Dyplom z sztuki piekarskiej i cukierniczej
SAIT - Southern Alberta Institute of Technology
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Calgary, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 16 803 *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* dla studentów krajowych; 44 641 USD dla studentów zagranicznych
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Weź wyjątkowych instruktorów z doświadczeniem w tradycyjnych i współczesnych sztukach piekarskich i cukierniczych z całego świata, dodaj najnowocześniejsze obiekty szkoleniowe i progresywny program nauczania, a otrzymasz najlepszy program sztuki piekarskiej i cukierniczej w Kanadzie.
Jeśli lubisz piec przez całe życie, masz artystyczny talent i interesujesz się magią przy pomocy eleganckich eksponatów deserowych, pomożemy Ci przenieść Twoją pasję na wyższy poziom. Kariera w sztuce piekarskiej i cukierniczej pozwoli Ci z jednej strony wyważyć dokładne pomiary i chemię, z drugiej zaś przy pomocy wyobraźni i kreatywności opracować ekscytujące nowe przepisy.
W branży doświadczającej dużego popytu absolwenci programu SAIT's Baking and Pastry Arts są dobrze przygotowani do różnorodnych możliwości kariery po ukończeniu studiów. W tej dyscyplinie techniki rzemiosło ciasta łączy się ze sztuką pieczenia, kunsztem cukru i wyśmienitą czekoladą rzemieślniczą.
W SAIT skupiamy się na Twoim sukcesie poprzez spersonalizowane podejście, małe rozmiary klas, mnóstwo praktycznych szkoleń i ekscytujące nowe udogodnienia. Nasze laboratoria są najnowocześniejsze i obejmują wyspecjalizowane laboratorium czekoladowe oraz śródmiejski kampus kulinarny.
Podczas tego dwuletniego pełnego programu dyplomowego będziesz szkolony w podstawach pieczenia i zaawansowanych praktykach pieczenia. Program obejmuje wyroby drożdżowe, chleb rzemieślniczy, ciastka, cukier, czekoladę, specjalne okazje i ciasta weselne, placki, ciasta i wiele innych. Poznasz także ważne umiejętności zarządzania w zakresie przepisów dotyczących żywności, obsługi klienta, kalkulacji kosztów, ustalania cen, merchandisingu i zakładania własnej firmy.
Praktyczne środowisko produkcyjne
Naszym głównym celem jest przygotowanie Cię do prawdziwego świata w praktycznym środowisku produkcyjnym. W trakcie dwuletniej edukacji otrzymasz około 1400 praktycznych godzin szkolenia w laboratoriach piekarniczych. Nauczysz się taktyki krok po kroku i odejdziesz znając najlepsze praktyki, a także praktyczne strategie do wdrożenia w prawdziwym świecie. Będziesz miał również okazję zaprezentować swoje talenty, wypiekając chleb i wyroby cukiernicze, aby sprzedawać je w naszych sklepach z jedzeniem dla smakoszy, w tym w renomowanej restauracji Highwood, na rynku i kampusie kulinarnym w centrum miasta.
Ucz się od najlepszych instruktorów z całego świata
Oprócz nauki o pieczeniu nasi instruktorzy zainspirują również Twoją kreatywność. Wybitni instruktorzy programu Baking and Pastry Arts nie mają sobie równych. Ich różnorodne pochodzenie i specjalizacje sięgają od kierowniczych cukierników od najlepszych hoteli w Nowym Jorku, na Hawajach i na Bermudach po lokalnych, przedsiębiorczych piekarni.
Profesjonalny płatny staż
Pomiędzy pierwszym a drugim rokiem studiów będziesz mógł zastosować swoje umiejętności w ramach profesjonalnego płatnego stażu. Oprócz zdobywania doświadczenia w realnym świecie staże zapewniają cenne połączenia i możliwości nawiązywania kontaktów z przyszłymi pracodawcami.
Jako student możesz również skorzystać z ekscytujących międzynarodowych podróży studyjnych. Poprzednie lokalizacje tras obejmowały Francję, Australię, Tajlandię, Niemcy, Hiszpanię i Portugalię.
Staraj się zostać certyfikowanym piekarzem czeladniczym
Studenci, którzy pomyślnie ukończą dyplom pieczenia, mogą napisać egzamin piekarza czeladnika. Aby zostać certyfikowanym piekarzem czeladniczym, studenci muszą ukończyć dodatkowe wymagane godziny pracy.
Twoja kariera
Po ukończeniu będziesz przygotowany na różnorodne możliwości kariery w piekarnictwie i cukiernictwie. Możesz znaleźć pracę lokalnie lub za granicą jako (n):
- Cukiernik
- Specjalistyczny dekorator do ciast
- Menedżer piekarni
- Piekarz detaliczny
- Czekoladowy
- Przedsiębiorca
Absolwenci programu Baking and Pastry Arts mają wskaźnik zatrudnienia na poziomie 96%.
