Dyplom w sztuce kulinarnej
B.H.M.S. Business & Hotel Management School
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Lucerne, Szwajcaria
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 - 3 Rok
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Dyplomowe sztuki kulinarne
Dyplom BHMS w sztuce kulinarnej wprowadza studentów w świat produkcji żywności za pomocą podstawowych technik operacyjnych i praktycznych szkoleń podstawowych kompetencji. Najważniejsze elementy tego rocznego kursu obejmują klasyczne europejskie metody gotowania, kawałki, zapasy i sosy jako kamień węgielny. Umiejętności cukiernicze są opracowywane w ramach dwóch specjalistycznych kursów, a podstawowe zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i żywieniem są przygotowywane w ramach przygotowań do pierwszego stażu szkoleniowego w branży.
Wyposażenie Kulinarne BHMS
BHMS ulepszyło swoje zaplecze kulinarne i dodało do nowoczesnej kuchni produkcyjnej nową, najnowocześniejszą kuchnię szkoleniową. W tym bezstresowym środowisku uczniowie z branży kulinarnej w każdym roku programu mają szansę zdobyć i ćwiczyć podstawowe umiejętności kulinarne i kompetencje przed zastosowaniem ich w prawdziwym środowisku produkcji żywności.
Dyplom w sztuce kulinarnej
Ten 6-12-miesięczny program Diploma in Culinary Arts wprowadza uczniów w świat produkcji żywności poprzez podstawowe techniki operacyjne i praktyczne szkolenie z zakresu kompetencji podstawowych. Studenci zapoznają się z podstawowymi metodami gotowania, wyposażeniem kuchni, maszynami i przyborami, a także kosztami receptur i procedurami kuchennymi. Studenci uczą się również, jak używać składników żywności, rozwijać umiejętności korzystania ze sprzętu kuchennego i przyborów kuchennych, nauczyć się, jak przygotować podstawowe zapasy, zupy, sosy i sałatki oraz zapoznać się z terminologią kuchni, zasadami żywienia i zasadami rachunkowości w kuchni. Po pomyślnym ukończeniu pierwszych 6-miesięcznych studiów dyplomowych, studenci kwalifikują się do 4-6-miesięcznego płatnego stażu w jednej z wielu renomowanych szwajcarskich restauracji.
Wyższy dyplom w sztuce kulinarnej
Ten 6-12-miesięczny program studiów wyższych w zakresie sztuk kulinarnych opiera się na podstawowym zrozumieniu przez studenta międzynarodowych zasad kulinarnych zdobytych na poziomie dyplomu (pierwszy rok studiów). Uczniowie poznają kuchnię europejską i etniczną, przygotowując szeroki wachlarz przepisów, w tym typowe przystawki, ryby, dania wegetariańskie, danie główne, a także ciasta i desery. Studenci uczą się także umiejętności komunikacji i zarządzania, przywództwa i pracy zespołowej oraz relacji z gośćmi. Po pomyślnym ukończeniu pierwszych 6-miesięcznych studiów wyższych, studenci kwalifikują się do 4-6-miesięcznego płatnego stażu w jednej z wielu renomowanych szwajcarskich restauracji.
Bezpośrednie wejście do sztuki kulinarnej
Bezpośredni status wpisu do programu Higher Diploma in Culinary Arts przyznawany jest wnioskodawcom, którzy ukończyli co najmniej jeden rok akademicki sztuki kulinarnej (w języku angielskim jako medium do nauki) w akredytowanej instytucji i posiadają certyfikat zweryfikowanej pracy kulinarnej z góry -klasa hotelowego lub restauracja.
Cel programu
Program BHMS Diploma in Culinary Arts został opracowany z myślą o młodych ludziach, którzy chcą rozpocząć naukę w gastronomii. Program oferuje studentom praktyczny i profesjonalny podstawowy trening kompetencji w zakresie tworzenia żywności, dzięki czemu są w stanie w pełni kompetentnie wnieść swój wkład w rozwój branży. Ma to znaczną wartość i prestiż wśród pracodawców na całym świecie. Może również przynieść korzyści osobom, które chcą zdobyć niezbędną wiedzę specjalistyczną, rozważając otwarcie własnej firmy gastronomicznej lub gastronomicznej. Studenci z odpowiednimi kwalifikacjami mogą przystąpić do programu w drugim roku. Ten program pierwszego roku wprowadza potencjalnych studentów do wspaniałego świata żywności i produkcji żywności. Uczy podstawowych technik produkcji żywności i pozwala uczniom zrozumieć, jakie są wymagania, że przemysł wymaga przyszłych culinarians. Ten podstawowy kurs przygotowuje studenta do odbycia pierwszego stażu w komercyjnej kuchni i pozwoli mu rozwinąć pewność siebie, umiejętność pracy zespołowej, wiedzę i umiejętności, aby przetrwać w zgiełku dużej, w pełni funkcjonalnej kuchni.
Zawartość kursu
KOD |
O szkole
pytania
Podobne kursy
Dyplom z francuskiego i włoskiego cukiernictwa
- Parma, Włochy
- Colorno, Włochy
Szwajcarski Grand Diploma w dziedzinie cukiernictwa i sztuki czekolady
- Port-Valais, Szwajcaria
Dyplom w sztuce kulinarnej
- Vancouver, Kanada