Dyplom w sztuce kulinarnej
Sunway University
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Shah Alam, Malezja
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 16 135
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Dyplom w sztuce kulinarnej zapewnia najwyższej jakości trening kulinarny dzięki najnowocześniejszej kuchni i wyposażeniu sal lekcyjnych.
Kierowany przez nagradzany zespół ekspertów kulinarnych, naszym celem jest stworzenie wysokiej jakości absolwentów, którzy nie tylko są pewni swoich umiejętności kulinarnych, ale także potrafią płynnie komunikować się, pracować niezależnie i wykazywać cechy przywódcze, które poprawią ich kwalifikacje w gościnności i gastronomii. przemysł w Malezji i na całym świecie.
Niezbędne praktyczne doświadczenie zdobędziesz podczas 20-tygodniowego stażu w branży. Dyplom ten jest akredytowany przez Le Cordon Bleu, a po pomyślnym ukończeniu programu absolwenci otrzymują dwa certyfikaty; jeden z Sunway University a drugi z Le Cordon Bleu, wiodącej instytucji w dziedzinie sztuki kulinarnej i gościnności.
Spożycie
Styczeń, kwiecień i sierpień
Trwanie
2 lata (pełny etat)
Perspektywy rozwoju kariery
- Chef de Cuisine / Executive Chef
- Menedżer bankietów
- Kierownik ds Żywności
- Menedżer żywności podczas lotu
- Product Development Manager
- Właściciel restauracji / przedsiębiorca
Moduły
- Operacje kulinarne i kuchenne I
- Operacje kulinarne i kuchenne II
- Patisserie
- Viennoiserie and Boulangerie
- Bezpieczeństwo i higiena żywności
- Działalność związana z żywnością i napojami I
- Działalność związana z żywnością i napojami II
- Badania napojów
- Wprowadzenie do branży hotelarsko-turystycznej
- Business English I
- Business English II
- Umiejętności komunikacyjne
- Klasyczna kuchnia francuska
- Współczesna kuchnia
- Artystyczne Kulinarne
- Zakupy i kontrola kosztów
- Środowisko biznesowe
- Zarządzanie hotelami
- Wprowadzenie do przedsiębiorczości
- Zasady rachunkowości
- Zasady marketingu
- Praktyka
Wstępne wymagania
- SPM / SPMV / O-Level: Zdaj minimum 3 punkty
- UEC: Zdać z minimum 3 klasami Bs
- Wymagany język angielski:
- Program intensywnej nauki języka angielskiego (IEP) Poziom 3
- Cambridge English (First) 50 and above
- Inne kwalifikacje:
- Wszelkie inne kwalifikacje będą rozpatrywane indywidualnie dla każdego przypadku
Galeria
Rekrutacja
Program
Struktura programu
Rok 1
- Obsługa kuchni kulinarnej l
- Operacje kulinarne w kuchni ll
- Pâtisserie
- Viennoiserie i Boulangerie
- Bezpieczeństwo i higiena żywności
- Operacje związane z żywnością i napojami l
- Operacje dotyczące żywności i napojów ll
- Studia nad napojami
- Wprowadzenie do branży hotelarskiej i turystycznej
- Business English l
- Business English ll
- Zakupy i kontrola kosztów
- Zasady marketingu
Rok 2
- Klasyczna kuchnia francuska
- Kuchnia współczesna
- Sztuka kulinarna
- Środowisko biznesowe
- Zarządzanie hotelarstwem
- Wstęp do przedsiębiorczości
- Zasady rachunkowości
- Umiejętności komunikacyjne
- Praktyka
Dodatkowe przedmioty obowiązkowe MOHE z zakresu studiów ogólnych
dla lokalnego studenta
- Docenianie etyki i cywilizacji
- Wychowanie moralne
- Służba na rzecz społeczności
- Bahasa Kebangsaan A (dotyczy uczniów, którzy nie przystąpili do SPM lub nie uzyskali punktów w SPM Bahasa Melayu)
dla studentów międzynarodowych
- Język malajski w komunikacji 1
- Wychowanie moralne
- Służba na rzecz społeczności
Możliwości związane z karierą
Perspektywy kariery
- Kierownik Bankietu
- Chef de cuisine/ executive chef
- Kierownik ds. żywności i napojów
- Kierownik ds. żywienia podczas lotu
Stypendia i Finansowanie
O szkole
pytania
Podobne kursy
Profesjonalny Europejski Szef Kuchni (PEC)
- The Hague, Niderlandy
- Amsterdam, Niderlandy
Dyplom Zarządzania Kulinarnego (CULN)
- Barrie, Kanada
- Online
Dyplom Gran Chef
- Barcelona, Hiszpania