Kurs na temat nowoczesnych technik kulinarnych i innowacyjnej technologii

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Kurs na temat nowoczesnych technik kulinarnych i innowacyjnej technologii

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

NOWE TECHNIKI I INNOWACJE TECHNOLOGICZNE NOWOCZESNEJ KUCHNI

Wysokopoziomowe specjalistyczne kursy dotyczące nowoczesnych technik kulinarnych i innowacyjnych technologii odbywają się w siedzibie ICIF - Włoskiego Kulinarnego Instytutu Cudzoziemców w Costigliole d'Asti, w nowoczesnym budynku z laboratoriami wyposażonymi w najnowocześniejszy sprzęt i urządzenia. technologia.

Kurs adresowany jest do profesjonalistów z branży kulinarnej, Włochów i obcokrajowców, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na temat konkretnych tematów lub doskonalić swoje umiejętności w zakresie nowych technik nowoczesnej kuchni i zastosowanych do niej innowacji technologicznych .

Program kursu koncentruje się na nowatorskich tematach i technikach, takich jak kuchnia molekularna, gotowanie próżniowe, gotowanie w niskich temperaturach i stosowanie Pacojet . Obejmuje także lekcje na temat analizy sensorycznej i organoleptycznej, takie jak sesja degustacji sera z ekspertem ONAF (Krajowa Organizacja Degustera Sera) i pokaz gotowania menu szefa kuchni wyróżnionego gwiazdką Michelin .

Kurs trwa 3 dni i został stworzony specjalnie dla profesjonalistów, którzy nie mogą być daleko od pracy przez dłuższy czas. Elastyczność programu pozwala na zakup pojedynczych dni kursu na podstawie preferowanych tematów.

Kurs prowadzony jest w języku włoskim przez naszych nauczycieli, którzy będą wspierani przez tłumaczy angielskojęzycznych .

TRWANIE

  • 3 dni zajęć teoretycznych i praktycznych, od poniedziałku do czwartku w siedzibie szkoły

Lub:

  • pojedyncze dni zajęć wybranych z programu

CERTYFIKAT

  • Certyfikat ICIF po zakończeniu kursu

PROGRAM

Wszystkie lekcje są prowadzone przez uznanych ekspertów sektora

poniedziałek
  • Kuchnia molekularna (pokaz gotowania)
wtorek
  • Technologiczne innowacje kulinarne (pokaz gotowania: gotowanie próżniowe, gotowanie w niskiej temperaturze i Pacojet )
środa
  • Szef kuchni Michelin (pokaz gotowania)
  • Teoretyczna lekcja i degustacja włoskiego sera PDO (z ekspertem ONAF)
  • Kolacja w lokalnej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin

OPŁATA

  • Kurs 3-dniowy: 1.000,00 €
  • Pojedyncze dni oczywiście:
    • 1 ° lub 2 ° dzień kursu 350,00 € (obejmuje obiad w szkolnej stołówce)
    • 3 ° dnia kursu 400,00 € (obejmuje obiad w szkolnej stołówce i kolację w restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin)

Opłata za kompletny kurs obejmuje:

  • 3 noclegi w pensjonacie ICIF w małych apartamentach 2-pokojowych z pokojami jedno-, dwu-lub trzyosobowymi i jedną łazienką
  • Zameldowanie w niedzielne popołudnie i wymeldowanie w czwartek rano
  • Powitalny obiad po przyjeździe w niedzielę w restauracji szkoleniowej ICIF "La Barbera" w Zamku Costigliole d'Asti.
  • Śniadanie od poniedziałku do środy
  • Posiłki (obiad i kolacja) w szkolnej stołówce od poniedziałku do środy
  • Kompletny mundur szefa kuchni z logo Instytutu: kurtka, spodnie, fartuch i papierowy kapelusz
  • Pomoc w procedurze ubiegania się o wizę studencką (w razie potrzeby)

DODATKOWE USŁUGI

  • Transfer grupowy z lotniska Milano Malpensa do Costigliole d'Asti, cena: 50 EUR
  • Pomoc w zakupie i aktywacji nowej karty SIM
  • Pomoc i organizacja wycieczek po żywności i wina oraz zajęcia pozalekcyjne
  • Pomoc i organizacja transferów na imprezy i targi branży spożywczej
Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski
  • Włoski


Ostatnia aktualizacja September 29, 2018
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Stycz. 28, 2019
Czerwiec 17, 2019
Duration
Czas trwania
1 - 3 dni
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
1,000 EUR
Locations
Włochy - Turin, Piedmont
Data rozpoczęcia : Stycz. 28, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Data rozpoczęcia : Czerwiec 17, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Data rozpoczęcia : Wrześ. 9, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Stycz. 28, 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Czerwiec 17, 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Wrześ. 9, 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Filmy

ICIF Course on Modern Culinary Techniques and Innovative Technology