close

Filtry

Zobacz wyniki

Szukaj tutaj najlepszych szkół i uniwersytetów na studia licencjackie!

Program certyfikatów ma swoje zalety. Może być krótszy niż typowy program studiów i może służyć jako dowód, że dana osoba spełniła profesjonalne wymagania dotyczące wykonywania określonej pracy na określonym poziomie. Programy certyfikacji mogą trwać od kilku tygodni do kilku miesięcy, w zależności od programu nauczania. Czym jest certyfikat w kuchni międzynarodowej? Ten r… Czytaj więcej

Program certyfikatów ma swoje zalety. Może być krótszy niż typowy program studiów i może służyć jako dowód, że dana osoba spełniła profesjonalne wymagania dotyczące wykonywania określonej pracy na określonym poziomie. Programy certyfikacji mogą trwać od kilku tygodni do kilku miesięcy, w zależności od programu nauczania.

Czym jest certyfikat w kuchni międzynarodowej? Ten rodzaj certyfikatu może zainteresować studentów, którzy chcą zdobyć wiedzę i nauczyć się przygotowywania żywności z krajów na całym świecie. Certyfikacja w kuchni międzynarodowej obejmuje na ogół nauczanie studentów pochodzenia żywności na całym świecie, a także techniki gotowania i przepisy kulinarne. Niektóre szkoły oferują staże w hotelach lub restauracjach, a inne mogą nawet oferować studia językowe i zasady biznesowe w ramach swojego programu nauczania.

Uczniowie, którzy ukończyli kursy certyfikacyjne w kuchni międzynarodowej, mogą uczyć się umiejętności takich jak świadomość kulturowa, kreatywność i komunikacja. Umiejętności te mogą być korzystne w rozwijaniu relacji interpersonalnych z innymi.

Wiele czynników może wpłynąć na koszt uzyskania certyfikatu w kuchni międzynarodowej. Należą do nich, ale nie wyłącznie, kraj, w którym oferowane jest szkolenie, szkoła i czas trwania szkolenia.

Uczeń, który pomyślnie ukończy certyfikację, może uzyskać zatrudnienie jako sous chef, manager restauracji, firma cateringowa, kierownik bankietowy lub szef kuchni. Studenci mogą uzyskać specjalną wiedzę na temat urządzeń sanitarnych oraz żywności i żywienia, dzięki czemu są jeszcze bardziej dostępne na rynku. Możliwości zatrudnienia nie mogą być ograniczone do własnego kraju lub kraju, w którym uzyskano certyfikat. Niektórzy studenci mogą uzyskać pracę na rynku międzynarodowym.

Certyfikaty w kuchni międzynarodowej są oferowane na całym świecie przez różne uczelnie, uniwersytety i szkoły specjalizujące się w usługach gastronomicznych. Zajęcia mogą być oferowane na miejscu w instytucji lub w Internecie. Wyszukaj poniżej swój program i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz zgłoszeniowy.

Pokaż mniej
format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
  • Popularne Najnowsze Tytuł
  • Popularne
  • Najnowsze
  • Tytuł
ALMA - The International School of Italian Cuisine
Parma, Włochy

1-tygodniowy letni program skierowany do studentów zagranicznych poszukujących pierwszych kulinarnych doświadczeń artystycznych z pasją do włoskiego jedzenia i pragnących wzbo ... +

1-tygodniowy letni program skierowany do studentów zagranicznych poszukujących pierwszych kulinarnych doświadczeń artystycznych z pasją do włoskiego jedzenia i pragnących wzbogacić swoją podróż do Włoch, w tym inny sposób poznawania kraju i odkrywania doskonałości włoskiej gastronomii w marce nowy sposób. Kurs ma być pierwszym, ale kompletnym doświadczeniem gastronomicznym - dlatego szkoła oprowadzi uczniów również po Parmie, Kreatywnym Mieście Gastronomii UNESCO i Mieście Kultury 2020, poprzez lokalne wydarzenia i lokalizacje, a także restauracje i struktury hotelowe, które może wzbogacić doznania związane z „jedzeniem i winem”. -
Certyfikat
Studia dzienne
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Ecole Lenôtre
Rungis, Francja

