Dyplom (rozszerzony) w zakresie technologii żywności

Informacje ogólne

Opis programu

Głównym celem dyplomu (Rozszerzony) w Technologii Żywności jest rozwój absolwentów, którzy mogą wykazać się ukierunkowaną wiedzą i umiejętnościami w Technologii Żywności. Dlatego program koncentruje się na wyposażeniu studentów w pogłębioną i specjalistyczną wiedzę na temat ogólnych zasad i umiejętności praktycznych mających zastosowanie w branży technologii żywności. W ramach studiów dyplomowych oraz we współpracy z odpowiednimi instytucjami / organami / organizacjami w miejscu pracy studenci są również narażeni na odpowiedni świat pracy w celu zdobycia doświadczenia w stosowaniu zdobytej wiedzy i umiejętności praktycznych w kontekście miejsca pracy. Czesne i doświadczenie w pracy umożliwiają studentom, którzy odnieśli sukces, dostęp do szeregu możliwości kariery i zatrudnienia związanych z analizą ich specjalizacji.

Katalog myśli / Unsplash

Wyniki na poziomie wyjścia

Studenci powinni umieć:

  • Identyfikuj, oceniaj i rozwiązuj zarówno rutynowe, jak i nieznane problemy, stosując prawidłowe procedury / metody / techniki.
  • Pracuj efektywnie z innymi w zespole.
  • Zarządzaj dobrze zdefiniowanymi i nowymi działaniami edukacyjnymi w ustrukturyzowanym środowisku uczenia się.
  • Analizuj, syntezuj i oceniaj informacje, teorie i pomysły związane z chemią analityczną / biotechnologią / technologią żywności.
  • Wykazać zrozumienie zakresu i głównych dziedzin chemii analitycznej / biotechnologii / technologii żywności oraz tego, w jaki sposób dana dyscyplina / dziedzina odnosi się do innych dziedzin lub systemów.
  • Monitoruj własne wyniki i oceniaj je według podanych kryteriów.
  • Prezentuj i komunikuj informacje skutecznie i sensownie, stosując konwencje i formaty dyskursu naukowego i akademickiego / zawodowego
  • Okaż odpowiedzialność wobec środowiska i zdrowia innych osób, wykorzystując naukę i technologię zgodnie z uznanymi kodeksami lub praktykami zawodowymi i / lub etycznymi.

Warunki przyjęć

  • Minimalne APS: 21
  • Angielski: 4 (50%)
  • Matematyka: 3 (40%)
  • Nauki fizyczne: 3 (40% +)
  • Life Science 3 (40% +)

Możliwości zawodowe

Technologowie żywności badają produkcję, przetwarzanie, konserwowanie, pakowanie i dystrybucję żywności

Ostatnia aktualizacja May 2020

Informacje o uczelni

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Czytaj więcej

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Pokaż mniej