Dyplom w hotelarstwie
LaSalle College Vancouver
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Vancouver, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 Rok
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Tworzenie niezapomnianych doświadczeń
Dzisiejsi pracodawcy poszukują wyszkolonych członków zespołu, którzy wnoszą pasję, zaangażowanie, solidną etykę pracy i wyjątkową zdolność adaptacji. Aby zrobić to w biznesie restauracyjnym, musisz uwielbiać pracować z uśmiechem na twarzy, angażować gości i cieszyć się atmosferą teatru. Musisz być wesoły i pozytywny, będąc jednocześnie produktywnym w kontaktach z personelem i społeczeństwem - to nie jest łatwe zadanie, ale LaSalle College Vancouver pokazuje uczniom, jak rozwijać się w ekscytującej branży dzięki wysokiemu, praktycznemu szkoleniu.
Cele kursu
Program nauczania dla gościnności
Wiedza na temat zakupów, budżetowania, planowania i kontroli kosztów informuje studentów o wymogach rynkowych związanych z prowadzeniem działalności związanej z żywnością i napojami. Zagadnienia związane z zarządzaniem front-endem, takie jak procedury dotyczące jadalni, zarządzanie przez menu i zarządzanie zasobami ludzkimi, poszerzają zdolność studenta do wspierania skutecznej komunikacji z kluczowymi pracownikami. Studenci są również ugruntowani w umiejętnościach marketingu, zarządzania finansami i zarządzania kuchnią, kluczowych dla prowadzenia działalności w branży hotelarskiej i kulinarnej. W czwartej i ostatniej ćwiartce programu uczniowie łączą wszystkie nabyte umiejętności krytyczne w programie, aby opracować kompletny biznesplan dla restauracji na 100 miejsc. Następnie rozpoczynają staż w branży, aby zdobyć prawdziwe doświadczenie w świecie.
Przegląd
Ten program składa się z 60 kredytów na 4 kwartały.
Lista kursów
- Koncepcje i teorie technik kulinarnych
- Urządzenia sanitarne i bezpieczeństwo
- Podstawy technik klasycznych
- Zarządzanie przez menu
- Zakup i identyfikacja produktu
- Garde Manger
- Praktyka
- Planowanie i kontrolowanie kosztów
- Kuchnia świata
- Zarządzanie, nadzór
- Zarządzanie żywnością i napojami
- Capstone
- Odżywianie
- Marketing dla branży hotelarskiej
- Działalność gastronomiczna i bankietowa
- Gościnność i zarządzanie zasobami ludzkimi
- Zarządzanie finansowe dla branży hotelarskiej
- Przywództwo i rozwój organizacyjny
Zatrudnienie
Gościnność
Możliwości zawodowe
Absolwenci posiadają lub zarządzają firmami cateringowymi, luksusowymi hotelami i kawiarniami, w tym między innymi w Cactus Club, Fairmont Pacific Rim, Nightingale Restaurant i JW Marriott Parq Vancouver. Absolwenci są przygotowani do wejścia w działalność restauracyjną na wyższych stanowiskach kierowniczych. Wielu z nich było zatrudnionych w branży usługowej i wzięło udział w programie Diploma jako sposób na zmierzenie się ze sobą, poprawę kunsztu i zwiększenie możliwości zatrudnienia.
Kwalifikacje
Dyplom
Program ten został zatwierdzony przez rejestratora w prywatnym oddziale instytucji szkoleniowych (PTIB) Ministerstwa Edukacji Zaawansowanej, Umiejętności
Szczegóły
- Praktyczne szkolenie specjalistów z branży
- Staże branżowe, aby zdobyć doświadczenie w świecie rzeczywistym
- Program wymaga zestawu kulinarnego
- Innowacyjna instrukcja w najnowocześniejszym środowisku
- Program składa się z 60 kredytów na cztery kwartały
- Absolwenci otrzymują dyplom
Dyplom z programu Business Management and Restaurant Business Management rozpoczyna wprowadzenie do podstawowych umiejętności kulinarnych i technik w podstawowej kuchni. Studenci poznają różnorodne aspekty edukacji hotelarskiej i różne możliwości kariery, zanim przejdą do praktycznych i teoretycznych umiejętności zarządzania przedsiębiorstwem, takich jak procedury w jadalni, zarządzanie zasobami ludzkimi, budżetowanie i kontrola kosztów.
