Haute Cuisine i French Pastry Arts Signature Program

Informacje ogólne

Opis programu

Kurs Signature ożywia filozofię szefa kuchni Alaina Ducasse'a dotyczącą haute cuisine i francuskiego cukiernictwa. Nauczany w naszym nowym kampusie w Paryżu, pozwoli Ci opanować szeroką gamę podstawowych i zaawansowanych technik kulinarnych i cukierniczych, w tym możliwość przygotowania wybranych kultowych potraw szefa kuchni Ducasse'a. Jest to idealny sposób, aby postawić się na czele innowacji w dziedzinie sztuki kulinarnej, jednocześnie odkrywając świat francuskiego ciasta, deserów, czekolady i piekarni.

Poza kuchnią kurs obejmuje również pakiet niezbędnych narzędzi do zarządzania i odkrywania wycieczek terenowych, podczas których można uczyć się od przedsiębiorców spożywczych i sławnych szefów kuchni oraz nawiązać z nimi kontakt. Po ukończeniu będziesz mieć narzędzia do rozpoczęcia kariery szefa kuchni lub prowadzenia własnego projektu kulinarnego lub cukierniczego.

Czas trwania: 8 miesięcy

Praca i możliwości kariery:

  • Szef kuchni lub cukiernik / instruktor szefa kuchni
  • Przedsiębiorca / Konsultant
  • Właściciel butiku / Projektant koncepcyjny
  • Kierownik produkcji
  • Firma cateringowa i organizator wydarzeń
  • Pisarz i krytyk żywności

Struktura programu:

  • Podstawy techniki sztuki kulinarnej - 2 tygodnie
  • Bistronomy
  • Gastronomia
  • Francuskie Sztuki Cukiernicze
  • Naturalny
  • Viennoiserie, Breads
  • Zanurzenie w kuchni gastronomicznej - 2 tygodnie
  • Podstawy zarządzania - 2 tygodnie
  • Wycieczka terenowa - 2 tygodnie

Warunki przyjęcia:

Nie wymaga się wcześniejszego stopnia ani doświadczenia

18 lat minimum

IELTS

Następne spożycie - 4 stycznia 2021 r

Ostatnia aktualizacja Mar 2020

Informacje o uczelni

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now ... Czytaj więcej

Since its foundation in 1999, École Ducasse has become an internationally-renowned exponent of teaching culinary and pastry arts, driven by the vision and energy of the iconic chef Alain Ducasse. Now part of Sommet Education, the world-leading hospitality management education group, we are delighted to bring our French savoir-faire and knowledge in culinary and pastry arts to a wider audience. We offer a complete range of educational programs, from intensive entrepreneurial training courses to Bachelor degrees. Our programs are delivered by passionate and highly qualified professionals, who know that an effective training requires a personalized follow-up. Pokaż mniej