Dyplom z techniki zarządzania hotelem
LaSalle College Montreal
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Montreal, Kanada
Języki
Język angielski, Francuski
Forma badania
Nauka na odległość, W kampusie
Czas trwania
2850 hours
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Dyplom z techniki zarządzania hotelem
Z podstawą programową studiów program Hotel Management Technique otwiera drzwi do szerszej gamy karier w Quebecu, Kanadzie lub za granicą. Ten program jest wyjątkowy w Quebecu. Ten program koncentruje się na podstawowej wiedzy z zakresu zarządzania hotelem. Nauczyciele z branży dostarczają wszystkich kluczy do sukcesu
rynek pracy. Program oferuje również staż, udział w kilku wydarzeniach oraz praktyczne doświadczenie, w tym: obsługę w jadalni restauracji La Classe. Studenci mają możliwość interakcji z profesjonalistami podczas wizyt, konferencji i wydarzeń. Absolwenci tego programu mogą kontynuować studia.
Obecnie w LaSalle College studenci mają możliwość nauki zarówno w języku francuskim, jak i angielskim. To nasza opcja dwujęzyczna.
Perspektywy rozwoju kariery
- Nadzorcy usług hotelarskich.
- Koordynator usług bankietowych i konferencyjnych.
- Koordynator ds. Marketingu, zasobów ludzkich i hoteli.
Kursy koncentracyjne
- Zawód i organizacja w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (90 h)
- Zorientowane na klienta podejście w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (60 h)
- IT: metodologia badań i źródła informacji w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (45 h)
- Zdrowie i bezpieczeństwo w miejscu pracy (45 h)
- Kultura kulinarna i trendy (60 h)
- Techniki recepcji (90 godzin)
- Zasady marketingu komunikacyjnego w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (60 h)
- Rachunkowość branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (60 h)
- Usługi gastronomiczne I (75 h)
- Gospodarstwo winiarskie (45 h)
- Techniki sprzątania (45 h)
- Zasoby ludzkie w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (75 h)
- Techniki sprzedaży w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (60 h)
- Techniki obsługi prętów (45 h)
- Oprogramowanie do zarządzania - restauracja (60 h)
- Usługi gastronomiczne II (90 h)
- Nadzór recepcji (60 h)
- jedzenie
- Zarządzanie dostawami (60 h)
- Audyt nocny (60 h)
- Zarządzanie sprzedażą i promocją (45 h)
- Strategie zarządzania (60 h)
- Zarządzanie społecznościami - drugi język (60 h)
- Prawo hotelarskie i gastronomiczne (45 h)
- Kontrola operacji restauracyjnych (75 h)
- Zarządzanie przychodami (60 h)
- Zarządzanie bankietami i konwencjami (60 godzin)
- Projekt końcowy (135 h)
- Staż (240 h)
- Projektowanie i konserwacja techniczna (60 h)
- Zarządzanie recepcją (45 h)
- Zarządzanie sprzątaniem (60 h)
Kursy ogólnokształcące
- 3 kursy wychowania fizycznego (90 godzin)
- 3 kursy humanistyczne (150 godzin)
- 4 kursy języka i literatury (240 godz.)
- 2 kursy drugiego języka (90 godzin)
- 2 kursy uzupełniające (90 godzin)
* College zastrzega sobie prawo do zastąpienia niektórych kursów.
Kryteria przyjęcia
Uzyskałeś dyplom ukończenia szkoły średniej (DES) i ukończyłeś następujące kursy:
- Język instrukcji z drugiego V,
- Drugi język od drugiego V,
- Matematyka z IV stopnia,
- Nauki fizyczne od II stopnia,
- Historia od drugiego stopnia IV
Uzyskał dyplom zawodowego studenta (DEP) i ukończył następujące kursy:
- Język instrukcji z drugiego V,
- Drugi język od drugiego V,
- Matematyka z wtórnego IV
Otrzymali równoważne wykształcenie lub instrukcje uznane za wystarczające. Każdy przypadek będzie analizowany przez kolegium.
Poziom
Ten program prowadzi do Dyplomu Studiów Kolegium (DEC).
