Opanuj podstawy tradycyjnej francuskiej sztuki piekarniczej poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Od przygotowania zwykłych, tradycyjnych lub specjalnych pieczywa po tworzenie spienionych lub pekińskich viennoiseries nauczysz się podstawowych technik profesjonalistów. Ukończ swoje szkolenie z miesięcznym stażem opcjonalnym we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.


Typ klasy

  • 85% hands-on
  • 15% teorii


Moduły

  • Pieczywo i viennoiseries (tradycyjne, regionalne, specjalne i przyozdobione pieczywo i viennoiseries)
  • Regionalne ciasta i desery
  • Przekąski i produkty spożywcze
  • Pieczywo w stylu Meilleur Ouvrier de France
  • Przygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowy


Trwanie

2-miesięczne intensywne szkolenie praktyczne (miesięczny staż opcjonalny)


Data

Od 18 maja do 10 lipca 2020 r

Program prowadzony przez:
  • Język angielski

Zobacz 4 więcej kursów w Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie »

Ostatnia aktualizacja Czerwiec 29, 2019
Ten kurs jest Na kampusie
Data początkowa
Maj 18, 2020
Duration
2 miesięcy
W pełnym wymiarze godzin
Cena
8,100 EUR
ceny netto - dostępne stawki za wcześniejsze ptaki. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji: international@ducasse.com
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Maj 18, 2020
Data końcowa
Lipiec 10, 2020
Termin nadsyłania zgłoszeń

Maj 18, 2020

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa
Lipiec 10, 2020