Przeczytaj oficjalny opis

Opanuj podstawy tradycyjnej francuskiej sztuki piekarniczej poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Od przygotowania zwykłych, tradycyjnych lub specjalnych pieczywa po tworzenie spienionych lub pekińskich viennoiseries nauczysz się podstawowych technik profesjonalistów. Ukończ swoje szkolenie z miesięcznym stażem opcjonalnym we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Skorzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, uzyskać wydajną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.


Typ klasy

  • 85% hands-on
  • 15% teorii


Moduły

  • Pieczywo i viennoiseries (tradycyjne, regionalne, specjalne i przyozdobione pieczywo i viennoiseries)
  • Regionalne ciasta i desery
  • Przekąski i produkty spożywcze
  • Pieczywo w stylu Meilleur Ouvrier de France
  • Przygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowy


Trwanie

2-miesięczne intensywne szkolenie praktyczne (miesięczny staż opcjonalny)


Data

Od 13 maja do 5 lipca 2019 roku

Program prowadzony przez:
Język angielski

Zobacz 4 więcej kursów w Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie »

Ostatnia aktualizacja January 19, 2019
Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Maj 13, 2019
Duration
2 miesięcy
W pełnym wymiarze godzin
Cena
8,100 EUR
ceny netto - dostępne stawki za wcześniejsze ptaki. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji: international@ducasse.com
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Maj 13, 2019
Data końcowa
Lipiec 5, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń

Maj 13, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa
Lipiec 5, 2019