Absolwenci Dowiedz się
- Zarządzanie marketingiem, finansami i kuchnią.
- Koncepcje i teorie technik kulinarnych oraz zarządzanie żywnością i napojami.
- Gościnność i zarządzanie zasobami ludzkimi, przywództwo i rozwój organizacyjny.
- Wykazać świadomość problemów międzykulturowych, moralnych, etycznych i środowiskowych w branży hotelarskiej.
- Przeglądaj i krytycznie analizuj zasady i praktyki wpływające na współczesne problemy dotyczące globalnej branży hotelarskiej.
- Rozróżnij wiele ról i obowiązków menedżera w różnych środowiskach hotelarskich.
- Wdrażaj koncepcje sprzedaży i marketingu w organizacjach hotelarskich.
- Przygotuj, utrzymuj, analizuj i wykorzystuj dokumenty finansowe i dane związane z organizacjami hotelowymi.
- Utwórz biznesplan dla punktu gastronomicznego lub firmy hotelarskiej.
Kto powinien się zgłosić?
Uczniowie bezpośrednio ze szkoły średniej lub dojrzali uczniowie, którzy są gotowi na zmianę kariery lub skorzystają ze swoich umiejętności.
- Kreacje, które lubią jeść na mieście
- Chętni do nauki zarządzania restauracją
- Ci, którzy cenią łączenie umiejętności biznesowych i umiejętności ludzi
Idealni studenci
Kto powinien się zgłosić?
Uczniowie bezpośrednio ze szkoły średniej lub dojrzali uczniowie, którzy są gotowi na zmianę kariery lub skorzystają ze swoich umiejętności.
- Kreacje, które lubią jeść na mieście
- Chętni do nauki zarządzania restauracją
- Ci, którzy cenią łączenie umiejętności biznesowych i umiejętności ludzi
Program
Przegląd
Ten program składa się z 60 kredytów na 4 kwartały.
Lista kursów
- Koncepcje i teorie technik kulinarnych
- Urządzenia sanitarne i bezpieczeństwo
- Podstawy technik klasycznych
- Zarządzanie przez menu
- Zakup i identyfikacja produktu
- Garde Manger
- Praktyka
- Planowanie i kontrolowanie kosztów
- Kuchnia świata
- Zarządzanie, nadzór i rozwój kariery
- Zarządzanie żywnością i napojami
- Capstone
- Odżywianie
- Marketing dla branży hotelarskiej
- Działalność gastronomiczna i bankietowa
- Gościnność i zarządzanie zasobami ludzkimi
- Zarządzanie finansowe dla branży hotelarskiej
- Przywództwo i rozwój organizacyjny
Kwalifikacje
Dyplom
Program ten został zatwierdzony przez rejestratora Oddziału Prywatnych Instytucji Szkoleniowych (PTIB) Ministerstwa Edukacji Zaawansowanej, Umiejętności i Szkoleń.
Szczegóły
- Praktyczne szkolenie specjalistów z branży
- Staże branżowe, aby zdobyć doświadczenie w świecie rzeczywistym
- Program wymaga zestawu kulinarnego
- Innowacyjna instrukcja w najnowocześniejszym środowisku
- Program składa się z 60 punktów w ciągu czterech kwartałów
- Absolwenci otrzymują dyplom
Dyplom z programu Business Management and Restaurant Business Management rozpoczyna wprowadzenie do podstawowych umiejętności kulinarnych i technik w podstawowej kuchni. Studenci poznają różnorodne aspekty edukacji hotelarskiej i różne możliwości kariery, zanim przejdą do praktycznych i teoretycznych umiejętności zarządzania przedsiębiorstwem, takich jak procedury w jadalni, zarządzanie zasobami ludzkimi, budżetowanie i kontrola kosztów.
