Kursy: Czekolada i wyroby cukiernicze Europa

Kurs jest studium konkretnego tematu w szerszym obszarze tematycznym i jest podstawą kwalifikacji. Typowy Kurs obejmuje wykłady, oceny i samouczków.Istnieje ponad cztery tysiące instytucji szkolnictwa wyższego w Europie, z wiodących instytucji badawczych do małych, uczelni nauczania zorientowanych. Europa sama w sobie nie jest tak bardzo różni się od innych kontynentów, osiągając od k… Czytaj więcej

Kurs jest studium konkretnego tematu w szerszym obszarze tematycznym i jest podstawą kwalifikacji. Typowy Kurs obejmuje wykłady, oceny i samouczków.

Istnieje ponad cztery tysiące instytucji szkolnictwa wyższego w Europie, z wiodących instytucji badawczych do małych, uczelni nauczania zorientowanych. Europa sama w sobie nie jest tak bardzo różni się od innych kontynentów, osiągając od koła podbiegunowego do wybrzeży Afryki.

Kursy menedżerskie z wybranej dziedziny Czekolada i wyroby cukiernicze i w kraju Europa. Informacje o programie i szkole oraz możliwość kontaktu to tylko 3 kliknięcia!

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Yssingeaux, Francja

Intensywne, dwumiesięczne programy dla miłośników kulinarnych i cukierniczych, osób zmieniających karierę i przedsiębiorców.

Intensywne, dwumiesięczne programy dla miłośników kulinarnych i cukierniczych, osób zmieniających karierę i przedsiębiorców. -
Kursy
W pełnym wymiarze godzin
2 miesiące
Język angielski
18 May 2020
Ośrodek kształcenia
 
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Turin, Włochy

Ten kurs jest odpowiedni dla tych, którzy chcą otworzyć sklep z czekoladą i dla tych, którzy chcą zostać zawodowym mistrzem czekolady. Kurs obejmuje lekcje z zakresu projektow ... +

Ten kurs jest odpowiedni dla tych, którzy chcą otworzyć sklep z czekoladą i dla tych, którzy chcą zostać zawodowym mistrzem czekolady. Kurs obejmuje lekcje z zakresu projektowania wyświetlaczy okiennych, tworzenia dzieł artystycznych do zaprezentowania, a także nowych technik dekorowania czekolady. -
Kursy
W pełnym wymiarze godzin
4 miesiące
Język angielski, Włoski
Ośrodek kształcenia
 
La Scuola di Cucina - Cuisine Academy
Florence, Włochy

Studenci uczą się zawodu cukiernika w celu podjęcia pracy w środowiskach, takich jak kawiarnie i cukiernie, rzemieślniczych cukierniach, jakości restauracji i innych firm cuki ... +

Studenci uczą się zawodu cukiernika w celu podjęcia pracy w środowiskach, takich jak kawiarnie i cukiernie, rzemieślniczych cukierniach, jakości restauracji i innych firm cukierniczych. -
Kursy
W pełnym wymiarze godzin
Ośrodek kształcenia
 
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Turin, Włochy

Cztery tygodnie teoretycznych i praktycznych lekcji prowadzonych przez profesjonalnych nauczycieli, aby nauczyć się sztuki przygotowywania włoskich lodów i strategii otwierani ... +

Cztery tygodnie teoretycznych i praktycznych lekcji prowadzonych przez profesjonalnych nauczycieli, aby nauczyć się sztuki przygotowywania włoskich lodów i strategii otwierania sklepu. Możliwość przeprowadzenia szkolenia u wybranych rzemieślników. -
Kursy
W pełnym wymiarze godzin
12 tyg.
Język angielski, Włoski
Ośrodek kształcenia