Kurs miksologii

Informacje ogólne

Liczba dostępnych lokalizacji: 11

Opis programu

Naucz się tworzyć własne napary, syropy i koktajle przy użyciu zaawansowanych technik.

Wskocz w fascynujący świat miksologii i stwórz własne produkty i nowoczesne akcenty na klasycznych koktajlach.

Zapoznaj się z niezwykłą historią koktajli i barmańskich poczynając od ery prohibicji po wspaniałe współczesne koktajle.

To nasz drugi najpopularniejszy kurs, ponieważ fantastycznie uzupełnia nasz Międzynarodowy Kurs Barmański.

Zwiększ swoją wiedzę barmańską i zainspiruj się naszym kursem miksologii

Twórz przeróżne niesamowite produkty

Duża część kursu skupi się na tworzeniu produktów, które stanowią podstawę wielu niesamowitych koktajli. Od prostych syropów cukrowych po bardzo złożone grenadyny - będziesz gotować i przykrywać wiele różnych produktów, które są niezbędne do fantastycznego robienia koktajli

Stwórz własny pyszny koktajl

Drugiego dnia kursu zastosujesz wszystko, czego się nauczyłeś i przygotujesz najlepszy koktajl, jaki tylko możesz. Może to być wariacja na temat klasyki lub czegoś, co sam wymyśliłeś. Później podzielisz się z grupą receptą i zaczniesz czerpać inspirację ze swoich cudownych dzieł!

Zdobądź eleganckie techniki przygotowywania i dekorowania

Nauczysz się zaawansowanych metod garnirowania, aby przekształcić swoje koktajle i sprawić, że będą wyglądać jak w domu w każdym ekskluzywnym barze koktajlowym. Będziesz robić łyżki czekolady, krążki cukru, odwodnione owoce i wiele innych.

Podsumowanie kursu

Kurs miksologii jest okazją dla utalentowanych barmanów lub byłych i obecnych studentów EBS do wprowadzenia się w fascynujący świat miksologii. Dowiesz się o początkach barmańskich, niezwykłych produktów, technik i współczesnych zwrotów akcji na klasycznych koktajlach. Po ukończeniu kursu będziesz miał zupełnie nowe spojrzenie na rzemiosło i będziesz mógł oczarować klientów swoją wiedzą i umiejętnościami.

Omówienie zawartości kursu

  • Podróż barmana
    Dowiedz się o historii barmana oraz o tym, jak rzemieślnicy zmieniali i rozwijali zawód na przestrzeni lat. Ponadto odkryjesz znaczenie składników, technik i wyposażenia w tworzeniu wysokiej jakości koktajli.


  • Okresy poprzedzające zakaz i ery zakazu
    Amerykański zakaz zmienił stanowisko społeczeństwa w sprawie alkoholu; dlatego ważne jest, abyś zapoznał się z tą erą. Wiele napojów zostało wymyślonych w ramach prowadzących do prohibicji, a wiele z tych napojów stało się współczesnymi klasykami. W tym module poznasz kilka przepisów i wypróbujesz je samodzielnie. Dowiesz się także o:
    • Co ludzie pili przed, w trakcie i po epoce zakazu
    • Napoje, które poprzedzają koktajl, takie jak uderzenie, szewc i proca
    • Historia koktajli, w którym roku zostali stworzeni i kto je wymyślił

  • Podróż barmana - od przeszłości do teraźniejszości
    Dowiedz się o historii barmana oraz o tym, jak rzemieślnicy zmieniają i rozwijają zawód od stuleci. Odkryjesz także znaczenie składników, technik i wyposażenia w tworzeniu wysokiej jakości koktajli.


  • Metody / techniki i sprzęt
    Czy zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego James Bond prosi o martini „wstrząśnięty, a nie poruszony”? W tym module dowiesz się, jak przygotować idealny koktajl. Odkryjesz:
    • Którą metodę zastosować do którego napoju
    • Dlaczego niektóre napoje są wstrząsane, mieszane lub zwijane
    • Sprzęt, którego używamy dzisiaj, taki jak osadzarki, wytrząsarki i sitka
    • Sprzęt używany w historii barmańskiej, w tym „Torba Lewisa”, a także stare pomiary, takie jak kieliszki do wina i łyżki stołowe
    • Jak wstrząsnąć drinkiem, a także różne rodzaje shakerów i jak wpływają na koktajl
    • Jak właściwie wymieszać napój
    • Różne rodzaje łyżek barowych
    • Różne techniki mieszania

  • Masterclass produktu i składnika
    Aby naprawdę zrozumieć, co dzieje się w koktajlu i dlaczego, musisz najpierw dowiedzieć się, jak został wymyślony. Dowiedz się wszystkiego o:
  • Pochodzenie niektórych produktów
  • Jak niektóre produkty mają moc całkowitej zmiany napojów
  • Niektóre produkty domowej roboty
  • Znaczenie każdego składnika
  • A nawet odkryj niektóre z naszych domowych produktów

  • Trening praktyczny
    W ramach tego praktycznego szkolenia nauczysz się robić od podstaw niektóre specjalistyczne składniki, w tym przeciery, pianki, syropy i kordiały. Będziesz także mógł rozpoznać znaczenie prezentacji i jakości każdego koktajlu.


Na kursie miksologii będziesz ...

  • Uzyskaj 12-godzinne szkolenie prowadzone przez instruktora
  • Dowiedz się o Złotym wieku koktajli
  • Uzyskaj certyfikat obecności
  • Twórz własne pianki, syropy, serdelki
  • Korzystaj z bezproblemowych opcji zakwaterowania
  • Twórz współczesne zwroty akcji na klasyczne koktajle
  • Poznaj różne metody, techniki i sprzęt
  • Napij się na powitanie z innymi uczniami
Ostatnia aktualizacja Mar 2020

Informacje o uczelni

European Bartender School is the world’s leading bartending school. We pride ourselves on training aspiring bartenders to a globally recognised standard. We already trained +70,000 graduated for 20 ye ... Czytaj więcej

European Bartender School is the world’s leading bartending school. We pride ourselves on training aspiring bartenders to a globally recognised standard. We already trained +70,000 graduated for 20 years. Pokaż mniej
Barcelona , Londyn , Phuket , Paryż , Nowy Jork , Amsterdam , Kapsztad , Sztokholm , Rzym , Kos , Sydnej + 10 Więcej Mniej