Francuska Czekolada

Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Francuska Czekolada

Ducasse Education - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie

Opanuj podstawy czekolady i cukiernictwa poprzez dwumiesięczne intensywne szkolenie zawodowe. Poznasz i zastosujesz niezbędne techniki zawodowe do produkcji czekolady, słodyczy, wypieków na bazie czekolady i dzieł artystycznych. Ukończ swoje szkolenie z miesięcznym stażem opcjonalnym we francuskim zakładzie, aby zastosować swoją wiedzę w prawdziwym środowisku. Korzystaj z uznanych na całym świecie metod nauczania w małych grupach i wysokiej jakości ćwiczeń, aby zoptymalizować nauczanie, osiągnąć sprawną naukę i zapewnić spersonalizowaną obserwację. RODZAJ KLASY • 80% rąk do pracy • 20% teorii

MODUŁY
• Czekolada
• Cukiernia
• Wypieki na bazie czekolady
• Artystyczna czekolada i kawałki cukru
• Przygotowanie w formie bufetu i egzamin końcowy

TRWANIE
2-miesięczne intensywne szkolenie praktyczne (miesięczny staż opcjonalny)

DAKTYLE
Od 13 sierpnia do 5 października 2018 Od 13 maja do 5 lipca 2019

Excellence in practice

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski


Ostatnia aktualizacja June 30, 2018
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Sierp. 2018
Maj 13, 2019
Duration
Czas trwania
2 miesięcy
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
8,100 EUR
ceny netto. Dostępne ceny Early Bird. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji: international@ducasse.com
Locations
Francja - Yssingeaux, Auvergne-Rhône-Alpes
Data rozpoczęcia : Sierp. 2018
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Paźdz. 5, 2018
Data rozpoczęcia : Maj 13, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Lipiec 5, 2019
Dates
Sierp. 2018
Francja - Yssingeaux, Auvergne-Rhône-Alpes
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Paźdz. 5, 2018
Maj 13, 2019
Francja - Yssingeaux, Auvergne-Rhône-Alpes
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Lipiec 5, 2019