Work-Study Program (WSP)
Doświadczenie zawodowe jest uznawane i pożądane przez pracodawców. Program Work-Study (WSP) to model edukacyjny, który umożliwia podjęcie dwóch płatnych staży w trakcie studiów w celu zdobycia doświadczenia zawodowego związanego z kierunkiem studiów. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z sekcją „Program do pracy”. Niedostępne dla studentów rozpoczynających naukę w semestrze zimowym.
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
POMOC FINANSOWA
Jako student zagraniczny Twoim obowiązkiem jest zapewnienie środków niezbędnych do ukończenia studiów. Uczelnia w żadnym przypadku nie może ponosić odpowiedzialności finansowej za swoich studentów.
Większość pożyczek i stypendiów jest zarezerwowana dla stałych mieszkańców i obywateli Kanady studiujących w pełnym wymiarze godzin. Biorąc to pod uwagę, w niektórych przypadkach studenci zagraniczni mogą również skorzystać z pomocy finansowej.
Program
KURSY KONCENTRACJI
- Zawód i organizacja w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (90 h)
- Podejście zorientowane na klienta w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (60 h)
- IT: metodologia badań i źródła informacji w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (45 h)
- Zdrowie i bezpieczeństwo w miejscu pracy (45 h)
- Kultura kulinarna i trendy (60 h)
- Techniki recepcji (90 godzin)
- Zasady marketingu komunikacyjnego w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (60 h)
- Rachunkowość branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (60 h)
- Usługi gastronomiczne I (75 h)
- Gospodarstwo winiarskie (45 h)
- Techniki sprzątania (45 h)
- Zasoby ludzkie w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (75 h)
- Techniki sprzedaży w branży turystycznej, hotelarskiej i restauracyjnej (60 h)
- Techniki obsługi prętów (45 h)
- Oprogramowanie do zarządzania - restauracja (60 h)
- Usługi gastronomiczne II (90 h)
- Nadzór recepcji (60 h)
- Nadzór nad jedzeniem i napojami (60 h)
- Zarządzanie dostawami (60 h)
- Audyt nocny (60 h)
- Zarządzanie sprzedażą i promocją (45 h)
- Strategie zarządzania (60 h)
- Zarządzanie społecznościami - drugi język (60 h)
- Prawo hotelarskie i gastronomiczne (45 h)
- Kontrola operacji restauracyjnych (75 h)
- Zarządzanie przychodami (60 h)
- Zarządzanie bankietami i konwencjami (60 godzin)
- Projekt końcowy (135 h)
- Staż (240 h)
- Projektowanie i konserwacja techniczna (60 h)
- Zarządzanie recepcją (45 h)
- Zarządzanie sprzątaniem (60 h)
KURSY EDUKACYJNE OGÓLNE
- 3 kursy wychowania fizycznego (90 godzin)
- 3 kursy humanistyczne (150 godzin)
- 4 kursy języka i literatury (240 godz.)
- 2 kursy drugiego języka (90 godzin)
- 2 kursy uzupełniające (90 godzin)
* College zastrzega sobie prawo do zastąpienia niektórych kursów.
Wynik programu
CELE SZKOLENIOWE
Wzmocnij swoje cechy i umiejętności w zakresie przedsiębiorczości i naucz się: zarządzać rezerwacjami i witać gości, zarządzać zasobami ludzkimi i materialnymi oraz planować strategie promocji hoteli.
Opłata za program
Możliwości związane z karierą
PERSPEKTYWY ROZWOJU KARIERY
- Nadzorcy usług hotelarskich.
- Koordynator usług bankietowych i konferencyjnych.
- Koordynator ds. Marketingu, zasobów ludzkich i hoteli.
PROGRAM PRACY-STUDIÓW (WSP)
Doświadczenie zawodowe jest uznawane i pożądane przez pracodawców. Program Work-Study (WSP) to model edukacyjny, który umożliwia podjęcie dwóch płatnych staży w trakcie studiów w celu zdobycia doświadczenia zawodowego związanego z kierunkiem studiów. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z sekcją „Program do pracy”. Niedostępne dla studentów rozpoczynających naukę w semestrze zimowym.