Przeczytaj oficjalny opis

Krótki kurs kuchni włoskiej i enologii

Cztery tygodnie zajęć teoretycznych i praktycznych oraz możliwość odbycia praktycznego treningu w najlepszych włoskich restauracjach

Krótki kurs w kuchni włoskiej i enologii składa się z dwóch części: pierwsza składa się z zajęć teoretyczno-praktycznych w Kwaterze Głównej ICIF , uzupełnionych wycieczkami edukacyjnymi; drugi, polegający na stażu zawodowym (opcjonalnie, nie wliczonym w koszty subskrypcji), w restauracji wybranej przez szkołę.

Krótki kurs jest przeznaczony dla profesjonalistów lub studentów, którzy chcą przejść szybszy program szkoleniowy na temat tradycyjnej i nowoczesnej kuchni kreatywnej, z wglądem w oleje, ocet balsamiczny, zioła i przyprawy, tradycyjne pierwsze dania, sery, ciastka i wino.

Minimalna frekwencja 12 - maksymalnie 24.

Trwanie

Kurs ma całkowity czas trwania 3 miesięcy:

  • 4 tygodnie zajęć teoretycznych i praktycznych w Instytucie
  • 8 tygodni stażu (opcjonalnie) we włoskiej restauracji wybranej wcześniej przez Instytut

Ci, którzy mogą się zapisać, to:

  • Posiadacze dyplomów z instytutów lub centrów szkolnictwa wyższego
  • Zagraniczni i włoscy profesjonaliści z branży spożywczej i winiarskiej
  • Pracownicy z branży z co najmniej trzyletnim udokumentowanym doświadczeniem w branży hotelarsko-gastronomicznej na całym świecie

Tematy lekcji

Lekcje gotowania

  • Oliwa z oliwek extra vergine i inne przyprawy
  • Wino, ocet balsamiczny i aromatyczny
  • Zioła i przyprawy
  • Gorące i zimne przystawki
  • Warzywa i sałatki
  • Ryż i risotto
  • Zupy
  • Suszony makaron i jego sosy
  • Świeży i pełny makaron
  • Polenta, gnocchi, flany i timbales
  • Ryby słodkowodne i morskie
  • Białe mięso, jagnięcina, wieprzowina i wołowina
  • Sery

Klasy cukiernicze

  • Desery
  • Małe wypieki
  • Lody i sorbety

Lekcje wina

  • Uprawa winorośli i techniki winiarskie
  • Techniki degustacji wina
  • Łączenie z żywnością i winem
  • Wprowadzenie do znanych włoskich win

Lekcje języka włoskiego

  • Podstawowa znajomość języka włoskiego i gramatyki
  • Grupy dyskusyjne

Wycieczki edukacyjne

Przygotowane przepisy mogą się różnić w zależności od sezonu i dostępności produktu. Liczba przygotowywanych przepisów różni się w zależności od poziomu trudności, a w przypadku zajęć praktycznych - od poziomu umiejętności i szybkości egzaminu uczestniczących uczniów.

Staż (opcjonalnie)

Profesjonalny staż - opcjonalny, nieuwzględniony w kosztach subskrypcji, ma miejsce pod koniec krótkiego kursu w restauracjach należących do Stowarzyszenia Jeunes Restaurateurs d'Europe, z którym ICIF zawarło umowę.

Restauracje na staż są wybierane przez doświadczony personel ICIF . W tym miejscu uczniowie mogą ćwiczyć i doskonalić wszystkie umiejętności nabyte podczas kursu, a także doskonalić swoją wiedzę w danym obszarze zainteresowań. Grupy są podzielone, a każdy uczeń jest wysyłany do innej restauracji. Zakwaterowanie i wyżywienie są dostarczane przez restauratorów goszczących studentów, którzy zapewniają im zakwaterowanie.

Opłaty

Opłata za krótki kurs wynosi 5.500,00 euro. Opłata za kurs obejmuje:

  • Zakwaterowanie w pensjonacie Instytutu w mini-apartamentach (składających się z dwóch pokoi z jednym, dwoma lub trzema łóżkami i łazienką) ze śniadaniem na okres 4 tygodni
  • Posiłki w szkole od poniedziałku do soboty (szkoła jest nieczynna w niedziele i święta państwowe)
  • Zajęcia teoretyczno-praktyczne, zgodnie z planowanym programem
  • Materiały edukacyjne (rozdanie, pomoce audiowizualne itp.)
  • Produkty spożywcze na lekcje i degustacje
  • Wykorzystanie sprzętu i narzędzi podczas lekcji w wyznaczonych klasach
  • Kompletny mundur szefa kuchni składający się z: marynarki kucharza z logo Instytutu, pary spodni kucharza, fartucha z logo Instytutu i bandany z logo Instytutu
  • Pomoc, podczas Kursu, w biurokratycznych procedurach wydawania zezwolenia na pobyt czasowy i numeru identyfikacji podatkowej
  • Dyplom z Instytutu po ukończeniu kursu

Wszystko, co nie zostało wymienione powyżej, nie jest uwzględnione.

DODATKOWE OPŁATY NIE ZAWIERAJĄCE OPŁATY KURSU:

  • 50 € na ubezpieczenie zdrowotne, które pokrywa podstawowe koszty leczenia i wydatki lub dochodzenie do szpitala wyłącznie za wypadki w czasie pracy przez cały okres trwania kursu (tylko wtedy, gdy student nie określi już ubezpieczenia sanitarnego w swoim kraj).
  • 50 € dla osób, które zamierzają skorzystać z transferu autobusowego grupowego, dopiero po przybyciu do Włoch, zorganizowanym przez Instytut ICIF w niedzielę przed rozpoczęciem kursu, z lotniska Mediolan Malpensa. Zapłatę 50 euro można dokonać w saldzie kursu przelewem bankowym lub gotówką lub kartą kredytową w biurze ICIF Direction w pierwszym dniu kursu.
Program prowadzony przez:
Język angielski
Włoski

Zobacz 6 więcej kursów w Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF »

Ostatnia aktualizacja October 1, 2018
Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Mar. 25, 2019
Czerwiec 3, 2019
Duration
3 miesięcy
W pełnym wymiarze godzin
Cena
5,500 EUR
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Mar. 25, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Czerwiec 3, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Wrześ. 9, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Paźdz. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Paźdz. 14, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Stycz. 2020
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data początkowa
Luty 2020
Termin nadsyłania zgłoszeń

Mar. 25, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Czerwiec 3, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Wrześ. 9, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Paźdz. 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Paźdz. 14, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Stycz. 2020

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

Luty 2020

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa

ICIF Short Course on Italian Culinary Arts