Kurs technik pieczenia i ciast

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Kurs technik pieczenia i ciast

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

NOWOCZESNE TECHNIKI STOSOWANE W SEKTORACH PIECZYWA I CUKIERNICTWA

Kurs adresowany jest do profesjonalistów z branży kulinarnej, Włochów i obcokrajowców, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na określone tematy lub doskonalić swoje umiejętności w zakresie nowoczesnych technik stosowanych w branży piekarniczej i cukierniczej .

Program kursu obejmuje takie tematy, jak przygotowanie Panettone i Colomba, ciasta o nowoczesnym wyglądzie, pizzę dla smakoszy i kuchnię bezglutenową (chleb, paluszki chlebowe, desery i bezglutenowy domowy świeży i nadziewany makaron).

Kurs trwa 4 dni i został stworzony specjalnie dla profesjonalistów, którzy nie mogą być daleko od pracy przez dłuższy czas. Elastyczność programu pozwala na zakup pojedynczych dni kursu na podstawie preferowanych tematów.

Kurs prowadzony jest w języku włoskim przez naszych nauczycieli, którzy będą wspierani przez tłumaczy angielskojęzycznych .

TRWANIE

  • 4 dni zajęć teoretycznych i praktycznych, od poniedziałku do czwartku w siedzibie szkoły

Lub:

  • pojedyncze dni zajęć wybranych z programu

CERTYFIKAT

  • Certyfikat ICIF po zakończeniu kursu

PROGRAM

Wszystkie lekcje są prowadzone przez uznanych ekspertów sektora

poniedziałek
  • Chleb, paluszki chlebowe i bezglutenowe słodycze
  • Bezglutenowy świeży i nadziewany makaron
wtorek
  • Pizza dla smakoszy (pokaz gotowania)
środa
  • Panettone, Colomba i kandyzowane owoce
  • Nowe techniki stosowane w ciastach o nowoczesnym wyglądzie
czwartek
  • Panettone, Colomba i kandyzowane owoce
  • Nowe techniki stosowane w ciastach o nowoczesnym wyglądzie

OPŁATA

  • Kurs 4-dniowy: 1.300,00 €
  • Pojedyncze dni kursu: 350,00 € (obejmuje obiad w szkolnej stołówce)

Opłata za kompletny kurs obejmuje:

  • 4-dniowe zakwaterowanie w pensjonacie ICIF w małych 2-pokojowych apartamentach z pokojami jedno-, dwu-lub trzyosobowymi i jedną łazienką
  • Zameldowanie w niedzielne popołudnie i wymeldowanie w piątek rano
  • Powitalny obiad po przyjeździe w niedzielę w restauracji szkoleniowej ICIF "La Barbera" w Zamku Costigliole d'Asti
  • Śniadanie od poniedziałku do piątku
  • Posiłki (obiad i kolacja) w szkolnej stołówce od poniedziałku do czwartku
  • Kompletny Chef'suniform z logo Instytutu: kurtka, spodnie, fartuch i papierowy kapelusz
  • Pomoc w procedurze ubiegania się o wizę studencką (w razie potrzeby)

DODATKOWE USŁUGI

  • Transfer grupowy z lotniska Milano Malpensa do Costigliole d'Asti, cena: 50 EUR
  • Pomoc w zakupie i aktywacji nowej karty SIM
  • Pomoc i organizacja wycieczek po żywności i wina oraz zajęcia pozalekcyjne
  • Pomoc i organizacja transferów na imprezy i targi branży spożywczej
Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski
  • Włoski


Ostatnia aktualizacja September 29, 2018
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Stycz. 2019
Mar. 4, 2019
Duration
Czas trwania
1 - 4 dni
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
1,300 EUR
Kurs 4-dniowy
Locations
Włochy - Turin, Piedmont
Data rozpoczęcia : Stycz. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Data rozpoczęcia : Mar. 4, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Data rozpoczęcia : Czerwiec 10, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Data rozpoczęcia : Wrześ. 2, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Stycz. 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Mar. 4, 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Czerwiec 10, 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Wrześ. 2, 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Filmy

ICIF Baking and Pastry Techniques Course