Kurs eksperta barman i nowoczesny koktajl przygotowanie

Basque Culinary Center

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Kurs eksperta barman i nowoczesny koktajl przygotowanie

Basque Culinary Center

Ten kurs uniwersytecki jest kompletnym programem, który staje się nowoczesnym barmanem.

Master nowoczesne koktajle i najnowsze techniki kuchni awangardowej stosowane przy przygotowywaniu koktajli.

Intensywny program trwający 2 miesiące, obejmujący wizyty studyjne, lekcje mistrzowskie przez wybitnych barmanów, końcowy projekt wspierany przez opiekunów i doświadczenie zawodowe w branży.

Plan nauki, który zapewni globalną wizję , która pozwoli Ci opanować wszystkie techniczne aspekty przygotowywania koktajli i zrozumieć interesy, jak również klientów koktajli.

Stopień ten jest wspólnie przyznawany przez Uniwersytet Mondragon i Wydział Nauk Gastronomicznych Baskijskiego Centrum Kulinarnego.

Program

PROFIL STUDENTA:

- Absolwenci gastronomii i innych dyscyplin, którzy chcą specjalizować się w branży koktajlowej i profesjonalistów z branży (barmani, personel domu, itp.) Z ambicjami rozwoju i zdobywania nowych umiejętności.

CELE KURSU:

  • Aby uzyskać podstawową wiedzę na temat obsługi baru, obsługi klienta i zarządzania zespołem oraz motywacji.
  • Zdobycie dogłębnej wiedzy na temat głównych produktów stosowanych w barze; główne napoje alkoholowe (rum, likiery i napoje fermentowane), wino i kawa , z ich surowców do głównych obszarów produkcyjnych, metody produkcji, ich właściwości i pochodne oraz usługi.
  • Opanować klasyczne i awangardowe techniki przygotowywania koktajli.
  • Rozwijanie kreatywnych i zmysłowych umiejętności do produkcji koktajli i własnych kreacji (napojów alkoholowych, gorzkich itp.).
  • Nauczyć się i stosować gastronomiczne możliwości przygotowywania koktajli , zarówno do deserów, jak i do degustacji mieszanek.
  • Określanie i analizowanie procesów produkcyjnych (planowanie, zapasy, koszty) w zależności od rodzaju usługi, modelu biznesowego i oczekiwań klientów (wielkie imprezy, występy z udziałem klienta, koktajle w serii itp.).

MOŻLIWOŚCI ZAWODOWE:

Pozycje barmana lub barmana na głowie mogą być niewątpliwie podejmowane.

Innymi możliwymi możliwościami kariery jest doradca branży koktajlowej, ambasador marki różnych marek lub rozwój nowych produktów.

OBSZARY WIEDZA:

Program nauczania będzie rozwijał następujące obszary wiedzy:

58276_IMAGENWEB1.png

* Studenci będą mieli możliwość sprawdzania poprawności swoich sesji praktycznych poprzez akredytację kompetencji z wcześniejszym doświadczeniem zawodowym.

Kalendarz

TERMINY: od października do grudnia 2018 r

Czas: od poniedziałku do czwartku od 15:15 do 20:15

LICZBA MIEJSC: 20

Metodologia

  • Bardzo praktyczne: pokazy gotowania, degustacja napojów alkoholowych, owoce, trening shaker koktajlowy, mieszanki, praktyczne warsztaty i sesje kreatywności.
  • Kursy mistrzowskie prowadzone przez prestiżowych barmanów gości.
  • Wizyty studyjne: odbędzie się wizyta w gorzelni, aby doświadczyć inhalacji destylacji i procesu produkcyjnego niektórych napojów alkoholowych w modułach szkoleniowych, a także innych centrach produkcji związanych z treścią modułu.
  • Projekt: stworzenie koktajlu na koktajl barowy. Szczegóły techniczne koktajli: produkt, serwis, mieszanie i koszty. Projekt będzie monitorowany przez opiekuna.
  • 160 godzin praktycznych w sieci restauracji powiązanych z Baskickim Centrum Kulinarnym i innymi słynnymi koktajlami

Profesorowie

Zespół naukowy składa się z :

  • Koordynator kursu i starszy wykładowca. Patxi Troitiño, hiszpański Champion 2009.
  • Piekarnia, cukiernia i front nauczyciela domowego dla Baskijskiego Centrum Kulinarnego.
  • Eksperci w dziedzinie analizy sensorycznej i kreatywności.
  • Eksperci w różnych rodzajach napojów alkoholowych i mieszanek: oenologowie, mixolodzy, barmani, ambasadorzy marki itp.
  • Eksperci w dziedzinie kosztów, zarządzania zespołem i obsługi klienta.