Absolwenci Dowiedz się
- Zarządzanie marketingiem, finansami i kuchnią.
- Koncepcje i teorie technik kulinarnych oraz zarządzanie żywnością i napojami.
- Zarządzanie hotelarstwem i zasobami ludzkimi, przywództwo i rozwój organizacyjny.
- Wykaż świadomość kwestii międzykulturowych, moralnych, etycznych i środowiskowych w branży hotelarskiej.
- Przeglądaj i krytycznie analizuj zasady i praktyki wpływające na współczesne problemy dotyczące globalnej branży hotelarskiej.
- Rozróżnij wiele ról i obowiązków menedżera w różnych środowiskach hotelarskich.
- Wdrażaj koncepcje sprzedaży i marketingu w organizacjach hotelarskich.
- Przygotuj, utrzymuj, analizuj i wykorzystuj dokumenty finansowe i dane związane z organizacjami hotelowymi.
- Utwórz biznesplan dla punktu gastronomicznego lub firmy hotelarskiej.
Wynik programu
Cele kursu
Program nauczania dla programu dyplomowego Hospitality & Restaurant Business Management rozpoczyna się od wprowadzenia do podstawowych umiejętności kulinarnych i technik stosowanych w podstawowej kuchni. Uczniowie następnie badają różne wymiary kulinariów, takie jak rola edukacji kulinarnej i różne możliwości kariery, zanim przejdą do praktycznych i teoretycznych umiejętności na arenie biznesowej.
Wiedza o zakupach, budżetowaniu, planowaniu i kontroli kosztów informuje studentów o wymaganiach rynkowych związanych z prowadzeniem biznesu spożywczego. Zagadnienia związane z zarządzaniem front-end, takie jak procedury jadalni, zarządzanie przez menu i zarządzanie zasobami ludzkimi, poszerzają zdolność ucznia do wspierania skutecznej komunikacji z kluczowymi pracownikami. Studenci są również ugruntowani w umiejętnościach marketingu, zarządzania finansami i zarządzania kuchnią, które mają kluczowe znaczenie dla prowadzenia firmy w branży hotelarskiej i kulinarnej. W czwartym i ostatnim kwartale programu uczniowie łączą wszystkie krytyczne umiejętności, które nabyli w programie, aby opracować kompletny biznesplan dla restauracji na co najmniej 100 miejsc. Następnie rozpoczynają staż w branży, aby zdobyć doświadczenie w świecie rzeczywistym.
Możliwości związane z karierą
Zatrudnienie
Program dyplomowy Hospitality & Restaurant Business Management to rozważny wybór dla tych, którzy pasjonują się branżą kulinarną i hotelarską. Niezależnie od tego, czy Twoim celem zawodowym jest posiadanie lub zarządzanie restauracją, czy też chcesz pracować z firmami cateringowymi, hotelami i kawiarniami, program przygotowuje Cię do poszukiwania różnych możliwości zatrudnienia na poziomie podstawowym po ukończeniu studiów. Program jest również przeznaczony dla osób obecnie zatrudnionych w branży usługowej, które chcą rzucić sobie wyzwanie i poszerzyć swoje możliwości zatrudnienia. Po pomyślnym ukończeniu programu absolwenci są przygotowani do poszukiwania stanowisk na poziomie podstawowym w sile roboczej z dobrze zaokrąglonym portfolio, które może stanowić podstawę do zatrudnienia na poziomie podstawowym w sztuce kulinarnej.
Możliwości zawodowe
Absolwenci posiadają lub zarządzają firmami cateringowymi, luksusowymi hotelami i kawiarniami, w tym między innymi w Cactus Club, Fairmont Pacific Rim, Nightingale Restaurant i JW Marriott Parq Vancouver. Absolwenci są przygotowani do wejścia w działalność restauracyjną na wyższych stanowiskach kierowniczych. Wielu z nich było zatrudnionych w branży usługowej i wzięło udział w programie Diploma jako sposób na zmierzenie się ze sobą, poprawę kunsztu i zwiększenie możliwości zatrudnienia.