Read the Official Description

Kucharka Kurs coquis Professional jest ścieżka Szkolnictwa Wyższego przydatna nabyć całą wiedzę potrzebną do rozpoczęcia kariery jako kucharz. Przebieg badania, artykułować i wykwalifikowany, przewiduje podział na lekcji teoretycznych i praktycznych, w celu zapewnienia właściwego przeszkolenia studentów.

Po zakończeniu zajęć edukacyjnych, każdy student będzie wspierać egzaminu końcowego, a raz minął, zostaną uwzględnione w ekskluzywnym "Znajdź pracę" coquis obwodu. Obwód w którym najważniejsze firmy mączki włoskiej i rzymskiej, wybierz swój personel kuchenny.

odbiorcami

Profesjonalny kurs gotowanie jest przeznaczony dla wysoce zmotywowanych młodych ludzi, którzy poszukują solidnej formacji, aby wejść na rynek pracy i jest otwarty także dla tych, którzy chcą zmienić pracę, aby ich pasja i przekształcić go w zawodzie. Dostęp do kursu dopuszcza się maksymalnie 16 uczestników w celu zapewnienia pełnego zaangażowania przez fazach eksploatacji wszystkich uczniów, podzielonych na poszczególnych stanowiskach pracy w pełni wyposażone w najnowszą technologię.

Czas trwania i częstotliwość

Czas trwania kursu Professional gotowania wynosi 10 tygodni (400 godzin), codziennie, od poniedziałku do piątku od 09.15 do 17.30.

zajęcia praktyczne

Urządzenia i technologie w kuchni: Nowa technologia w kuchni:

  • piece i wielkopiecowego sztuki Paco Jet,
  • próżni
  • Roner,
  • Hot Mix,
  • Softcooker i małe naczynia kuchenne

Produkty:

  • Wiedza głębokość głównych surowców
  • sezonowość
  • km 0
  • bioróżnorodność
  • Na świecie bio
  • Ustawodawstwo włoskie
  • przypraw i soli
  • przyprawy: pochodzenie i zastosowanie
  • oliwą z oliwek: produkcja, odmiany, użytkowanie i kombinacji
  • tłuszcz: zwierząt i roślin
  • produkty wieprzowe: salami, kiełbasy i mięso peklowane
  • mleko i sery

przetwórstwa spożywczego:

  • Cięcia i wybór mięsa do różnych zastosowań, techniki Boning
  • Gatunek i jakość produktów rybnych i techniki przetwarzania
  • Kawałki owoców i warzyw

gotowania techniki:

  • Smażone, pieczone, duszone, gotowane na parze, próżnia, niska temperatura

Przygotowanie do głównych kategoriach:

  • Fundusze Gotowanie, ograniczone i sosy
  • makarony: świeże, suszone, jaj i razowy
  • ryż
  • zboża
  • warzywo
  • rybne: biały, niebieski, zupy, małże, skorupiaki i skorupiaki
  • Mięso: biały, czerwony, drób, dziczyzna, podroby
  • jajka
  • warzywa

Kuchnia:

  • znajomość produktów i potraw ze wszystkich regionów Włoch.

ciasto:

  • Podstawy cieście.

Konserwowania i przechowywania surowców i potraw gotowanych. Prezentacja:

  • Wybór płytą
  • dostarczanie żywności
  • dekoracji.

HACCP: Stosowanie zasad higieny w kuchni Organizacji Pracy: Miejsce pracy w kuchni, przygotowanie (mise en place), usługi.

Świadectwa sukcesu z kucharzem.

wykłady

Środowisko kuchnia:

  • Historia kuchni włoskiej
  • poszczególne wydziały kuchni
  • schemat organizacyjny brygady kuchni

Zarządzanie restauracji:

  • Prowadzenie
  • Zarządzanie finansami firmy gastronomii
  • kontrola jakości
  • approvviggionamento, magazyn i stosunki dostawca
  • menu
  • projektowanie menu
  • skład receptur, masy do wytwarzania
  • koszt naczynia (koszt żywności)
  • cena sprzedaży produktu
  • alternatywne menu dla specjalnych diet.

Zdrowa żywność i odżywianie:

  • Podstawowe zasady żywienia
  • nietolerancji i choroby związane z "moc
  • Choroby związane: cukrzyca i otyłość
  • Nietolerancja pokarmowa: Alergia i celiakia.

Bezpieczeństwa Żywności HACCP.. Ciągu 12 godzin z certyfikatem HACCP oraz chorób przenoszonych przez żywność i Reg Reg 852/04 178/02 Zgodnie z Delib. Reg 825 z 28/11/2009 światem pracy.:

  • Napisz swoje Curriculum Vitae
  • Rozmowa kwalifikacyjna
  • Kontakt z firmami
  • wstawiania zatrudnienia

wizyty edukacyjne

Wizyty edukacyjne do różnych firm w sektorze

egzamin końcowy

  • Praca na temat wyboru zgodnie z programem zajęć - Egzamin pisemny - egzamin praktyczny - wykonanie pełnego menu Pod koniec programu szkolenia, egzamin końcowy zaplanowano w szkole coquis oni dostęp tylko do tych studentów, którzy uczestniczyli w co najmniej 90% zajęć.

Komisja egzaminacyjna składa się z gwiaździstym Chef, wykonawczej Uniwersytetu włoskich coquis kuchni i odpowiedzialnego oczywiście Chef.

siedzenie

Działania teoretyczne i praktyczne odbędzie się w naszej siedzibie przy Via Flaminia 575, 00191 Rzym.

Coquis siedzenie jest wyposażone w nowoczesne sale konferencyjne, najnowocześniejszych technologii i innowacji, flagowy Uniwersytetu. Klasy są zaprojektowane jak kuchni restauracji, z dużymi biurka pracy i kompletne z gorącymi i zimnymi linii.

Program taught in:
Włoski

See 4 more programs offered by COQUIS »

Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Paźdz. 2019
Duration
10 tygodnie
W pełnym wymiarze godzin
Cena
6,150 EUR
By locations
By date
Data początkowa
Paźdz. 2019
Application deadline

Paźdz. 2019

Location
Application deadline
Data końcowa