Podstawy sztuki francuskiej czekolady i słodyczy

Informacje ogólne

Opis programu

Program ten, skierowany do entuzjastów i przedsiębiorców, podnosi umiejętności i techniki, które sprawiły, że francuscy czekoladnicy zazdroszczą światu. Współpracując z uznanymi szefami kuchni i ekspertami, nauczysz się, jak stosować podstawowe techniki tworzenia czekolady i słodyczy, a także uzyskać unikalny wgląd w nowe trendy i składniki czekolady.

Dzięki zastosowanej teorii w całym programie, a także wizytom firmowym i sesjom poświęconym projektowaniu i fotografowaniu, program zapewni Ci umiejętności niezbędne do pracy z czekoladą i różnymi produktami, w tym deserami na bazie czekolady, czekoladkami i wyrobami cukierniczymi.

Oferty pracy i kariery:

  • Przedsiębiorca
  • Czekoladowiec i cukiernik
  • Czekoladowy i cukierniczy projekt
  • Produkcja czekolady

Czas trwania: 2 miesiące

Struktura programu:

  • Czekoladowe podstawowe techniki - 3 tygodnie
  • Cukiernia - 2 tygodnie
  • Ciasto na bazie czekolady -1 tydzień
  • Arcydzieła artystyczne - 2 tygodnie

Warunki przyjęcia:

Nie wymaga się wcześniejszego stopnia ani doświadczenia

18 lat minimum

Francuski A2

Następne spożycie - od 6 lipca 2020 r. Do 28 sierpnia 2020 r

Ostatnia aktualizacja Sie 2020

Informacje o uczelni

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now ... Czytaj więcej

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now part of Sommet Education, the world-leading hospitality management education group, we are delighted to bring our French savoir-faire and knowledge in culinary and pastry arts to a wider audience. We offer a complete range of educational programs, from intensive entrepreneurial training courses to Bachelor degrees. Our programs are delivered by passionate and highly qualified professionals, who know that an effective training requires a personalized follow-up. Pokaż mniej