Certyfikowany program szkoleniowy w Boulangerie

Ferrieres Paris

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Certyfikowany program szkoleniowy w Boulangerie

Ferrieres Paris

SZKOŁA FERRIÈRES WPROWADZA NOWY PROGRAM: CERTYFIKOWANY PROGRAM SZKOLENIOWY W BOULANGERIE!

CHCESZ ZOSTAĆ ZAKŁADANIU ARTISAN BAKERII, OTWARTA PIEKARNIA WE FRANCJI LUB ZA GRANICĄ LUB ZOSTAĆ POTRAWĄ W PRESTIŻOWYM FIRMIE PRZEZ INTENSYWNY PROGRAM SZKOLENIOWY? CERTYFIKOWANY PROGRAM SZKOLENIOWY FERRIÈRES SZKOLENIOWY W DOSTAWIE CHLEB JEST PERFEKCYJNY DLA CIEBIE!

Przeznaczony dla studentów i profesjonalistów, którzy się przekwalifikowują, ten program szkolenia w pełnym wymiarze trwa ponad 6 miesięcy i obejmuje dwumiesięczny staż w ekosystemie Ferrières, który składa się z 4 restauracji, hotelu, działu gastronomii i sal bankietowych .

Zajęcia praktyczne, lekcje teorii z zakresu surowców oraz nauki stosowane, zapewnią naszym uczniom wszystkie techniki i wiedzę, których potrzebują, aby stać się prawdziwymi specjalistami od boulangerie po zakończeniu programu!

Pierwsza klasa boulangerie w Szkole Ferrières rozpocznie się we wrześniu 2018 roku. Złóż wniosek już teraz!

PREZENTACJA

Program składa się z dni szkoleniowych, które odbywają się zarówno w laboratorium pedagogicznym, jak i APP (Accelerated Professionalization Program). Aplikacja i staż wewnętrzny muszą zostać zatwierdzone przed przyznaniem ostatecznego certyfikatu. Po zakończeniu programu studenci mogą podjąć decyzję o odbyciu stażu w firmie zewnętrznej zatwierdzonej przez Ferrières.

DŁUGOŚĆ PROGRAMU SZKOLENIOWEGO

Rozpoczęcie roku szkolnego: 24 września 2018 r

  • 6 miesięcy w pełnym wymiarze godzin, łącznie 900 godzin szkoleniowych, w tym:
    • Teoria klas
    • Praktyczna praca
    • Wizyty edukacyjne
    • Konferencje
    • Egzaminy
    • Dwumiesięczny staż w firmie (w ekosystemie Ferrières)
  • Możliwość dodania modułu "VIENNOISERIES": 2 tygodnie dodatkowego szkolenia

Program zostanie zatwierdzony po zakończeniu dwumiesięcznego stażu.

Program szkoleniowy prowadzony w języku francuskim i kolejno tłumaczony na język angielski.

PROGRAM

KULTURA PROFESJONALNA

  • Świat boulangerie i jego historia
  • Nazwy produktów i słownictwo w boulangerie
  • Przemysł "pszenica, mąka, chleb"

SUROWY MATERIAŁ

  • Pochodzenie mąki: pszenica
  • Skład i jakość mąki
  • Klasyfikowanie, poprawne mierzenie i testowanie mąki
  • mleko
  • Tłuszcze
  • Jaja i świeże produkty pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego
  • Woda, sól i cukier
  • Produkty mrożone, pakowane próżniowo lub konserwowe
  • Świeże drożdże / naturalny kwas
  • Środki korygujące

PRAKTYCZNE PRACE W PIECZENIU CHLEBA

  • Różne etapy produkcji chleba
  • Profesjonalny materiał i wyposażenie
  • Używanie różnych rodzajów zaczynu
  • Techniki wyrabiania (ręczne i mechaniczne)
  • Wprowadzenie do artystycznych elementów dekoracyjnych
  • Praca z ciastem francuskim i sfermentowanym ciastem
  • Wytwarzanie tradycyjnych francuskich bagietek i specjalnego chleba
  • Wytwarzanie bułeczek i produktów pokrewnych

NAUKI STOSOWANE

  • Składniki żywności
  • Odżywianie
  • Zastosowana mikrobiologia
  • Konserwacja żywności
  • Środki higieny (HACCP)
  • Zapobieganie zagrożeniom zawodowym
  • Układ i wyposażenie pomieszczeń
  • Kontrola zapasów
  • Bezpieczeństwo na terenie (Ochrona zdrowia środowiskowego)
  • Techniki sprzedaży i marketingu produktów
Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski
  • Francuski


Ostatnia aktualizacja February 12, 2018
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Wrześ. 24, 2018
Duration
Czas trwania
6 miesięcy
W pełnym wymiarze godzin
Locations
Francja - Ferrières-en-Brie, Île-de-France
Data rozpoczęcia : Wrześ. 24, 2018
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Wrześ. 24, 2018
Francja - Ferrières-en-Brie, Île-de-France
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą