Dyplom w zarządzaniu kulinarnym
Fanshawe College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
London, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 9611 *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* 591,29 USD / sem: łączna opłata dla studentów kanadyjskich. 2 749,56 $ / semestr: łączna opłata za studentów zagranicznych za semestr. Rzeczywiste koszty na lata 2020/21 są nadal ustalane
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Nie jesteśmy twoją przeciętną szkołą kulinarną
Wierzymy, że każdy szef kuchni zasługuje na wykształcenie wysokiej jakości, które zapewnia różnorodny zestaw umiejętności, które otworzą drzwi do niekończących się możliwości kariery. W szkole kulinarnej Fanshawe przygotujemy Ci wszystko, czego potrzebujesz, aby odnieść sukces w branży - jeśli Twoim celem jest praca w najlepszych kuchniach restauracyjnych, posiadanie ciężarówki z jedzeniem lub rozpoczęcie działalności gastronomicznej, Fanshawe zapewni szkolenie, którego potrzebujesz !
Kursy prowadzone w programie dyplomowym Zarządzanie Kulinarne obejmują podstawy produkcji żywności, szeroką gamę stylów gotowania i wiele więcej. Dowiesz się o kulturze kulinarnej, teorii i historii mieszania napojów, a także historii wina oraz o tym, jak połączyć go z jedzeniem. W ramach szkolenia poznasz tajniki zarządzania kuchnią, wyśmienitą kuchnię i hosting.
Funkcje programu:
- Program oferowany jest w dwóch lokalizacjach - aplikuj w tej, która najlepiej odpowiada Twoim preferencjom:
- Dostarczone w szkole kulinarnej Fanshawe w centrum Londynu, Ontario, blisko partnerów branżowych i przyszłych pracodawców
- Dostarczone w Oakwood Resort w Grand Bend, Ontario (za pośrednictwem naszej strony Clinton) nad brzegiem jeziora Huron w społeczności znanej z plaż, rekreacji, turystyki i nie tylko
- Zdobądź praktyczne, praktyczne szkolenie w kuchni:
- W restauracji nauczycielskiej Fanshawe, The Chef's Table w Fanshawe College , położonej w centrum Londynu
- Mieszkając i pracując na miejscu w kuchniach w pełni funkcjonalnego, całorocznego kurortu Oakwood w Grand Bend
- Program obejmuje 5-tygodniowe umieszczenie w terenie w branży
- Najnowocześniejszy obiekt z laboratoriami piekarskimi i kulinarnymi wyposażonymi w najnowocześniejszy sprzęt
- Zdobądź duże doświadczenie kulinarne, uczestnicząc w pozalekcyjnych wydarzeniach charytatywnych przez cały rok akademicki
- Nagradzani studenci biorący udział w corocznych konkursach na poziomie lokalnym i krajowym
- Międzynarodowa wycieczka wyjazdowa na szkolenie ze światowej sławy szefami kuchni we Włoszech lub Szwajcarii
- Zatrzymanie rekrutacji dla głównych graczy w branży kulinarnej, którzy co roku przyjeżdżają do Fanshawe na spotkania ze studentami
- Możliwość uzyskania certyfikatów WSET i Prud'homme Beer
- Możliwość dalszego kształcenia poprzez Pathways do innych programów Fanshawe, w tym Artisanal Culinary Arts, Nutrition and Food Services Management oraz Baking and Pastry Arts Management
Inne informacje
Absolwenci programu mogą kontynuować studia na jednym z następujących dyplomów:
- Zarządzanie sztuką piekarniczą i cukierniczą.
- Odżywianie i zarządzanie usługami gastronomicznymi.
- Absolwenci tego programu mogą również ubiegać się o udział w programie Artisanal Culinary Arts Graduate.
Pathways programowe
Absolwenci programu mogą kontynuować studia w jednym z następujących programów:
- Zarządzanie sztuką piekarniczą i cukierniczą
- Odżywianie i zarządzanie usługami gastronomicznymi
Absolwenci tego programu mogą również ubiegać się o przyjęcie na studia podyplomowe Artisanal Culinary Arts
Wyniki nauki
Absolwent niezawodnie wykazał zdolność:
- Zapewnij zaawansowane planowanie, przygotowanie i prezentację kulinarną dla różnych środowisk gastronomicznych przy użyciu szeregu klasycznych i współczesnych technik.
