Dyplom z zarządzania operacjami hotelarskimi

Informacje ogólne

Opis programu

Program zarządzania operacjami hotelarskimi, poprzez połączenie kursów teoretycznych, warsztatów i szkoleń przemysłowych w luksusowych hotelach na Cyprze i za granicą, ma na celu pomóc studentom w zdobyciu wiedzy i umiejętności w zakresie, w jakim mogą się uczyć, dostosowywać i rozwijać w hotelu i gastronomii.

Niemniej jednak program ma na celu rozwinięcie niezbędnych umiejętności komunikacji, pracy zespołowej, przywództwa i rozwiązywania problemów, które dadzą studentom możliwość skutecznego wypełniania obowiązków Hospitality Operations Manager.

Ponadto jednym z najważniejszych celów tego programu jest zapewnienie studentom kompleksowego zbadania pracy związanej z zarządzaniem operacjami hotelarskimi. Poprzez różne kursy tego programu, studenci szczegółowo zbadają obowiązki i obowiązki kierownika operacji hotelarskich, różne obszary zarządzania, kontroli i inne funkcje związane z dużymi wyzwaniami zawodu.

Podczas studiów studenci programu Hospitality Operations Management będą mogli wybierać kierunki specjalizacyjne i zdobywać wiedzę z zakresu hotelarstwa w zakresie zarządzania żywnością i napojami oraz zarządzania dywizjami pokoi. Będą zaangażowani w teorię i praktykę usług gastronomicznych lub usług związanych z podziałem pokoi i wszystkimi innymi aspektami związanymi z obsługą klienta.

Po ukończeniu studiów absolwenci będą mogli planować, organizować, kierować, instruować, szkolić, nadzorować i oceniać powodzenie kluczowych działów działu żywności i napojów lub pokoi w hotelu, restauracji, działach gastronomicznych szpitale i wszelkie inne formy działalności gastronomicznej na dowolnym poziomie lub przyjmowanie i sprzątanie w hotelu lub jakakolwiek inna forma działalności turystycznej na dowolnym poziomie usług.

Ponadto absolwenci programu Hospitality Operations Management zdobędą następujące umiejętności: kontrolę nad sprzedażą, kosztami produkcji i innymi wydatkami operacyjnymi, a także z powodzeniem wywiążą się z zobowiązań wobec budżetów firmy, poziomu jakości obsługi i wielu innych funkcji działów Food and Beverage lub Rooms Division.

* Ten program jest zarejestrowany i zatwierdzony przez Ministerstwo Edukacji i Kultury, ale nie jest jeszcze akredytowany.

Kariera

Ciągły rozkwit branży hotelarskiej i gastronomicznej jest niezmiennie jednym z wiodących twórców miejsc pracy na Cyprze i w większości krajów europejskich. Program Hospitality Operations Management of Mesoyios College pomaga przygotować specjalistów do rozpoczęcia własnej działalności, rozpoczęcia działalności franczyzowej lub pełnienia funkcji nadzorczej / zarządczej w hotelu, restauracji, barach, klubach, obiektach gastronomicznych, ośrodkach wypoczynkowych lub miejscach, takich jak firmy , domy opieki, szkoły wyższe i uniwersytety.

Branża hotelarska ma w zasadzie wpływ na każdą branżę, a dobrze wyszkoleni i wykształceni specjaliści w dziedzinie zarządzania operacjami hotelarskimi, zarządzania żywnością i napojami, zarządzania recepcją i zarządzania działami pokoi są obecnie bardzo poszukiwani. Oczekuje się, że liczba ta dramatycznie wzrośnie w ciągu najbliższych kilku lat i wkrótce po globalnym kryzysie finansowym, który powoli zaczął wykazywać oznaki ożywienia.

Pathway programu

Wymagania stopnia

  • Główne wymagania dotyczące gościnności
  • Główne wymagania biznesowe
  • Wymagania języka angielskiego
  • Wymagania sprzętowe
  • Wymagania w zakresie nauk społecznych i sztuk wyzwolonych
  • Wymagania matematyczne
  • Specjalizacja w branży żywności i napojów
  • Pokoje do wyboru specjalizacja dywizji
  • Zajęcia do wyboru
  • Języki obce do wyboru
  • Do wyboru nauki społeczne i sztuki wyzwolone
  • Specjalizacje do wyboru

Łączna liczba punktów ECTS do ukończenia studiów: 123

Główne wymagania - gościnność

  • HOS120 - Wprowadzenie do branży hotelarskiej
  • HOS121 - Wymiary turystyki
  • HOS122 - Zarządzanie żywnością i napojami
  • HOS123 - Zarządzanie operacjami hotelarskimi
  • HOS125 - Obsługa recepcji
  • HOS126 - Podstawy operacji sprzątania
  • HOI120 - HOM-Internship I
  • HOS220 - Zasady marketingu hotelarskiego

