Przeczytaj oficjalny opis

NOWE TECHNIKI I INNOWACJE TECHNOLOGICZNE NOWOCZESNEJ KUCHNI

Wysokopoziomowe specjalistyczne kursy dotyczące nowoczesnych technik kulinarnych i innowacyjnych technologii odbywają się w siedzibie ICIF - Włoskiego Kulinarnego Instytutu Cudzoziemców w Costigliole d'Asti, w nowoczesnym budynku z laboratoriami wyposażonymi w najnowocześniejszy sprzęt i urządzenia. technologia.

Kurs adresowany jest do profesjonalistów z branży kulinarnej, Włochów i obcokrajowców, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na temat konkretnych tematów lub doskonalić swoje umiejętności w zakresie nowych technik nowoczesnej kuchni i zastosowanych do niej innowacji technologicznych .

Program kursu koncentruje się na nowatorskich tematach i technikach, takich jak kuchnia molekularna, gotowanie próżniowe, gotowanie w niskich temperaturach i stosowanie Pacojet . Obejmuje także lekcje na temat analizy sensorycznej i organoleptycznej, takie jak sesja degustacji sera z ekspertem ONAF (Krajowa Organizacja Degustera Sera) i pokaz gotowania menu szefa kuchni wyróżnionego gwiazdką Michelin .

Kurs trwa 3 dni i został stworzony specjalnie dla profesjonalistów, którzy nie mogą być daleko od pracy przez dłuższy czas. Elastyczność programu pozwala na zakup pojedynczych dni kursu na podstawie preferowanych tematów.

Kurs prowadzony jest w języku włoskim przez naszych nauczycieli, którzy będą wspierani przez tłumaczy angielskojęzycznych .

TRWANIE

  • 3 dni zajęć teoretycznych i praktycznych, od poniedziałku do czwartku w siedzibie szkoły

Lub:

  • pojedyncze dni zajęć wybranych z programu

CERTYFIKAT

  • Certyfikat ICIF po zakończeniu kursu

PROGRAM

Wszystkie lekcje są prowadzone przez uznanych ekspertów sektora

poniedziałek
  • Kuchnia molekularna (pokaz gotowania)
wtorek
  • Technologiczne innowacje kulinarne (pokaz gotowania: gotowanie próżniowe, gotowanie w niskiej temperaturze i Pacojet )
środa
  • Szef kuchni Michelin (pokaz gotowania)
  • Teoretyczna lekcja i degustacja włoskiego sera PDO (z ekspertem ONAF)
  • Kolacja w lokalnej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin

OPŁATA

  • Kurs 3-dniowy: 1.000,00 €
  • Pojedyncze dni oczywiście:
    • 1 ° lub 2 ° dzień kursu 350,00 € (obejmuje obiad w szkolnej stołówce)
    • 3 ° dnia kursu 400,00 € (obejmuje obiad w szkolnej stołówce i kolację w restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin)

Opłata za kompletny kurs obejmuje:

  • 3 noclegi w pensjonacie ICIF w małych apartamentach 2-pokojowych z pokojami jedno-, dwu-lub trzyosobowymi i jedną łazienką
  • Zameldowanie w niedzielne popołudnie i wymeldowanie w czwartek rano
  • Powitalny obiad po przyjeździe w niedzielę w restauracji szkoleniowej ICIF "La Barbera" w Zamku Costigliole d'Asti.
  • Śniadanie od poniedziałku do środy
  • Posiłki (obiad i kolacja) w szkolnej stołówce od poniedziałku do środy
  • Kompletny mundur szefa kuchni z logo Instytutu: kurtka, spodnie, fartuch i papierowy kapelusz
  • Pomoc w procedurze ubiegania się o wizę studencką (w razie potrzeby)

DODATKOWE USŁUGI

  • Transfer grupowy z lotniska Milano Malpensa do Costigliole d'Asti, cena: 50 EUR
  • Pomoc w zakupie i aktywacji nowej karty SIM
  • Pomoc i organizacja wycieczek po żywności i wina oraz zajęcia pozalekcyjne
  • Pomoc i organizacja transferów na imprezy i targi branży spożywczej
Program prowadzony przez:
Język angielski
Włoski

Zobacz 6 więcej kursów w Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF »

Ostatnia aktualizacja September 29, 2018
Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Czerwiec 17, 2019
Wrześ. 9, 2019
Duration
1 - 3 dni
W pełnym wymiarze godzin
Cena
1,000 EUR
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Czerwiec 17, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Wrześ. 9, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Stycz. 2020
Termin nadsyłania zgłoszeń

Czerwiec 17, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Wrześ. 9, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Stycz. 2020

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

ICIF Course on Modern Culinary Techniques and Innovative Technology