Podstawy kuchni francuskiej zostały stworzone z myślą o osobach, które chcą trenować lub odkrywać na nowo gotowanie. Dla tych, którzy chcą uczyć się od podstaw w 6 tygodni. ... +

Podstawy kuchni francuskiej zostały stworzone z myślą o osobach, które chcą trenować lub odkrywać na nowo gotowanie. Dla tych, którzy chcą uczyć się od podstaw w 6 tygodni. -
Certyfikat
Studia dzienne
6 tyg.
Francuski, Język angielski
06 Sie 2021
Ośrodek kształcenia
 
Culinary Institute Kul IN
Sisak, Chorwacja

Culinary Institute Kul IN i szkoła partnerska ALMA la Scuola Internazionale di Cucina Italiana oferują międzynarodowy wspólny program dla studentów zainteresowanych profesjona ... +

Culinary Institute Kul IN i szkoła partnerska ALMA la Scuola Internazionale di Cucina Italiana oferują międzynarodowy wspólny program dla studentów zainteresowanych profesjonalną specjalizacją w kuchni włoskiej. Ten 10-miesięczny program ma na celu stworzenie w pełni wyszkolonych profesjonalnych kucharzy, którzy specjalizują się w sztuce włoskiej kuchni. Uczniowie zaczynają od intensywnego dwumiesięcznego ogólnego kursu kulinarnego w Kul IN , a następnie kontynuują specjalizację w kuchni włoskiej w ALMA. Następnie studenci odbywają praktyki w elitarnej włoskiej restauracji lub hotelu przez 5 miesięcy. Internowanie za granicą daje uczniom nieocenioną okazję do nawiązania międzynarodowej współpracy z najlepszymi szefami kuchni we Włoszech i na świecie. -
Certyfikat
Studia dzienne
10 miesiące
Język angielski, Włoski
19 Paź 2021
03 Sie 2021
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
Culinary Institute of Barcelona
Barcelona, Hiszpania

Ceramika, rzeźba, szkło .... istnieje wiele dyscyplin artystycznych, w których ogień odgrywa kluczową rolę. Kuchnia to kolejna.

Ceramika, rzeźba, szkło .... istnieje wiele dyscyplin artystycznych, w których ogień odgrywa kluczową rolę. Kuchnia to kolejna. -
Świadectwo studiów podyplomych
studia niestacjonarne
3 miesiące
Język hiszpański
Sty 2022
Ośrodek kształcenia
 
Le Cordon Bleu Mexico
Buenavista, Meksyk +2 Więcej

Od pierwszego dnia uczeń nauczy się zasad, zasady, fundacje i technik gotowania aspirować do poziomu międzynarodowego, zapewnienie niezbędnych narzędzi do

Od pierwszego dnia uczeń nauczy się zasad, zasady, fundacje i technik gotowania aspirować do poziomu międzynarodowego, zapewnienie niezbędnych narzędzi do -
Certyfikat
Studia dzienne
Język angielski, Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
Le Cordon Bleu University Ottawa
Ottawa, Kanada

Naucz się klasycznych technik łączenia składników w bogate wypieki. Głównymi składnikami francuskiej cukierni są mąka, masło, jajka i „savoir-faire!” Poznając ich różne kombin ... +

Naucz się klasycznych technik łączenia składników w bogate wypieki. Głównymi składnikami francuskiej cukierni są mąka, masło, jajka i „savoir-faire!” Poznając ich różne kombinacje, właściwości i zastosowania, nauczysz się, jak zrobić różne rodzaje pasztetów, takie jak pâte sablée, pâte feuilletée i pasta choux; i tradycyjne gâteaux, takie jak Saint Honoré, Schwarzwald i Paryż-Brest. Pokazy i sesje praktyczne poprowadzą Cię krok po kroku przez podstawy francuskiej cukierni. Podstawowe Ciasto jest pierwszym krokiem, po którym następuje średniozaawansowany i przełożony w ukończeniu Diplôme de Pâtisserie. -
Świadectwo studiów magisterskich
Język angielski
Sie 2021
Ośrodek kształcenia
 