- Zastosuj podstawową i zaawansowaną naukę żywności i piec do przygotowania żywności, aby stworzyć pożądany produkt końcowy.
- Przyczyniać się i monitorować przestrzeganie przez inne osoby w celu zapewnienia dobrze utrzymanego środowiska kuchennego oraz obsługi produktów spożywczych i napojów, które są wolne od szkodliwych bakterii lub innych zanieczyszczeń, przestrzegając przepisów dotyczących zdrowia, bezpieczeństwa, warunków sanitarnych i postępowania z żywnością.
- Zapewnij bezpieczne działanie kuchni i wszystkie aspekty przygotowywania żywności, aby promować zdrowe miejsca pracy, odpowiedzialne zarządzanie kuchnią i efektywne wykorzystanie zasobów.
- Twórz menu, które odzwierciedlają wiedzę na temat żywienia i składników żywności, promują ogólny stan zdrowia i dobre samopoczucie, reagują na szereg potrzeb i preferencji żywieniowych oraz zajmują się modyfikacjami specjalnej diety, alergii pokarmowych i nietolerancji, zgodnie z wymaganiami.
- Zastosuj zasady biznesowe i uznane praktyki wyceny i kontroli w branży do operacji gastronomicznych, aby zarządzać i promować działalność odpowiedzialną pod względem podatkowym.
- Zastosuj wiedzę na temat zrównoważonego rozwoju *, etycznego i lokalnego zaopatrzenia w żywność oraz bezpieczeństwa żywności w przygotowaniu żywności i zarządzaniu kuchnią, uznając potencjalny wpływ na produkcję żywności, wybór konsumenta i operacje w branży gastronomicznej.
- Wybierz i wykorzystaj technologię, w tym współczesny sprzęt kuchenny, do produkcji i promocji żywności.
- Występuj skutecznie jako członek zespołu ds. Przygotowywania i obsługi żywności i przyczyniaj się do sukcesu operacji gastronomicznej, stosując umiejętności zarządzania i umiejętności interpersonalne.
- Opracuj strategie ciągłego uczenia się osobistego i zawodowego, aby zapewnić aktualność i szybkość reakcji na pojawiające się techniki kulinarne, przepisy i praktyki w branży gastronomicznej.
- Przyczynia się do rozwoju strategii marketingowych, które promują pomyślne funkcjonowanie firmy gastronomicznej.
- Przyczynianie się do zarządzania biznesem różnych operacji związanych z żywnością i napojami, aby wspierać angażujące środowisko pracy, które odzwierciedla doskonałość usług.
Kursy
Poziom 1
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- FDMG-1113 Przygotowanie żywności 1
- SFTY-1067 Bezpieczeństwo żywności, inteligentna obsługa i pierwsza pomoc
- BAKE-1021 Piec Praktyczny 1
- BAKE-1002 Teoria pieczenia
- DEVL-1049 Przygotowanie kariery
- WRIT-1042 Powód i pisanie 1-Turystyka / hotelarstwo
- MATH-1210 Matematyka dla hotelarstwa
- Produkcja restauracji FDMG-1114 1
Poziom 2
Edukacja ogólna - Weź udział w 3-punktowym kursie edukacji ogólnej.
