Kurs technik pieczenia i ciast

Informacje ogólne

Opis programu

NOWOCZESNE TECHNIKI STOSOWANE W SEKTORACH PIECZYWA I CUKIERNICTWA

Kurs adresowany jest do profesjonalistów z branży kulinarnej, Włochów i obcokrajowców, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na określone tematy lub doskonalić swoje umiejętności w zakresie nowoczesnych technik stosowanych w branży piekarniczej i cukierniczej .

Program kursu obejmuje takie tematy, jak przygotowanie Panettone i Colomba, ciasta o nowoczesnym wyglądzie, pizzę dla smakoszy i kuchnię bezglutenową (chleb, paluszki chlebowe, desery i bezglutenowy domowy świeży i nadziewany makaron).

Kurs trwa 4 dni i został stworzony specjalnie dla profesjonalistów, którzy nie mogą być daleko od pracy przez dłuższy czas. Elastyczność programu pozwala na zakup pojedynczych dni kursu na podstawie preferowanych tematów.

Kurs prowadzony jest w języku włoskim przez naszych nauczycieli, którzy będą wspierani przez tłumaczy angielskojęzycznych .

TRWANIE

  • 4 dni zajęć teoretycznych i praktycznych, od poniedziałku do czwartku w siedzibie szkoły

Lub:

  • pojedyncze dni zajęć wybranych z programu

CERTYFIKAT

  • Certyfikat ICIF po zakończeniu kursu

PROGRAM

Wszystkie lekcje są prowadzone przez uznanych ekspertów sektora

poniedziałek
  • Chleb, paluszki chlebowe i bezglutenowe słodycze
  • Bezglutenowy świeży i nadziewany makaron
wtorek
  • Pizza dla smakoszy (pokaz gotowania)
środa
  • Panettone, Colomba i kandyzowane owoce
  • Nowe techniki stosowane w ciastach o nowoczesnym wyglądzie
czwartek
  • Panettone, Colomba i kandyzowane owoce
  • Nowe techniki stosowane w ciastach o nowoczesnym wyglądzie

OPŁATA

  • Kurs 4-dniowy: 1.300,00 €
  • Pojedyncze dni kursu: 350,00 € (obejmuje obiad w szkolnej stołówce)

Opłata za kompletny kurs obejmuje:

  • 4-dniowe zakwaterowanie w pensjonacie ICIF w małych 2-pokojowych apartamentach z pokojami jedno-, dwu-lub trzyosobowymi i jedną łazienką
  • Zameldowanie w niedzielne popołudnie i wymeldowanie w piątek rano
  • Powitalny obiad po przyjeździe w niedzielę w restauracji szkoleniowej ICIF "La Barbera" w Zamku Costigliole d'Asti
  • Śniadanie od poniedziałku do piątku
  • Posiłki (obiad i kolacja) w szkolnej stołówce od poniedziałku do czwartku
  • Kompletny Chef'suniform z logo Instytutu: kurtka, spodnie, fartuch i papierowy kapelusz
  • Pomoc w procedurze ubiegania się o wizę studencką (w razie potrzeby)

DODATKOWE USŁUGI

  • Transfer grupowy z lotniska Milano Malpensa do Costigliole d'Asti, cena: 50 EUR
  • Pomoc w zakupie i aktywacji nowej karty SIM
  • Pomoc i organizacja wycieczek po żywności i wina oraz zajęcia pozalekcyjne
  • Pomoc i organizacja transferów na imprezy i targi branży spożywczej
Ostatnia aktualizacja Mar 2020

Informacje o uczelni

The purpose of ICIF, the Institute of Food and Wine of the Regions of Italy, is to classify, protect and promote the image of Italian cuisine, the excellence of local produce and regional food and win ... Czytaj więcej

The purpose of ICIF, the Institute of Food and Wine of the Regions of Italy, is to classify, protect and promote the image of Italian cuisine, the excellence of local produce and regional food and wine culture, by promulgating knowledge amongst professionals around the world. Pokaż mniej
Turyn , Włochy online + 1 Więcej Mniej