Kurs na pizzę

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Kurs na pizzę

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Kurs na pizzę

Teoretyczne i praktyczne lekcje na temat pizzy: doskonałość składników, ciast, drożdży, różnych rodzajów pizzy, z możliwością treningu w pizzeriach na średnim poziomie.

ICIF opracowało, we współpracy z Akademią Producentów Pizz, nowy kurs szkoleniowy: Kurs na pizzę. 4-tygodniowy kurs szkoleniowy podzielony na 3 tygodnie szkolenia koncentrującego się na pizzy z nauczycielami Mistrzowie Producenci pizzy wysłanego przez twórców Akademii Pizzy, a także ostatni tydzień szkolenia na temat ciasta z profesjonalistami Cukierników zamówionych przez ICIF . Program szkoleniowy umożliwia podjęcie zintegrowanego podejścia między teorią a umiejętnościami praktycznymi - zawodu uznawanego za zjawisko powszechne, kulturowe i społeczne, typowo włoskie, o stałym wzroście zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Kurs odbywa się w języku włoskim, a nauczyciele są obsługiwani przez tłumacza w języku angielskim.

Minimalna liczba uczestników: 12.

Trwanie

Kurs ma całkowity czas trwania 12 tygodni:

  • 4 tygodnie zajęć teoretycznych i praktycznych w Instytucie
  • 8 tygodni stażu (opcjonalnie) w pizzeriach, które zostaną wcześniej wybrane przez Instytut.

Ci, którzy mogą się zapisać, to:

  • Włoscy i zagraniczni specjaliści od żywności i wina
  • Włoscy i zagraniczni miłośnicy i entuzjaści jedzenia

Tematy lekcji

Pizza: popularny włoski produkt, który stał się światowym fenomenem społecznym i kulturowym

  • ICIF : układ odniesienia
  • Historia i tradycje pizzy
  • Zawód twórcy pizzy
  • Rosnący rynek
  • Surowce spożywcze
  • Mąka: klasyfikacje, rodzaje, jakość i zastosowanie
  • Woda: zasób do wykorzystania
  • Sole: wybór i zarządzanie podstawowym elementem
  • Składniki: wybór, który nas charakteryzuje, znaczenie sezonowości i terytorialności
  • Klasyczna pizza i pizza z patelni

Ciasta i drożdże

  • Dowodzenie: sekrety starożytnej sztuki
  • Bezpośrednie ciasto.
  • Ciasto: fermentacja i zaczynianie
  • Ciasto: faza dojrzewania.
  • Ciasto i sprzęt pomocniczy
  • Piekarnik: serce pizzerii
  • Pieczenie pizzy: techniki i zręczność

Pizza: spostrzeżenia i koncepcje

  • Projekt laboratorium: kontekst i perspektywy, przychody i marża zysku
  • Pizza na wynos: dostawa i zasady dostawy
  • Focaccia, pizza z wiosłem i chleb w pizzerii

Techniki specjalistyczne

  • Sektor ekologiczny i alternatywne sposoby ustanawiania klientów
  • Akrobatyczna pizza
  • Pośrednie ciasta (The Biga - The Poolish)
  • Alternatywne ciasto z różnymi mąkami (np. Mąka kamutowa, czarna mąka ryżowa, mąka Enkir, itp.)
  • Ciasto z mąką Kamut
  • Ciasto z gotowymi produktami (soja - płatki)
  • Bezglutenowe ciasto
  • Pizza z pizzą w stylu paddle i pizzą w stylu rzymskim
  • Pizza Neapolitańska (tradycyjna specjalność o gwarantowanym statusie chronionym)
  • Pizza jako deser

Profesorowie robienia pizzy

  • Dogłębne lekcje z teoretycznymi i praktycznymi seminariami prowadzonymi przez profesjonalnych szefów kuchni Pizza

Małe suche wypieki do herbaty i kawy oraz odmiany herbatników

  • Pocałunki panieńskie, brzydkie, ale dobre (Brutti ma Buoni), ciastka z mąki kukurydzianej, herbatniki z królika, ciastka kruche

Świeże małe wypieki, włoskie kremy i tradycyjne ciasta

  • Krem custard, krem ​​czekoladowy, krem ​​Zabaione, krem ​​kawowy do nadzienia bignè i Funghetti bignè
  • Ciasto kruche do produkcji dżemów i ciast z kremem śmietankowym i świeżymi owocami, ciasto rajskie, ciasto Sachera, gąbka do produkcji ciast wypełnionych kremami włoskimi

Kremowe desery do restauracji

  • Budyń czekoladowy z Piemontu (Bonet), mus czekoladowy, Panna cotta, Tiramisù

Technika temperowania czekolady, czekoladki i dekoracje czekoladowe

Produkty piekarnicze na śniadanie

  • Rogalik w stylu włoskim, sycylijskie cannoli, bomboloni (Krapfen), czekolada Girella i Trecce

