Opanuj podstawy czekolady i cukiernictwa poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Poznasz i zastosujesz niezbędne techniki zawodowe do produkcji czekolady, słodyczy, wypieków na bazie czekolady i dzieł artystycznych. Uzupełnij swój trening o miesięczny staż fakultatywny we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Korzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, osiągnąć sprawną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację.


Typ klasy

  • 80% rąk do pracy
  • 20% teorii


Moduły

  • Czekolada
  • Cukiernia
  • Wypieki na bazie czekolady
  • Artystyczne kawałki czekolady i cukru
  • Przygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowy


Trwanie

2-miesięczne intensywne szkolenie praktyczne (miesięczny staż opcjonalny)


Daktyle

Od 18 maja do 10 lipca 2020 r

Excellence in practice

Program prowadzony przez:
  • Język angielski

Zobacz 4 więcej kursów w Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie »

Ostatnia aktualizacja Czerwiec 5, 2019
Ten kurs jest Na kampusie
Data początkowa
Maj 18, 2020
Duration
2 miesięcy
W pełnym wymiarze godzin
Cena
8,100 EUR
ceny netto. Dostępne ceny Early Bird. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji: international@ducasse.com
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Maj 18, 2020
Data końcowa
Lipiec 10, 2020
Termin nadsyłania zgłoszeń

Maj 18, 2020

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa
Lipiec 10, 2020