Podstawy francuskiego cukiernictwa

Informacje ogólne

Opis programu

Kurs przeznaczony dla pasjonatów francuskiej sztuki cukierniczej i modnych deserów. Pod przewodnictwem ekspertów zabierzesz się w słodką podróż, aby odkryć unikalne tekstury, smaki i techniki, a także tajemnice francuskiego ciasta.

Dzięki teorii stosowanej w całym programie, a także wycieczce w terenie i sesjach poświęconych projektowaniu i fotografowaniu, zdobędziesz umiejętności przygotowywania i prezentowania ciastek.

Oferty pracy i kariery:

  • Przedsiębiorca
  • Cukiernik
  • Projekt ciasta
  • Produkcja laboratoryjna
  • Żywieniowiec

Struktura programu:

  • Podstawy techniki francuskiego cukiernictwa: 4 tygodnie
  • Bread & Viennoiserie: 1 tydzień
  • Czekolada i Entremets: 2 tygodnie
  • Desery w restauracji: 1 tydzień

Data:

9 listopada 2020/4 stycznia 2021

Ostatnia aktualizacja Sie 2020

Informacje o uczelni

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now ... Czytaj więcej

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now part of Sommet Education, the world-leading hospitality management education group, we are delighted to bring our French savoir-faire and knowledge in culinary and pastry arts to a wider audience. We offer a complete range of educational programs, from intensive entrepreneurial training courses to Bachelor degrees. Our programs are delivered by passionate and highly qualified professionals, who know that an effective training requires a personalized follow-up. Pokaż mniej