Dyplom w zarządzaniu kulinarnym
Durham College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Whitby, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 semesters
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 5573 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* Rok pierwszy w kraju: 5,573 USD (CDN); Rok pierwszy międzynarodowy: 16 221 USD (CDN). Mogą obowiązywać dodatkowe koszty.
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Opanuj sztukę jedzenia i smaku w naszym programie Culinary Management. Poznasz lokalnie uprawiane jedzenie, eksperymentujesz z kuchnią etniczną i współczesną oraz rozwijasz swoje umiejętności w sztuce kulinarnej, jednocześnie poznając cenne umiejętności zarządzania, które przeniosą Twoją karierę na wyższy poziom. Szczególny nacisk kładzie się na czas w laboratorium / kuchni, zachęcając uczniów do rozwijania swoich technik i produktów, z których większość jest w stanie zabrać do domu i cieszyć się. Absolwenci są poszukiwani przez szerokie grono pracodawców ze względu na ich wyjątkowe umiejętności, w tym cięcie mięsa rzemieślniczego, produkcję sera, pieczenie, konserwowanie i konserwowanie.
Program Kulinarnego Zarządzania oferowany jest w Centrum Zachodniej Żywności (CFF) W. Galen Weston, które kieruje się filozofią "od stołu do stołu" we wszystkich działaniach. To niesamowite centrum nauki zapewnia dostęp do teatru demonstracyjnego; najnowocześniejsze laboratoria, sale lekcyjne i sale spotkań; Bistro '67, restauracja z pełną obsługą i certyfikatem ekologicznym; i uprawy pól zaledwie kilka kroków od laboratoriów.
Nauczysz się zapewniać znakomite planowanie kulinarne, przygotowanie i prezentację dla różnych środowisk związanych z żywnością. Z silnym naciskiem na rozwój umiejętności, teorię, obsługę i szkolenia menedżerskie, zostaniesz wyposażony w umiejętności i znajomość branży wymagane do osiągnięcia sukcesu. Program ten będzie sprzyjać ciągłemu rozwojowi osobistemu i uczeniu się w obszarach samodzielnego zarządzania, umiejętności interpersonalnych, umiejętności zawodowych i świadomości branży.
Ponadto zdobędziesz wiedzę na temat różnorodnych potrzeb dzisiejszych klientów i klientów, koncentrując się na lokalnie uprawianej i produkowanej żywności. Praktyczne doświadczenie w laboratoriach demonstracyjnych i pracowniach kulinarnych, cukierniczych i restauracyjnych pomoże ci rozwinąć niezbędne umiejętności związane z kuchnią a la carte, ciastami, deserami i wypiekami, kuchnią etniczną, współczesną kuchnią i wieloma innymi.
Program Zarządzania Kulinarnym będzie sprzyjać ciągłemu rozwojowi osobistemu i uczeniu się w obszarach samodzielnego zarządzania, umiejętności interpersonalnych, umiejętności zawodowych i świadomości branżowej, w tym:
- Stosowanie technik kontroli kosztów w operacjach usług gastronomicznych;
- Skuteczny marketing w celu promowania pomyślnego funkcjonowania firmy hotelarskiej;
- Opracowywanie bieżących strategii osobistych i zawodowych oraz planów mających na celu poprawę umiejętności przywódczych i zarządzania kulinarnymi.
Studenci biorący udział w tym programie będą mogli korzystać z pracy i nauki w Bistro '67, pełnej, certyfikowanej na zielono restauracji nauczającej i uczącej się, obsługiwanej przez personel i studentów.
Warunki przyjęć
- Dyplom szkoły średniej Ontario lub status dojrzałego studenta
- Grade 12 English (C or U)
Koszty
Opłaty za pierwszy rok |
Kursy
1 semestr
- Communications For Business I (COMM 2204)
- Komputery dla hotelarstwa (COMP 1210)
- Teoria kulinarna I (CULI 1200)
- Kulinarny
- Bezpieczeństwo żywności i higiena (FOOD 1200)
- Wprowadzenie do kuchni globalnej (GLOB 1202)
- Kulinarne odżywianie (NUTR 2200)
- Profesjonalne strategie rozwoju I (PDST 1200)
Semestr 2
- Kuchnia A La Carte (CUIS 2201)
- Teoria Kulinarna II (CULI 2201)
- Działalność gastronomiczna (FOOP 2200)
- Field Placement-Csk (FWK 2201)
- Warsztat w terenie - Csk (FWKW 2000)
- General Education Elective (GNED 0000)
- Planowanie menu (MENU 2200)
- Zasady zarządzania kuchnią (PKM 2200)
Semestr 3
- Zaawansowane pieczenie
- Advanced Culinary Techniques I (CULI 2200)
- Teoria Kulinarna III (CULI 3201)
- General Education Elective (GNED 0000)
- Marketing hotelowy (MKTG 4210)
- Profesjonalne strategie rozwoju II (PDST 2200)
- Sprzedaż
Semestr 4
- Capstone Workshop (CAPR 4201)
- Capstone Project Practical (CAPR 4202)
- Advanced Culinary Techniques II (CULI 4201)
- jedzenie
- General Education Elective (GNED 0000)
- Teoria zarządzania restauracją (MGMT 4202)
Kursy i opisy kursów mogą ulec zmianie.
Opcje kariery
Co możesz być:
- Piekarz
- Rzeźnik
- gotować
- Szef korporacji
- Szef kuchni
- Kierownik kuchni
- Ciasto, szef kuchni osobistej lub restauracyjnej
- Menadżer restauracji
- Samozatrudniony przedsiębiorca
- Sous szefie kuchni
Gdzie możesz pracować:
- Sala bankietowa
- Firma kateringowa
- College / uniwersytet
- Pole golfowe
- Hotel
- Ośrodek wczasowy
- Restauracja
Uczenie się przez doświadczenie
Miejsce docelowe
Twoje doświadczenie edukacyjne jest uzupełniane przez możliwość umieszczenia w terenie w branży kulinarnej. Uczniowie pracują w restauracjach, hotelach, domach opieki długoterminowej, ośrodkach bankietowych i polowych i nie tylko, stosując swoje umiejętności w klasie w pracy.
Konferencje, konkursy i podróże zagraniczne
Uczniowie mają możliwość rozwijania swoich umiejętności i uczenia się poprzez lokalne, regionalne i krajowe konkursy umiejętności. Te intensywnie uczące się wydarzenia sprawiają, że przygotowują oni szereg potraw na ustalonych liniach czasowych oraz z określonymi wytycznymi i oczekiwaniami. Ponadto istnieją międzynarodowe możliwości podróżowania, w tym nasza nagroda dla studentów z nagrodą Gold Medal, w której każdego roku wybiera się absolwenta do dodatkowego szkolenia we Włoszech.
Projekt Capstone
Wszystkie doświadczenia związane z kształceniem spotykają się w czwartym semestrze z unikalnym projektem, w którym uczniowie przygotowują i planują publiczne wydarzenie.
Działania na terenie kampusu
Od specjalnych wydarzeń studenckich po zatrudnienie w Bistro '67 do specjalnych projektów, istnieje niezliczone możliwości dla studentów, aby kontynuować naukę poza laboratoriami.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Food Tourism
- Online Canada
Certyfikat Umiejętności Kulinarnych (CULI)
- Barrie, Kanada
- Online
Szwajcarski Wielki Dyplom Sztuki Kulinarnej
- Port-Valais, Szwajcaria