The Umbra Institute
Perugia, Włochy

Kurs podstawowy: FSST 100: Experiencing Sustainable Italian Foodways (1 punkt) Wybierz dowolne trzy lub więcej z następujących kursów do wyboru: ANTH / FSST / SOC 375: The Ant ... +

Kurs podstawowy: FSST 100: Experiencing Sustainable Italian Foodways (1 punkt) Wybierz dowolne trzy lub więcej z następujących kursów do wyboru: ANTH / FSST / SOC 375: The Anthropology of Food and Eating: Understanding Self and Others (3 punkty) COMM / BUS / FSST 355: Marketing cyfrowy: Wina i winiarnie środkowych Włoch (3 punkty) ENV / FSST / SOC 330: Zrównoważona produkcja żywności we Włoszech: Lokalne tradycje i globalne transformacje (3 punkty) FSST / GSCI 250: Nauka o włoskiej żywności ( 3 punkty) FSST / HIST / SOC 350: Historia i kultura żywności we Włoszech (3 punkty) -
Certyfikat
Włoski
Paź 2021
Ośrodek kształcenia
 
Italian Institute For Advanced Culinary & Pastry Arts
Calabria, Włochy

Ten dynamiczny program praktyczny rozpoczyna się od rozszerzonej degustacji surowych składników potrzebnych do przygotowania doskonałej pizzy, focacci i specjalnego chleba zgo ... +

Ten dynamiczny program praktyczny rozpoczyna się od rozszerzonej degustacji surowych składników potrzebnych do przygotowania doskonałej pizzy, focacci i specjalnego chleba zgodnie z włoską tradycją. Nauka o wytwarzaniu naturalnych drożdży, zakwasu i ich ewentualne wymagania dotyczące fermentacji są szczegółowo omówione. Niezależnie od tego, czy jest wypiekana na palenisku, czy też tradycyjnie, Pizza nadal ma największy udział we wszystkich sektorach żywności i napojów na świecie zachodnim. Chociaż wiele krajów ma różne sposoby przyrządzania tych klasycznych potraw, ważne jest, aby pamiętać, że są one prawdziwie włoskie i nie ma lepszego miejsca na świecie do opanowania tej sztuki niż Włochy. -
Certyfikat
Włoski
Paź 2021
Ośrodek kształcenia
 
ALMA - The International School of Italian Cuisine
Parma, Włochy

Program ma na celu nauczenie podstaw nowoczesnego włoskiego ciasta w jego regionalnych odmianach z teorią, pokazami i zajęciami szkoleniowymi. Odkryj autentyczną tradycję włos ... +

Program ma na celu nauczenie podstaw nowoczesnego włoskiego ciasta w jego regionalnych odmianach z teorią, pokazami i zajęciami szkoleniowymi. Odkryj autentyczną tradycję włoskiego ciasta i zdobądź profesjonalny certyfikat włoskiego cukiernika. -
Certyfikat
Studia dzienne
5 miesiące
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
ALMA - The International School of Italian Cuisine
Parma, Włochy

Nowy włoski program kulinarny to roczny kurs zorganizowany w dwóch jednostkach edukacyjnych. Jest to idealny kurs, jeśli szukasz prawdziwego pełnego zanurzenia się we włoskiej ... +

Nowy włoski program kulinarny to roczny kurs zorganizowany w dwóch jednostkach edukacyjnych. Jest to idealny kurs, jeśli szukasz prawdziwego pełnego zanurzenia się we włoskiej kuchni i pełnego doświadczenia w nauce, aby zostać profesjonalnym szefem kuchni włoskiej. -
Certyfikat
Studia dzienne
Język angielski
11 Paź 2021
Ośrodek kształcenia
 
Le Cordon Bleu Mexico
Buenavista, Meksyk +2 Więcej

Kontynuując wiedzy zdobytej na poziomie podstawowym, średnim poziomie podkreśla klasycznych, tradycyjnych receptur i prezentacji potraw i znaczenie

Kontynuując wiedzy zdobytej na poziomie podstawowym, średnim poziomie podkreśla klasycznych, tradycyjnych receptur i prezentacji potraw i znaczenie -
Certyfikat
Studia dzienne
Język angielski, Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
Le Cordon Bleu Mexico
Buenavista, Meksyk +2 Więcej

