Podczas profesjonalnej kuchni

COQUIS

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Podczas profesjonalnej kuchni

COQUIS

Kucharka Kurs coquis Professional jest ścieżka Szkolnictwa Wyższego przydatna nabyć całą wiedzę potrzebną do rozpoczęcia kariery jako kucharz. Przebieg badania, artykułować i wykwalifikowany, przewiduje podział na lekcji teoretycznych i praktycznych, w celu zapewnienia właściwego przeszkolenia studentów.

Po zakończeniu zajęć edukacyjnych, każdy student będzie wspierać egzaminu końcowego, a raz minął, zostaną uwzględnione w ekskluzywnym "Znajdź pracę" coquis obwodu. Obwód w którym najważniejsze firmy mączki włoskiej i rzymskiej, wybierz swój personel kuchenny.

odbiorcami

Profesjonalny kurs gotowanie jest przeznaczony dla wysoce zmotywowanych młodych ludzi, którzy poszukują solidnej formacji, aby wejść na rynek pracy i jest otwarty także dla tych, którzy chcą zmienić pracę, aby ich pasja i przekształcić go w zawodzie. Dostęp do kursu dopuszcza się maksymalnie 16 uczestników w celu zapewnienia pełnego zaangażowania przez fazach eksploatacji wszystkich uczniów, podzielonych na poszczególnych stanowiskach pracy w pełni wyposażone w najnowszą technologię.

Czas trwania i częstotliwość

Czas trwania kursu Professional gotowania wynosi 10 tygodni (400 godzin), codziennie, od poniedziałku do piątku od 09.15 do 17.30.

zajęcia praktyczne

Urządzenia i technologie w kuchni: Nowa technologia w kuchni:

  • piece i wielkopiecowego sztuki Paco Jet,
  • próżni
  • Roner,
  • Hot Mix,
  • Softcooker i małe naczynia kuchenne

Produkty:

  • Wiedza głębokość głównych surowców
  • sezonowość
  • km 0
  • bioróżnorodność
  • Na świecie bio
  • Ustawodawstwo włoskie
  • przypraw i soli
  • przyprawy: pochodzenie i zastosowanie
  • oliwą z oliwek: produkcja, odmiany, użytkowanie i kombinacji
  • tłuszcz: zwierząt i roślin
  • produkty wieprzowe: salami, kiełbasy i mięso peklowane
  • mleko i sery

przetwórstwa spożywczego:

  • Cięcia i wybór mięsa do różnych zastosowań, techniki Boning
  • Gatunek i jakość produktów rybnych i techniki przetwarzania
  • Kawałki owoców i warzyw

gotowania techniki:

  • Smażone, pieczone, duszone, gotowane na parze, próżnia, niska temperatura

Przygotowanie do głównych kategoriach:

  • Fundusze Gotowanie, ograniczone i sosy
  • makarony: świeże, suszone, jaj i razowy
  • ryż
  • zboża
  • warzywo
  • rybne: biały, niebieski, zupy, małże, skorupiaki i skorupiaki
  • Mięso: biały, czerwony, drób, dziczyzna, podroby
  • jajka
  • warzywa

Kuchnia:

  • znajomość produktów i potraw ze wszystkich regionów Włoch.

ciasto:

  • Podstawy cieście.

Konserwowania i przechowywania surowców i potraw gotowanych. Prezentacja:

  • Wybór płytą
  • dostarczanie żywności
  • dekoracji.

HACCP: Stosowanie zasad higieny w kuchni Organizacji Pracy: Miejsce pracy w kuchni, przygotowanie (mise en place), usługi.

Świadectwa sukcesu z kucharzem.

wykłady

Środowisko kuchnia:

  • Historia kuchni włoskiej
  • poszczególne wydziały kuchni
  • schemat organizacyjny brygady kuchni

Zarządzanie restauracji:

  • Prowadzenie
  • Zarządzanie finansami firmy gastronomii
  • kontrola jakości
  • approvviggionamento, magazyn i stosunki dostawca
  • menu
  • projektowanie menu
  • skład receptur, masy do wytwarzania
  • koszt naczynia (koszt żywności)
  • cena sprzedaży produktu
  • alternatywne menu dla specjalnych diet.

Zdrowa żywność i odżywianie:

  • Podstawowe zasady żywienia
  • nietolerancji i choroby związane z "moc
  • Choroby związane: cukrzyca i otyłość
  • Nietolerancja pokarmowa: Alergia i celiakia.

Bezpieczeństwa Żywności HACCP.. Ciągu 12 godzin z certyfikatem HACCP oraz chorób przenoszonych przez żywność i Reg Reg 852/04 178/02 Zgodnie z Delib. Reg 825 z 28/11/2009 światem pracy.:

  • Napisz swoje Curriculum Vitae
  • Rozmowa kwalifikacyjna
  • Kontakt z firmami
  • wstawiania zatrudnienia

wizyty edukacyjne

Wizyty edukacyjne do różnych firm w sektorze

egzamin końcowy

  • Praca na temat wyboru zgodnie z programem zajęć - Egzamin pisemny - egzamin praktyczny - wykonanie pełnego menu Pod koniec programu szkolenia, egzamin końcowy zaplanowano w szkole coquis oni dostęp tylko do tych studentów, którzy uczestniczyli w co najmniej 90% zajęć.

Komisja egzaminacyjna składa się z gwiaździstym Chef, wykonawczej Uniwersytetu włoskich coquis kuchni i odpowiedzialnego oczywiście Chef.

siedzenie

Działania teoretyczne i praktyczne odbędzie się w naszej siedzibie przy Via Flaminia 575, 00191 Rzym.

Coquis siedzenie jest wyposażone w nowoczesne sale konferencyjne, najnowocześniejszych technologii i innowacji, flagowy Uniwersytetu. Klasy są zaprojektowane jak kuchni restauracji, z dużymi biurka pracy i kompletne z gorącymi i zimnymi linii.

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Włoski
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Paźdz. 2019
Duration
Czas trwania
10 tygodnie
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
6,150 EUR
Locations
Włochy - Rome, Lazio
Data rozpoczęcia : Paźdz. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Paźdz. 2019
Włochy - Rome, Lazio
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą