Podstawy ciasta francuskiego - 6 tygodni
Ecole Lenôtre
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Rungis, Francja
Języki
Język angielski, Francuski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
6 - 6 weeks
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 8094 / per course *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* Bez podatku VAT
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Ecole Lenôtre zapewnia swoim studentom i partnerom najnowocześniejsze szkolenia w zakresie ułatwiania, zachęcania, komunikowania i utrzymywania wysokich standardów wydajności i doskonałości.
Szkolenie „Podstawy Cukiernictwa Francuskiego” trwa 6 tygodni i jest przeznaczone dla osób pragnących poznać i opanować podstawy Cukiernictwa Francuskiego. Celem kursu jest opanowanie przez studentów podstawowej wiedzy zawodowej w zakresie cukiernictwa francuskiego w ciągu 6 tygodni . Szkoła Lenôtre przekazuje podstawowe gesty i niezbędne techniki.
Kwalifikowalność do tego kursu obejmuje następujące warunki wstępne :
- Być pełnoletnim
- Mieć minimalną bazę wiedzy w zakresie podstawowego rozumowania (obliczenia i logika)
- Chcesz dołączyć do profesjonalnego środowiska branż kulinarnych
Nauka wiedzy i technik odbywa się poprzez praktykę w salach lekcyjnych. Teoria jest zintegrowana z praktyką, umożliwiając lepsze zrozumienie technik i natychmiastowe wdrożenie.
Będziesz miał okazję odkryć francuską słodką kuchnię poprzez różne kreacje.
PROGRAM
- Wyrób podstawowe ciasta: kruche, ciasto na tartę, ciasto francuskie…
- Przygotuj biszkopty i ubite ciasta: joconde, ciastka wiedeńskie, « pain de gènes…
- Przygotuj kompoty i gotowane owoce: gotowane gruszki…
- Zrób bezy lub ciasta na bazie bezy: beza szwajcarska, włoska, migdałowy dacquoise…
- Twórz podstawowe kremy i ich wariacje: krem cukierniczy, krem chiboust, ganache…
- Zarządzać i organizować swoją pracę (praca zespołowa, zarządzanie zapasami, należyty proces i metoda, zgodność produkcji i konserwacji itp.)
CENA £
Stawka za 6 tygodni intensywnego treningu: 8.094 € HT (9.712,80 € TTC)
Następne sesje szkoleniowe to:
- 26 lutego 2024 r. – w języku francuskim i angielskim
- 2 września 2024 r. - w języku francuskim i angielskim
Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z nami przez e-mail pod adresem [email protected]!
Czekamy na Ciebie w ECOLE LENÔTRE
Rekrutacja
Program
PROGRAM
Celem tego modułu jest umożliwienie studentom nauczenia się podstaw cateringu cukierniczego i opanowania podstawowych umiejętności.
Lekcje praktyczne:
- Przygotuj podstawowe ciasta: kruche, ciasto na tartę, ciasto francuskie…
- Przygotuj biszkopty i ubite ciasta: joconde, ciastka wiedeńskie, « pain de gènes…
- Przygotuj kompoty i gotowane owoce: gotowane gruszki…
- Zrób bezy lub ciasta na bazie bezy: beza szwajcarska, włoska, migdałowy dacquoise…
- Twórz podstawowe kremy i ich wariacje: krem cukierniczy, krem chiboust, ganache…
- Zarządzać i organizować swoją pracę (praca zespołowa, zarządzanie zapasami, należyty proces i metoda, zgodność produkcji i konserwacji itp.)
- Ocena postępów
Opłata za program
Galeria
Idealni studenci
Certyfikacja spodów cukierniczych w École Lenôtre jest przeznaczona dla dorosłych, którzy chcą szkolić się lub zmienić zawód:
- Amatorów i entuzjastów, którzy chcą przekierować swoją karierę
- Młodzi profesjonaliści
- Profesjonaliści, którzy opuścili branżę na krótszy lub dłuższy okres
Biorąc pod uwagę intensywność tego programu, ważne jest, aby każdy kandydat był naprawdę zmotywowany przez zawody związane z ciastem i wyśmienitą kuchnią w ogóle.
Wymagania wstępne kwalifikujące do tego kursu:
- Być pełnoletnim
- Mieć minimalną bazę wiedzy w zakresie podstawowego rozumowania (obliczenia i logika)
- Chcesz dołączyć do profesjonalnego środowiska branż kulinarnych
Możliwości związane z karierą
Po naszych szkoleniach absolwenci otrzymujący tytuł Cukiernika, uznawany przez RNCP za tytuł zawodowy na poziomie 4 równoważny maturze zawodowej, mogą, w zależności od poziomu i perspektyw zawodowych, przejść do następujących zawodów
- Cukiernik
- Zastępca szefa kuchni Pâtissier
- Cukiernik de partie
- Domowy szef kuchni
- Kierownik firmy cukierniczej
- Trener szefa kuchni, nauczyciel szefa kuchni
- Konsultant, krytyk i publicysta kulinarny
- Kierownik ds Żywności
- Przedsiębiorca
- Tworzenie ciast
- Produkcja laboratoryjna
- Żywieniowiec
- Cukiernia, kucharz piekarni
W sesji marcowej 2021 wskaźnik sukcesu naszych uczniów w dyplomie Mistrza Cukiernictwa wyniósł 100% .
Udogodnienia
O szkole
pytania
Podobne kursy
Certificate III in Baking
- Darwin, Australia
Associate of Applied Science w dziedzinie piekarnictwa i cukiernictwa
- Lynnwood, Stany Zjednoczone
Dyplom z francuskiego i włoskiego cukiernictwa
- Parma, Włochy
- Colorno, Włochy