Główne wymagania - biznes

  • ACC130 - Rachunkowość finansowa I.
  • ACC231 - Rachunkowość finansowa II

141358_pexels-photo-3771110.jpeg

Wymagania języka angielskiego

  • ENG191 - College English A
  • ENG192 - College English B

Wymagania sprzętowe

  • COM143 - informatyka biznesowa
  • COM144 - Hospitality Information Systems

Wymagania w zakresie nauk społecznych i sztuk wyzwolonych

  • PSY270 - Zarządzanie zasobami ludzkimi w hotelarstwie

Wymagania matematyczne

  • MAT160 - College Algebra

Specjalizacja w branży żywności i napojów

  • HOS223 - Zarządzanie operacjami restauracji
  • HOS225 - Planowanie, kontrola i zakupy żywności i napojów
  • CUA215 - Planowanie i tworzenie menu
  • HOS222 - Wina i alkohole
  • HOS226 - Warunki sanitarne i bezpieczeństwo

Pokoje do wyboru specjalizacja dywizji

  • HOS227 - Front Office Management
  • HOS228 - Zarządzanie utrzymaniem czystości i konserwacją
  • HOS229 - Zarządzanie obiektami hotelowymi
  • BUS352 - Zarządzanie jakością usług
  • HOS324 - Zarządzanie ryzykiem w branży hotelarskiej

Zajęcia do wyboru

  • ACC131 - Mikroekonomia
  • ACC230 - makroekonomia
  • ACC232 - Rachunkowość zarządcza w branży hotelarskiej
  • BUS351 - e-marketing dla branży hotelarskiej

Języki obce do wyboru

  • GRE290 - język grecki w branży hotelarskiej - poziom 1
  • GRE291 - język grecki dla branży hotelarskiej - poziom 2
  • RUS290 - rosyjski dla branży hotelarskiej - poziom 1
  • RUS291 - rosyjski dla branży hotelarskiej - poziom 2
  • GER290 - niemiecki dla branży hotelarskiej - poziom 1
  • GER291 - niemiecki dla branży hotelarskiej - poziom 2

Do wyboru nauki społeczne i sztuki wyzwolone

  • HIS280 - Wprowadzenie do historii Cypru
  • PSY271 - Wprowadzenie do psychologii
  • COM340 - Wprowadzenie do multimediów

R = wymagane

Kryteria rekrutacji dla studentów

Mesoyios College zdecydowanie przestrzega polityki niedyskryminacji przy przyjmowaniu studentów. Kandydaci do przyjęcia do Mesoyios College są rozpatrywani bez odniesienia do rasy, koloru skóry, religii, płci, niepełnosprawności lub pochodzenia narodowego. Tak więc różnorodność społeczności studenckiej jest celem biura rekrutacyjnego Mesoyios College , aby zapewnić różnorodne środowiska akademickie, doświadczenia, szczególne zainteresowania, talenty i dziedzictwo kulturowe.

Dlatego też wszyscy kandydaci muszą posiadać świadectwo ukończenia szkoły średniej lub równoważne kwalifikacje (w kraju pochodzenia).

Studenci mogą uzyskać przyjęcie do Kolegium na początku każdego semestru. Przyjęcie jest przyznawane w zależności od kwalifikacji studentów i wybranej przyszłej ścieżki edukacyjnej. Polityka przyjęć do college'u opiera się na wcześniejszych aktach uczniów, w tym na ocenach szkół średnich.

Znajomość języka angielskiego jest wymagana we wszystkich programach prowadzonych w języku angielskim. Wszyscy przyjeżdżający studenci otrzymują test kwalifikacyjny z języka angielskiego. Jego celem jest określenie poziomu biegłości ucznia, tak aby rekomendować odpowiednie miejsca na kursach języka angielskiego. Studenci posiadający kwalifikacje w języku angielskim, takie jak IELTS 5.5, IGCSE C, TOEFL 525 (196 komputerowych), będą w stanie przestrzegać normalnych wymagań programowych (opisanych w poszczególnych Pathways programowych).

Ostatnia aktualizacja Paź 2020

Informacje o uczelni

Mesoyios College is an inclusive and welcoming environment. International students start a week earlier than other students, giving them the chance to familiarize themselves with the campus and make f ... Czytaj więcej

Mesoyios College is an inclusive and welcoming environment. International students start a week earlier than other students, giving them the chance to familiarize themselves with the campus and make friends with other international students. Students groups and societies organize regular networking events for international students throughout the year. Our aim is to provide higher education and lifelong learning opportunities to all people without any discrimination; provide quality education to develop knowledge and skills through theoretical and practical courses, in order to enable students to expand their options for vocational rehabilitation after graduation; support students develop and make a professional career in the industry. Pokaż mniej