Zbliżamy się do współczesnej kuchni międzynarodowej i nowe trendy. W trakcie tego kursu studenci są zachęcani do rozwijania kreatywności wyrafinowane receptury, wykorzystywani ... +

Zbliżamy się do współczesnej kuchni międzynarodowej i nowe trendy. W trakcie tego kursu studenci są zachęcani do rozwijania kreatywności wyrafinowane receptury, wykorzystywania i -
Certyfikat
Studia dzienne
Język angielski, Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
Le Cordon Bleu Mexico
Buenavista, Meksyk +2 Więcej

Kuchnia meksykańska, kulturalnym i niematerialne UNESCO dziedzictwa ludzkości, jest jednym z najbardziej zróżnicowane i najbogatszych kuchni. Jest znana ze swoich wyrazistych ... +

Kuchnia meksykańska, kulturalnym i niematerialne UNESCO dziedzictwa ludzkości, jest jednym z najbardziej zróżnicowane i najbogatszych kuchni. Jest znana ze swoich wyrazistych smaków i -
Certyfikat
Studia dzienne
Język angielski, Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
The Umbra Institute
Perugia, Włochy

FSSP to trwający semestr, interdyscyplinarny program certyfikatów otwarty dla wszystkich studentów zainteresowanych żywnością, zrównoważonym rozwojem i środowiskiem. Jest szcz ... +

FSSP to trwający semestr, interdyscyplinarny program certyfikatów otwarty dla wszystkich studentów zainteresowanych żywnością, zrównoważonym rozwojem i środowiskiem. Jest szczególnie odpowiedni dla osób, które chcą rozwijać karierę w przemyśle spożywczym lub środowiskowym lub chcą kontynuować naukę na poziomie magisterskim. Istnieją trzy ścieżki: Food Studies, Environmental Studies & Sustainability oraz dual-track. W przypadku każdego utworu uczniowie biorą udział w zajęciach włoskiego, kursie podstawowym z 1 punktami, a następnie wybierają trzy lub cztery inne kursy FSSP. Każdy kurs tematyczny obejmuje szereg zajęć dodatkowych i pozalekcyjnych, które stanowią integralną część programu nauczania; obejmują wykłady gościnne, wizyty terenowe, wycieczki terenowe, działania kulinarne, projekty badawcze i inne praktyczne doświadczenia. Działania te pozwalają uczniom bezpośrednio obserwować koncepcje badane w klasie i analizować kwestie związane z żywnością, zrównoważonym rozwojem i środowiskiem w kontekście włoskim i globalnym z różnych perspektyw. -
Certyfikat
Włoski
Paź 2021
Ośrodek kształcenia
 
Italian Institute For Advanced Culinary & Pastry Arts
Calabria, Włochy

Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym szefem kuchni, czy poważnym smakoszem domowym, żaden inny tygodniowy kurs na świecie nie zapewni Ci większej wiedzy i doświadcze ... +

Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym szefem kuchni, czy poważnym smakoszem domowym, żaden inny tygodniowy kurs na świecie nie zapewni Ci większej wiedzy i doświadczenia w kuchni regionalnej we Włoszech niż Fundacja Kuchni Włoskiej. Przygotowano i zaprezentowano kilka obszarów menu, w tym doskonałe sosy bazowe, makarony, dania wegetariańskie i śródziemnomorskie. Szczególny nacisk kładzie się na pieczenie, włączanie do repertuaru szefa kuchni pieczywa specjalistycznego, pieczywa paleniskowego, pizzy, focacci i deserów. Współpracując z mistrzami kuchni, odkryjesz, jak odtworzyć autentyczne, żywe smaki, dzięki którym Włochy stały się światową stolicą kuchni. Jak zawsze, ten program obejmuje wszystko od momentu przybycia na lotnisko do wylotu. Zakwaterowanie, transport naziemny, wszystkie posiłki i podróże kulturalne są wliczone w cenę. -
Certyfikat
Włoski
Paź 2021
Ośrodek kształcenia