Klasa Master w przygotowywaniu koktajli

Podczas kursu słynni barmani będą dzielić się z uczniami wiedzą i doświadczeniem w tworzeniu koktajli, organizacji konkursu, tajemnic ich modelu biznesowego itp.

Ten program studiów został oceniony przez grupę ekspertów na czele sektora i składa się z:

  • Javier de Las Muelas. Suche Martini, Barcelona.
  • Pepe Dioni. Wiceprzewodniczący IBA Europe, San Sebastian.
  • Marc Alvarez. Grupa BCN5.0, Kierownik Baru.
  • Carlos Moreno. "Diverxo Vanguardia Líquida", Madryt.
  • Javier Caballero. "Ciecz doświadczenie: Coctelería evolutiva".
  • Juan Vals. Fibar, Valladolid.

Przez cały czas niektórzy eksperci i inni wybitni barmani dzielą się swoimi doświadczeniami, twórczymi metodami i kluczami do ich sukcesu.

Opłaty / dotacje

Całkowite opłaty za program wynoszą 2.950 EUR, które należy zapłacić w następujący sposób

  • 180 € w momencie ubiegania się o miejsce (zwracane w całości w przypadku nieprzystąpienia).
  • 40% całości, czyli 1,120 EUR jako opłata rezerwacyjna w momencie potwierdzenia przyjęcia.
  • Pozostała część opłat wynosi 1.650 EUR na dwa tygodnie przed rozpoczęciem programu.

Cena obejmuje:

  • Materiały naukowe
  • Mundur
  • Wizyty studyjne

Opcje finansowania

Baskijskie Centrum Kulinarne posiada specjalne umowy finansowe z różnymi organizacjami finansowymi.

Opcje rabatów

Zwrotne (częściowo lub całkowicie) za pośrednictwem Fundación Tripartita.

Pomoc z zakwaterowaniem

Biuro informacji studentów wydziału dostarczy niezbędnych informacji i pomoże studentom w poszukiwaniu zakwaterowania i mieszkaniach wspólnych.

Wstęp

Baskijskie Centrum Kulinarne ma system wstępu, który ma zapewnić, że nasi studenci mają poziom akademicki i kompetencje osobiste wymagane do pełnego ukończenia planu nauki.

Wstępna registracja:

Studenci, którzy chcą zostać rozpatrzeni, muszą wysłać następujące dokumenty drogą mailową lub pocztą zwykłą:

  • Wypełniony wniosek
  • Dokumentacja do dołączenia do wniosku.
  • Opłata rejestracyjna (w pełni refundowana w całości w przypadku nieprzystąpienia). Opłata wynosi 180 euro.

Okres stosowania:

Okres obowiązywania wniosku pozostanie otwarty do momentu przyznania wszystkich miejsc. Maksymalna liczba studentów, które mają zostać dopuszczone, wynosi 20. Wnioskodawcy będą informowani o wynikach ich wniosku w terminie jednego miesiąca.

W razie dalszych pytań dotyczących wymagań kursu lub procesu przyjmowania prosimy o kontakt z nami na adres cursos@bculinary.com

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski
  • Język hiszpański
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Paźdz. 2018
Duration
Czas trwania
2 miesięcy
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
2,950 EUR
Locations
Hiszpania - San Sebastián, Basque Country
Data rozpoczęcia : Paźdz. 2018
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Grudz. 1, 2018
Dates
Paźdz. 2018
Hiszpania - San Sebastián, Basque Country
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Grudz. 1, 2018