Przeczytaj oficjalny opis

NOWOCZESNE TECHNIKI STOSOWANE W SEKTORACH PIECZYWA I CUKIERNICTWA

Kurs adresowany jest do profesjonalistów z branży kulinarnej, Włochów i obcokrajowców, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na określone tematy lub doskonalić swoje umiejętności w zakresie nowoczesnych technik stosowanych w branży piekarniczej i cukierniczej .

Program kursu obejmuje takie tematy, jak przygotowanie Panettone i Colomba, ciasta o nowoczesnym wyglądzie, pizzę dla smakoszy i kuchnię bezglutenową (chleb, paluszki chlebowe, desery i bezglutenowy domowy świeży i nadziewany makaron).

Kurs trwa 4 dni i został stworzony specjalnie dla profesjonalistów, którzy nie mogą być daleko od pracy przez dłuższy czas. Elastyczność programu pozwala na zakup pojedynczych dni kursu na podstawie preferowanych tematów.

Kurs prowadzony jest w języku włoskim przez naszych nauczycieli, którzy będą wspierani przez tłumaczy angielskojęzycznych .

TRWANIE

  • 4 dni zajęć teoretycznych i praktycznych, od poniedziałku do czwartku w siedzibie szkoły

Lub:

  • pojedyncze dni zajęć wybranych z programu

CERTYFIKAT

  • Certyfikat ICIF po zakończeniu kursu

PROGRAM

Wszystkie lekcje są prowadzone przez uznanych ekspertów sektora

poniedziałek
  • Chleb, paluszki chlebowe i bezglutenowe słodycze
  • Bezglutenowy świeży i nadziewany makaron
wtorek
  • Pizza dla smakoszy (pokaz gotowania)
środa
  • Panettone, Colomba i kandyzowane owoce
  • Nowe techniki stosowane w ciastach o nowoczesnym wyglądzie
czwartek
  • Panettone, Colomba i kandyzowane owoce
  • Nowe techniki stosowane w ciastach o nowoczesnym wyglądzie

OPŁATA

  • Kurs 4-dniowy: 1.300,00 €
  • Pojedyncze dni kursu: 350,00 € (obejmuje obiad w szkolnej stołówce)

Opłata za kompletny kurs obejmuje:

  • 4-dniowe zakwaterowanie w pensjonacie ICIF w małych 2-pokojowych apartamentach z pokojami jedno-, dwu-lub trzyosobowymi i jedną łazienką
  • Zameldowanie w niedzielne popołudnie i wymeldowanie w piątek rano
  • Powitalny obiad po przyjeździe w niedzielę w restauracji szkoleniowej ICIF "La Barbera" w Zamku Costigliole d'Asti
  • Śniadanie od poniedziałku do piątku
  • Posiłki (obiad i kolacja) w szkolnej stołówce od poniedziałku do czwartku
  • Kompletny Chef'suniform z logo Instytutu: kurtka, spodnie, fartuch i papierowy kapelusz
  • Pomoc w procedurze ubiegania się o wizę studencką (w razie potrzeby)

DODATKOWE USŁUGI

  • Transfer grupowy z lotniska Milano Malpensa do Costigliole d'Asti, cena: 50 EUR
  • Pomoc w zakupie i aktywacji nowej karty SIM
  • Pomoc i organizacja wycieczek po żywności i wina oraz zajęcia pozalekcyjne
  • Pomoc i organizacja transferów na imprezy i targi branży spożywczej
Program prowadzony przez:
Język angielski
Włoski

Zobacz 6 więcej kursów w Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF »

Ostatnia aktualizacja September 29, 2018
Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Mar. 2019
Czerwiec 10, 2019
Duration
1 - 4 dni
W pełnym wymiarze godzin
Cena
1,300 EUR
Kurs 4-dniowy
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Mar. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Czerwiec 10, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Wrześ. 2, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Stycz. 2020
Termin nadsyłania zgłoszeń

Mar. 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Czerwiec 10, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Wrześ. 2, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Stycz. 2020

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

ICIF Baking and Pastry Techniques Course