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- FDMG-3043 Przygotowanie żywności 2
- FDMG-3044 Garde Manger
- FDMG-1064 Zakupy i planowanie menu
- COMM-3080 Comm dla turystyki i hotelarstwa
- FDMG-1104 Podstawowa wiedza kulinarna
- NUTR-1018 Nutrition-Intro
- FDMG-1039 Dining for Professional Success
Poziom 3 - Zewnętrzne
Weźmy następujący obowiązkowy kurs:
- FDMG-3001 Zewnętrzne 1
Poziom 4
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- ENTP-3001 Duch przedsiębiorczości
- FDMG-5003 Projekt zakładu spożywczego
- HOSP-3007 Numery dla gościnności
- FDMG-3038 Dynamika żywności i wina
- FDMG-3046 Artisanal Cuisine
Poziom 5
Weź wszystkie następujące obowiązkowe kursy:
- MGMT-3012 Techniki zarządzania
- PLAN-5001 Wydarzenie główne
- FDMG-5019 Kulinarna wiedza - Adv
- FDMG-3045 Kuchnia współczesna
- FDMG-5022 Stolik szefa kuchni
- BEVR-1005 Piwa, duchy Historia i kultura
Dodatkowy wymóg
Weź wszystkie następujące kursy obowiązkowe - zwykle podejmowane na poziomach 4 i 5
- Produkcja kawiarni BAKE-3010
- Produkcja restauracji FDMG-3047 2
Edukacja ogólna - przedmioty do wyboru
- Zdobądź 3 punkty za wykształcenie ogólne - zazwyczaj zdobywane na poziomie 2
Rezydencja programowa
Studenci muszą wypełnić co najmniej 21 punktów w tym programie w Fanshawe College aby spełnić wymóg stałego pobytu w programie i ukończyć ten program. Marcus Herzberg / Pexels
Warunki przyjęć
- OSSD z kursami ze strumienia College (C), University (U), University / College (M) lub Open (O) z :
- Dowolny stopień 12 angielski (C) lub (U)
- Dowolna matematyka klasy 11 * (C), (U) lub (M)
lub
- Academic and Career Entrance Certificate (ACE)
lub
- Certyfikat równoważności szkoły średniej Ontario (GED) oraz :
- Dowolna matematyka klasy 11 * (C), (U) lub (M)
lub
- Dojrzały kandydat, który stoi na wymaganych kursach wymienionych powyżej
Uwaga:
* Wnioskodawcy, którzy nie mają wymaganej matematyki, mogą nadal uzyskać uprawnienia do przyjęcia po ukończeniu odpowiedniego wcześniejszego uaktualnienia.
Wymagania języka angielskiego
Kandydaci, których pierwszym językiem nie jest angielski, będą zobowiązani do wykazania się znajomością języka angielskiego jedną z następujących metod:
- Grade 12 College Stream lub University Stream w języku angielskim z Ontario Secondary School lub równoważnego, w zależności od wymagań wstępnych programu
- Test języka angielskiego jako języka obcego (TOEFL) z minimalnym wynikiem 79 punktów za test internetowy (iBT), z wynikami testu w ciągu ostatnich dwóch lat
- International English Language Testing System (IELTS) Test akademicki z ogólną oceną 6,0 bez oceny poniżej 5,5 w jednym z czterech pasm, z wynikami testu w ciągu ostatnich dwóch lat
- Test kanadyjskiego języka akademickiego (CAEL) z wynikiem ogólnym 60 punktów bez wyniku poniżej 50 w którymkolwiek z czterech pasm, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Pearson Test of English Academic (PTE) z minimalnym wynikiem 53, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Test Cambridge English (FCE / CAE / CPE) z ogólnym wynikiem na Cambridge English Scale 169 bez umiejętności językowych poniżej 162, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Egzamin z języka angielskiego (ELE) w Fanshawe College z minimalnym wynikiem 70% we wszystkich sekcjach testu, z wynikami testów w ciągu ostatnich dwóch lat
- Uczniowie Fanshawe College ESL4 / GAP5: Minimalny stopień 80% na poziomie ESL4 / GAP5 na poziomie 8, 75% na poziomie ESL4 / GAP5 na poziomie 9 lub 70% na poziomie ESL4 / GAP5 na poziomie 10
Zalecane przygotowanie akademickie
- Jedzenie i kultura klasy 11 (M)
- Odżywianie i zdrowie w klasie 12 (C)
- Technologia informacyjna i komunikacyjna klasy 11: Środowisko cyfrowe (O) LUB Klasa 12 Technologia informacyjna i komunikacyjna: rozwiązania multimedialne (C)
- Każda klasa 11 lub stopień 12 przedsiębiorczości (C) lub (O)
- Gościnność i turystyka w klasie 11 i 12 (C)
- Academic and Career Entrance Certificate (ACE): kurs Business lub Technical Mathematics oraz kurs Computer Skills
Zalecane przygotowanie indywidualne
- Rozwijaj zainteresowanie przygotowaniem żywności i obsługą, odwiedzając restauracje i hotele
- Rozwijaj zainteresowanie żywnością i zwyczajami innych krajów
- Rozwijanie umiejętności przywódczych
- Osoba, która wchodzi na pole gościnności, powinna być odpowiedzialna, osobista i powinna cieszyć się pracą z ludźmi w trudnej branży
- Zatrudnienie w branży hotelarskiej byłoby atutem
Zaawansowany stojący
Wnioskodawcy mogą ubiegać się o zaawansowaną legitymację na podstawie wcześniejszych osiągnięć akademickich w innej instytucji i / lub Prior Learning Assessment and Recognition (PLAR). Zaawansowany status kwalifikuje kandydata do bezpośredniego wejścia na drugi lub wyższy poziom programu.
