Fa

Informacje ogólne

Opis programu

Podyplomowe F










Food and Beverage and Executive Chef Diploma to kompletny program, którego celem jest wyszkolenie studenta w zakresie kierownictwa w kuchniach i F
Ten dyplom szefa kuchni i F.

Objetives

  1. Zdobądź wizję i zajęty język kuchni oraz obszary obsługi klienta.
  2. Uwzględnij postawę lidera zdolnego do projektowania, zarządzania i wspierania złożonego i multidyscyplinarnego zespołu roboczego.
  3. Szkolenie w zakresie finansowych aspektów pomiaru i kontroli ekonomicznej, od świadczenia wydajnych i doświadczalnych usług, w celu maksymalizacji rentowności i dostosowania się do wartości i celów firmy.
  4. Zdobądź wiedzę do zarządzania procesami, planowania, organizacji, kontroli i nadzoru nad procesami, które determinują generowanie doświadczeń i wkład rentowności w każdy rodzaj działalności usługowej lub restauracyjnej i hotelarskiej.

Rozwijaj umiejętności zorientowane na przywództwo, zarządzanie ludźmi, którzy tworzą zespoły robocze oraz relacje ze środowiskiem firmy.

Promuj niezbędne postawy, aby przywództwo dostosowało się do innowacji.

Na kogo jest skierowany

Do profesjonalistów z branży hotelarskiej i restauracyjnej, którzy chcą zorientować się w zarządzaniu, administracji i kierowaniu firmami restauracyjnymi i renomowanymi

Do szefów kuchni, szefów pokojów, dyrektorów hoteli i jednostek biznesowych, którzy chcą kierować i prowadzić swoje zespoły w firmach zajmujących się rewaloryzacją

Menedżerowie, którzy chcą efektywnie zarządzać operacjami w biznesie poza kulinarnymi i opierają się na innowacjach i kreatywności, aby generować różne doświadczenia

Właściciele, kierownicy i kierownicy średniego szczebla firm cateringowych i kolektywów, którzy chcą planować, organizować i realizować różne i rentowne usługi restauratorskie.

Specjaliści odpowiedzialni za obsługę i zaopatrzenie, kontrolę zarządzania jednostkami biznesowymi, projektowanie przestrzeni, generowanie doświadczenia i lojalność klientów.

Czego się nauczysz


WIEDZA, UMIEJĘTNOŚCI .

  • Zarządzanie ludźmi, z punktu widzenia siły produkcyjnej w kontekście ludzkiego zespołu, który powinien przewodzić, w tym projektowanie miejsc pracy, rekrutacja, selekcja, szkolenie, delegowanie i zwalnianie.
  • Business Management, które zapewnia studentowi biznesową wizję kuchni i produkcji usług.
  • Zarządzanie procesami, które zapewnia studentowi narzędzia i kryteria definiowania i zarządzania produkcjami i procesami serwisowymi w celu generowania niezapomnianych wrażeń dla klienta i budowania lojalności wobec zespołu.
  • Zarządzanie ekonomiczne, które zapewnia studentowi ekonomiczny, operacyjny i taktyczny kontekst ich pracy, w tym aspekty finansowe, pomiarowe i kontrolne.
  • Przyszłość, która zapewni Ci ekspercką wizję w średnim i długim okresie nowych trendów i nowych paradygmatów, które napotkasz w nadchodzących latach i które przygotują cię do zarządzania tą zmianą.


UMIEJĘTNOŚCI BOCZNE.

Ma na celu rozwijanie umiejętności, zwłaszcza tych, które mają związek ze zdolnościami poznawczymi, których uczeń musi stawić czoła wyzwaniom XXI wieku.

  • Kreatywność i innowacja, składająca się z szeregu praktycznych warsztatów mających na celu zwiększenie kreatywności i innowacji poprzez metodologie, które zapewnią Ci zwinność i kreatywność.
  • Przywództwo i praca zespołowa, są to sesje, które dadzą ci wskazówki i klucze, aby stać się skutecznym i szanowanym liderem twoich pracowników i dostarczą ci metodologii, aby wiedzieli, jak się zachować jako zespół ukierunkowany na wyznaczone cele .
  • CIB Specials, są to uzupełniające sesje CIB, głównie w formacie warsztatowym, które zaskoczą Cię swoją dynamiką.
  • Podejmowanie decyzji, które zapewni metodologię ułatwiającą i usprawniającą podejmowanie prostych i złożonych decyzji z dala od założeń, obaw i szkodliwych wpływów.

POSTAWY.

Odnosi się do przedmiotu zaprojektowanego w celu wzmocnienia niezbędnych zachowań, aby wymusić rozwój programu:

  • W terenie będziesz miał okazję poznać kluczowe doświadczenia związane z zarządzaniem restauracjami i hotelami, z uprzywilejowanej pozycji i z rąk jej bohaterów.
  • Doświadczenia, w których poznasz prawdziwe doświadczenia życiowe osób spoza CIB WHO, przyniosą Ci ich najbardziej intymną i osobistą wizję, anegdoty, sukcesy i porażki.

ZASTOSOWANIE PRZEJŚCIOWE.

Obejmuje przedmioty, które są opracowywane poprzecznie podczas programu.

  • Wyzwanie, są to sesje, w których przetestujesz wiedzę zdobytą podczas dwudniowych warsztatów, na które uczniowie stają przed wyzwaniem w określonej sytuacji, którą należy rozwiązać w rekordowym czasie.
  • Projekt podstawowy, wykonywany poprzecznie dla dużej części programu, indywidualnie wykorzystasz swoją wiedzę i umiejętności poprzez wykonanie projektu pod kierunkiem swojego wydziału.

Warunki przyjęć

  • Kandydaci muszą mieć kwalifikacje szefa kuchni lub pięć lat doświadczenia jako szef kuchni w profesjonalnej kuchni.
  • Zaawansowany hiszpański mówiony i pisany.
  • Przełóż wywiad przed przyjęciem.
  • Główny wymóg ukończenia 18 lat.
  • Zaawansowane umiejętności posługiwania się programem Microsoft Excel lub podobnym

UWAGA: Wnioskodawcy, którzy nie spełniają tego wymagania, mogą ubiegać się o moduł szkoleniowy z możliwością rozszerzenia w zakresie umiejętności cyfrowych w zakresie cateringu, który obejmuje instrukcje dotyczące korzystania z programu Excel)

O Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona to międzynarodowa szkoła kulinarna w Barcelonie, w której szkoli liderów sektora kulinarnego XXI wieku poprzez destrukcyjne doświadczenia edukacyjne w zakresie kreatywnego gotowania i przywództwa w zarządzaniu restauracjami.
Dowiedz się więcej o szkole gotowania, Culinary Institute of Barcelona na naszej stronie internetowej: https://cib.education
Nasza wizja
Nasze zaangażowanie i myśl

.

Tak to przeżywamy

Ostatnia aktualizacja Wrzesień 2019

Informacje o uczelni

The Culinary Institute of Barcelona is designed so that you have a unique and unrepeatable experience based on multiculturalism, creativity and innovation.

The Culinary Institute of Barcelona is designed so that you have a unique and unrepeatable experience based on multiculturalism, creativity and innovation. Pokaż mniej