Bezpieczeństwo żywności i HACCP

  • Pojęcia mikrobiologii stosowane w żywności
  • System HACCP
  • Główne CDF (choroby zakaźne z żywnością)
  • Główne systemy do przechowywania żywności
  • Procedury sanitarne (higiena w miejscu pracy, higiena osobista)
  • Prawidłowy wybór materiałów i artykułów mających kontakt z żywnością

Teoria żywienia żywności

  • Odżywianie jako nauka o żywności: obszary zastosowania we współczesnym społeczeństwie, na rzecz sektora kulinarnego
  • Skład zbilansowanego menu ze zdrowego punktu widzenia
  • Aspekty żywieniowe różnych pokarmów (białek, węglowodanów, lipidów, włókien i witamin) i piramidy żywieniowej
  • Informacje na temat składu zbilansowanej diety z dietetycznego i zdrowego punktu widzenia

Teoria o diecie śródziemnomorskiej

  • Koncepcje dotyczące bilansu żywności różnych surowców z podstawowymi pojęciami dotyczącymi diety śródziemnomorskiej
  • Wzmianka o głównym symbolu surowcowym diety śródziemnomorskiej i nazwach receptur odzwierciedlających zdrowy aspekt diety śródziemnomorskiej
  • Poglądy na temat innych Kultur Kulinarnych Śródziemnomorskich emblematów tego Sejmu

Praktyki zawodowe (opcjonalnie)

Student może zdecydować, czy kontynuować program kursu, wykonując okres stażu trwający łącznie 8 tygodni na średnich pizzeriach wcześniej wybranych przez Instytut.

Opłaty

Opłata za Kurs na Pizie wynosi 4.800,00 Euro. Możliwe jest zapisywanie na okresy jednego tygodnia, opłata za każdy moduł tygodniowy wynosi 1.500,00 Euro. Opłata za Kurs obejmuje:

  • Zakwaterowanie w pensjonacie ICIF w małych apartamentach (składających się z dwóch sypialni z jednym, dwoma lub trzema łóżkami i łazienką) i usług śniadaniowych
  • Posiłki w Instytucie od poniedziałku do piątku (szkoła jest nieczynna w niedziele i święta państwowe)
  • Zajęcia teoretyczno-praktyczne wskazane w programie
  • Materiały dydaktyczne (książeczki z przepisami, systemy audio-wideo itp.)
  • Produkty spożywcze i wina na lekcje i degustacje
  • Używanie sprzętu i narzędzi podczas lekcji w różnych laboratoriach
  • Pełny mundurek szefa kuchni: kurtka szefa kuchni z logo ICIF , spodnie szefa kuchni, fartuszek z logo ICIF i chustka z logo ICIF
  • Pomoc podczas Kursu na wydanie dokumentu pobytowego i włoskiego numeru identyfikacji podatkowej
  • Certyfikat uczestnictwa w Instytucie ICIF po ukończeniu Kursu i oficjalny dyplom przyznawany przez włoską Akademię Producentów Pizzy.

Wszystko, co nie zostało wyraźnie określone powyżej, nie jest uwzględnione.

DODATKOWE OPŁATY NIE ZAWIERAJĄCE OPŁATY KURSU:

50 € na ubezpieczenie zdrowotne, które pokrywa podstawowe koszty leczenia i wydatki lub dochodzenie do szpitala wyłącznie za wypadki w czasie pracy przez cały okres trwania kursu (tylko wtedy, gdy student nie określi już ubezpieczenia sanitarnego w swoim kraj).

50 € dla osób, które zamierzają skorzystać z transferu autobusowego grupowego, dopiero po przybyciu do Włoch, zorganizowanym przez Instytut ICIF w niedzielę przed rozpoczęciem kursu, z lotniska Mediolan Malpensa. Zapłatę 50 euro można dokonać w saldzie kursu przelewem bankowym lub gotówką lub kartą kredytową w biurze ICIF Direction w pierwszym dniu kursu.

Stypendia

Stypendia są dostępne dla uczestników narodowości włoskiej zamieszkujących we Włoszech. Aby dowiedzieć się, jak złożyć wniosek, skontaktuj się z nami lub zadzwoń do Instytutu ICIF w Costigliole d'Asti.

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski
  • Włoski


Ostatnia aktualizacja March 27, 2018
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Kwiec. 15, 2019
Wrześ. 30, 2019
Duration
Czas trwania
12 tygodnie
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
4,800 EUR
Locations
Włochy - Turin, Piedmont
Data rozpoczęcia : Kwiec. 15, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Data rozpoczęcia : Wrześ. 30, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Data rozpoczęcia : Paźdz. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Kwiec. 15, 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Wrześ. 30, 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Paźdz. 2019
Włochy - Turin, Piedmont
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Filmy

ICIF Course on Pizza