Kryteria wyboru wnioskodawcy
Jeżeli liczba kwalifikujących się wnioskodawców przekracza dostępne miejsca w programie, kryteria wyboru wnioskodawcy będą:
- Preferencje dla stałych mieszkańców Ontario.
- Otrzymanie wniosku do 1 lutego (po tej dacie Fanshawe College będzie rozpatrywał kandydatów według kolejności zgłoszeń do momentu pełnego programu).
- Osiągnięcie wymagań wstępnych.
Wymagania dotyczące post-admisji
- Ważny Certyfikat Bezpiecznej Obsługi Żywności
- Ważny certyfikat Smart Serve Certificate
- Ważny certyfikat pierwszej pomocy / CPR
Możliwości zawodowe
Absolwenci mogą spodziewać się zatrudnienia jako kucharze na różnych poziomach w różnych środowiskach gastronomicznych. Zapewnione szkolenie może również prowadzić do możliwości samozatrudnienia w branży hotelarsko-gastronomicznej i / lub szefa kuchni / szefa gastronomii.
Rekrutacja
Program
Kursy
Poziom 1
Weź wszystkie z następujących kursów obowiązkowych:
- FDMG-1113 ---- Food Preparation 1
- BAKE-1021 ---- Bake Practical 1
- BAKE-1002 ---- Teoria pieczenia
- DEVL-1049 ---- Przygotowanie do kariery
- WRIT-1042 ---- Powód & Pisanie 1-Turystyka/Hospitality
- FDMG-1104 ---- Podstawy wiedzy kulinarnej
- FDMG-1114 ---- Produkcja restauracyjna 1
Poziom 2
Edukacja ogólna - Weź 3-kredytowy kurs wyboru edukacji ogólnej.
Weź wszystkie z następujących kursów obowiązkowych:
- FDMG-3043 ---- Food Preparation 2
- FDMG-3044 ---- Garde Manger
- FDMG-1064 ---- Zakupy & Planowanie menu
- COMM-3080 ---- Comm for Tourism & Hospitality
- MATH-1210 ---- Matematyka dla hotelarstwa
- NUTR-1018 ---- Nutrition-Intro
- ANTH-1012 ---- Antropologia kulturowa
Poziom 3 - Praktyka
Weź udział w następującym kursie obowiązkowym:
- FDMG-3001 ---- Praktyka 1
Poziom 4
Weź wszystkie z następujących kursów obowiązkowych:
- ENTP-3006 ---- Przedsiębiorczość kulinarna
- FDMG-5003 ---- Projektowanie obiektów gastronomicznych
- HOSP-3007 ---- Numery dla hotelarstwa
- BEVR-3011 ---- Wina
- FDMG-3046 ---- Kuchnia rzemieślnicza
Poziom 5
Weź wszystkie z następujących kursów obowiązkowych:
- MGMT-3012 ---- Techniki zarządzania
- FDMG-5019 ---- Culinary Knowledge-Adv
- FDMG-3045 ---- Kuchnia współczesna
- FDMG-5022 ---- Stół szefa kuchni
- BEVR-1005 ---- Piwa, alkohole Historia & Kultura
Dodatkowe wymagania
Weź udział we wszystkich następujących kursach obowiązkowych -.
