Podstawy francuskiego cukiernictwa
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Yssingeaux, Francja
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 months
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 10 770 / per course *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* ceny netto.
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Kurs przeznaczony dla pasjonatów francuskiej sztuki cukierniczej i modnych deserów. Pod przewodnictwem ekspertów zabierzesz się w słodką podróż, aby odkryć unikalne tekstury, smaki i techniki, a także tajemnice francuskiego ciasta.
Dzięki teorii stosowanej w całym programie, a także wycieczce w terenie i sesjach poświęconych projektowaniu i fotografowaniu, zdobędziesz umiejętności przygotowywania i prezentowania ciastek.
Oferty pracy i kariery:
- Przedsiębiorca
- Cukiernik
- Projektowanie ciasta
- Produkcja laboratoryjna
- Żywieniowiec
Struktura programu:
Podstawy techniki francuskiego cukiernictwa: 4 tygodnie
Bread & Viennoiserie: 1 tydzień
Czekolada i Entremets: 2 tygodnie
Desery w restauracji: 1 tydzień
Czas trwania: 2-miesięczne intensywne szkolenie praktyczne
Daktyle:
6 lipca 2020 - 28 sierpnia 2020/1 marca 2021 - 23 kwietnia 2021
O szkole
pytania
Podobne kursy
Podstawowe i zaawansowane techniki francuskiego ciasta
- Ferrières-en-Brie, Francja
Dyplom z zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą
- Toronto, Kanada
Associate of Science in Baking & Pastry
- Oakland, Stany Zjednoczone