- Ferrières-en-Brie, Francja
Certyfikat w Pieczeniu – Przed Zatrudnieniem
- Toronto, Kanada
Associate of Science in Baking & Pastry
- Oakland, Stany Zjednoczone