Kurs technik pieczenia i ciast
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Turin, Włochy
Języki
Język angielski, Włoski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 - 4 Dzień
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 1300 / per course *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* Kurs 4-dniowy
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
NOWOCZESNE TECHNIKI STOSOWANE W SEKTORACH PIECZYWA I CUKIERNICTWA
Kurs adresowany jest do profesjonalistów z branży kulinarnej, Włochów i obcokrajowców, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na określone tematy lub doskonalić swoje umiejętności w zakresie nowoczesnych technik stosowanych w branży piekarniczej i cukierniczej .
Program kursu obejmuje takie tematy, jak przygotowanie Panettone i Colomba, ciasta o nowoczesnym wyglądzie, pizzę dla smakoszy i kuchnię bezglutenową (chleb, paluszki chlebowe, desery i bezglutenowy domowy świeży i nadziewany makaron).
Kurs trwa 4 dni i został stworzony specjalnie dla profesjonalistów, którzy nie mogą być daleko od pracy przez dłuższy czas. Elastyczność programu pozwala na zakup pojedynczych dni kursu na podstawie preferowanych tematów.
Kurs prowadzony jest w języku włoskim przez naszych nauczycieli, którzy będą wspierani przez tłumaczy angielskojęzycznych .
TRWANIE
- 4 dni zajęć teoretycznych i praktycznych, od poniedziałku do czwartku w siedzibie szkoły
Lub:
- pojedyncze dni zajęć wybranych z programu
CERTYFIKAT
- Certyfikat ICIF po zakończeniu kursu
PROGRAM
Wszystkie lekcje są prowadzone przez uznanych ekspertów sektora
poniedziałek
- Chleb, paluszki chlebowe i bezglutenowe słodycze
- Bezglutenowy świeży i nadziewany makaron
wtorek
- Pizza dla smakoszy (pokaz gotowania)
środa
- Panettone, Colomba i kandyzowane owoce
- Nowe techniki stosowane w ciastach o nowoczesnym wyglądzie
czwartek
- Panettone, Colomba i kandyzowane owoce
- Nowe techniki stosowane w ciastach o nowoczesnym wyglądzie
OPŁATA
- Kurs 4-dniowy: 1.300,00 €
- Pojedyncze dni kursu: 350,00 € (obejmuje obiad w szkolnej stołówce)
Opłata za kompletny kurs obejmuje:
- 4-dniowe zakwaterowanie w pensjonacie ICIF w małych 2-pokojowych apartamentach z pokojami jedno-, dwu-lub trzyosobowymi i jedną łazienką
- Zameldowanie w niedzielne popołudnie i wymeldowanie w piątek rano
- Powitalny obiad po przyjeździe w niedzielę w restauracji szkoleniowej ICIF "La Barbera" w Zamku Costigliole d'Asti
- Śniadanie od poniedziałku do piątku
- Posiłki (obiad i kolacja) w szkolnej stołówce od poniedziałku do czwartku
- Kompletny Chef'suniform z logo Instytutu: kurtka, spodnie, fartuch i papierowy kapelusz
- Pomoc w procedurze ubiegania się o wizę studencką (w razie potrzeby)
DODATKOWE USŁUGI
- Transfer grupowy z lotniska Milano Malpensa do Costigliole d'Asti, cena: 50 EUR
- Pomoc w zakupie i aktywacji nowej karty SIM
- Pomoc i organizacja wycieczek po żywności i wina oraz zajęcia pozalekcyjne
- Pomoc i organizacja transferów na imprezy i targi branży spożywczej
O szkole
pytania
Podobne kursy
Profesjonalne ciasto i słodycze
- Sisak, Chorwacja
Associate w Nauce w Piekarnictwie i Cukiernictwie
- Santa Clara, Stany Zjednoczone
Wprowadzenie do podstaw wypieku chleba (Certyfikat)
- Paris, Francja