Zazwyczaj podejmowane na poziomie 4 i 5
- BAKE-3010 ---- Produkcja kawiarni
- FDMG-3047 ---- Produkcja restauracyjna 2
Kształcenie ogólne - przedmioty do wyboru
Weź 3 punkty edukacji ogólnej - zwykle brane na poziomie 2.
Rezydencja programu
Studenci muszą ukończyć minimum 20 kredytów w tym programie w Fanshawe College , aby spełnić wymóg rezydencji w programie i ukończyć ten program.
Galeria
Wynik programu
Absolwent w sposób wiarygodny wykazał się umiejętnością:
- zapewnić fundamentalne kulinarne planowanie, przygotowanie i prezentację w różnych środowiskach gastronomicznych.
- stosować podstawowe i zaawansowane* teorie żywności i wypieków oraz inne pokrewne teorie do wszystkich aspektów przygotowania żywności.
- przyczyniają się do zapewnienia zdrowego, bezpiecznego i dobrze utrzymanego środowiska kuchennego oraz do podawania produktów żywnościowych i napojów, które są wolne od szkodliwych bakterii lub innych zanieczyszczeń.
- stosować wiedzę o technikach zarządzania kuchnią, zgodnie z wymaganiami, w celu wspierania celów operacji i odpowiedzialnego wykorzystania zasobów.
- stosować podstawowe zasady żywieniowe do wszystkich aspektów produkcji żywności.
- skutecznie działać jako członek zespołu przygotowującego i obsługującego posiłki i napoje.
- stosować techniki kontroli kosztów w działalności gastronomicznej.
- stosować zarządzanie sobą i umiejętności interpersonalne, aby zwiększyć wydajność jako pracownik i członek zespołu oraz przyczynić się do sukcesu operacji gastronomicznej.
- opracować bieżące strategie i plany rozwoju zawodowego w celu zwiększenia umiejętności kulinarnych, przywódczych i zarządczych w środowisku hotelarskim.
Możliwości związane z karierą
Absolwenci programu Fanshawe's Culinary Management mogą oczekiwać, że znajdą zatrudnienie jako kucharze na różnych poziomach w szerokim zakresie środowisk gastronomicznych lokalnie, prowincjonalnie, krajowo i międzynarodowo. Szkolenie zapewnione w całym programie może ostatecznie prowadzić do możliwości kariery, w tym:
- sous chef
- Kucharz wykonawczy
- osobisty kucharz
- szef kuchni w firmie
- kucharz dietetyczny
- szef kuchni ds. rozwoju produktu
- stylista żywności
- sprzedawca usług gastronomicznych
- kataryniarz
- dyrektor ds. żywności i napojów
- kierownik kuchni
- kierownik gastronomii
- samozatrudnienie
- kierownik gastronomii
Oto kilka przykładów możliwości kariery dla absolwentów programu Fanshawe's Culinary Management:
Sous Chef
Wspomagać Szefa Kuchni w obowiązkach administracyjnych i nadzorować brygadę kuchenną. Przygotowywać składniki i gotować posiłki w różnych środowiskach kuchni komercyjnej.
Szef kuchni
Zarządzaj, szkolić i nadzorować pracowników, tworząc jednocześnie motywujące środowisko pracy.
Szef kuchni
Nadzorowanie działań personelu kuchennego, w tym tworzenie menu i utrzymywanie kontroli jakości w celu zapewnienia udanej obsługi posiłków.
Referencje studentów
English Language Requirements
Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Food Tourism
- Online Canada
Certyfikat Umiejętności Kulinarnych (CULI)
- Barrie, Kanada
- Online
Szwajcarski Wielki Dyplom Sztuki Kulinarnej
- Port-Valais, Szwajcaria