Sukcesy uczniów
- Pamiętaj, że godziny pracy w hotelach mogą wahać się od wczesnego rana do późnego wieczora i często obejmują wakacje.
- Przemysł piekarniczy i cukierniczy to dynamiczne i dynamiczne środowisko z naciskiem na jakość i obsługę klienta. Powinieneś być w stanie odpowiednio radzić sobie ze stresującymi sytuacjami (na przykład radzenie sobie z szeregiem klientów).
- Podczas szkolenia praktycznego będziesz zobowiązany do pielęgnacji i ubierania się zgodnie z oczekiwaniami branży.
- Musisz być w dobrej kondycji fizycznej do tego wymagającego handlu, gdzie będziesz stał na nogach przez długie godziny, wykonując powtarzalne prace produkcyjne.
- Większość uczniów, którzy odnieśli sukces, spędza około 20 godzin tygodniowo na odrabianiu lekcji i sprawdzianach, a dodatkowe przygotowanie wymaga egzaminów.
- Materiał jest prezentowany w dość szybkim tempie. Aby osiągnąć najwyższy poziom sukcesu, musisz być obecny i brać odpowiedzialność za swoje doświadczenie edukacyjne.
- Musisz być w stanie czytać, pisać i rozumieć język angielski na poziomie przekraczającym podstawowy konwersacyjny angielski.
- Uczniowie z wyższymi ocenami w szkole średniej zwykle odnoszą większe sukcesy w programach SAIT.
Poświadczenia i akredytacja
Po pomyślnym ukończeniu tego programu absolwenci otrzymają dyplom SAIT w dziedzinie sztuki piekarskiej i cukierniczej.
Uczniowie są zachęcani do napisania wszystkich trzech okresów egzaminów Alberta Journeyman Baker po pomyślnym ukończeniu odpowiednich kursów w pierwszym i drugim roku programu dyplomowego Baking and Pastry Arts.
Opcje transferu
Możliwość podwyższenia wykształcenia poprzez przeniesienie do, w ramach lub z SAIT jest dostępna dla następujących uniwersytetów i szkół wyższych:
- Alberta Praktyki i szkolenia branżowe
SAIT / SAIT
Wstęp i wybór
- Początek jesieni 2020: wnioski przyjęte 2 października 2019 r., Do 1 lipca 2020 r.
Klucz informacyjny
- Daty rozpoczęcia: 8 września 2020 r
- Długość: 2 lata
- Czesne i opłaty rocznie:
- Rok 1: 7539 USD (krajowy) / 24 197 USD (międzynarodowy)
- Rok 2: 6528 USD (krajowy) / 20444 USD (międzynarodowy)
* Czesne, opłaty, książki i koszty dostawy mogą ulec zmianie
Idealni studenci
Sukcesy uczniów
- Pamiętaj, że godziny pracy w hotelach mogą wahać się od wczesnego rana do późnego wieczora i często obejmują wakacje.
- Przemysł piekarniczy i cukierniczy to dynamiczne i dynamiczne środowisko z naciskiem na jakość i obsługę klienta. Powinieneś być w stanie odpowiednio radzić sobie ze stresującymi sytuacjami (na przykład radzenie sobie z szeregiem klientów).
- Podczas szkolenia praktycznego będziesz zobowiązany do pielęgnacji i ubierania się zgodnie z oczekiwaniami branży.
- Musisz być w dobrej kondycji fizycznej do tego wymagającego handlu, gdzie będziesz stał na nogach przez długie godziny, wykonując powtarzalne prace produkcyjne.
- Większość uczniów, którzy odnieśli sukces, spędza około 20 godzin tygodniowo na odrabianiu lekcji i sprawdzianach, a dodatkowe przygotowanie wymaga egzaminów.
- Materiał jest prezentowany w dość szybkim tempie. Aby osiągnąć najwyższy poziom sukcesu, musisz być obecny i brać odpowiedzialność za swoje doświadczenie edukacyjne.
- Musisz być w stanie czytać, pisać i rozumieć język angielski na poziomie przekraczającym podstawowy konwersacyjny angielski.
- Uczniowie z wyższymi ocenami w szkole średniej zwykle odnoszą większe sukcesy w programach SAIT.
Możliwości związane z karierą
Absolwenci mogą realizować możliwości pracy lokalnie i za granicą jako a(n):
- cukiernik
- dekoratorka tortów specjalnych
- kierownik piekarni
- piekarz detaliczny
- chocolatier
- przedsiębiorca
Powiązane kariery obejmują:
- kataryniarz
- technolog nauk o żywności
- szef kuchni
Opłata za program
Galeria
English Language Requirements
Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Certificate III in Baking
- Darwin, Australia
Associate of Applied Science w dziedzinie piekarnictwa i cukiernictwa
- Lynnwood, Stany Zjednoczone
Baking and Pastry Arts
- Barrie, Kanada