Associate w naukach stosowanych, sztukach kulinarnych
Delaware County Community College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Philadelphia, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 - 3 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 25 083 / per year
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
May 2024
Wstęp
Program Culinary Arts przygotowuje studentów do zatrudnienia w różnych segmentach branży gastronomicznej na stanowiskach takich jak szef kuchni restauracji, szef kuchni bankietowej, sous chef, kierownik kuchni, kucharz produkcyjny, kucharz liniowy i kucharz przygotowawczy. Program obejmuje kursy akademickie, rozwój umiejętności na zajęciach w laboratorium kuchennym oraz praktyczne doświadczenie w praktyce.
Wyniki programu
Po pomyślnym ukończeniu tego programu studenci powinni być w stanie:
- Wykazać się znajomością i wykorzystaniem terminologii gastronomicznej i kulinarnej;
- Wykazać się umiejętnością identyfikacji różnych produktów spożywczych i ich powszechnych zastosowań;
- Zademonstrować różne metody gotowania i odpowiednie techniki prezentacji;
- Wykazać umiejętność prawidłowego użytkowania i dbania o profesjonalny sprzęt gastronomiczny i narzędzia kulinarne;
- Produkuj żywność spełniającą standardy pracodawców i spełniającą wymagania konsumentów;
- Wykazać się umiejętnością wytwarzania różnych kuchni etnicznych i regionalnych;
- Wykazać się umiejętnością stosowania zasad dobrego odżywiania przy produkcji żywności spełniającej wymagania konsumentów;
- Wykazać się wiedzą na temat bezpiecznych praktyk i praktyk związanych z obróbką żywności;
- Uzyskaj certyfikat sanitarny pracowników mających kontakt z żywnością;
- Poszukiwanie skutecznego zatrudnienia w szerokiej gamie komercyjnych i niekomercyjnych usług gastronomicznych;
- Zademonstrować przyjęte praktyki i procedury wymagane do planowania, obsługi i prowadzenia rejestrów, jakie są stosowane w restauracji, cateringu lub działalności gastronomicznej.
Wymagania dotyczące kursu są dostępne tutaj . DCCC Culinary Arts "src =" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/54/54012_rsz_53879_dccc_culinary.jpg "alt =" DCCC Culinary Arts "/>
Delaware County Community College","author_url":"","source":""}" alt="145633_2579-20201118-104903-54013_53874_DCCC_STEM_Complex_south_facade_night_002.jpg" />
Warunki przyjęć
Dowód ukończenia liceum
Informacje o stypendiach
Fundacja Edukacyjna Delaware County Community College przyznaje rocznie około 300 000 $ stypendiów. Każde stypendium ma własne kryteria kwalifikowalności ustalone przez darczyńcę. Okres składania wniosków o stypendia każdego roku trwa od połowy lutego do połowy kwietnia. Więcej informacji można znaleźć na stronie www. DCCC .edu / stypendia .
Data rozpoczęcia
Co semestr.
- Semestr zimowy: koniec sierpnia;
- Semestr wiosenny: początek stycznia;
- Semestr letni: koniec maja
Wynik programu
Po pomyślnym ukończeniu tego programu, studenci powinni być w stanie:
- Wykazać się znajomością i stosowaniem terminologii gastronomicznej i kulinarnej.
- Wykazanie się umiejętnością identyfikacji różnych produktów spożywczych i ich powszechnego zastosowania
- Zaprezentuj różne metody gotowania i odpowiednie techniki prezentacji.
- Wykazać się umiejętnością prawidłowego użytkowania i dbania o profesjonalny sprzęt gastronomiczny i narzędzia kulinarne
- Produkować żywność, która spełnia standardy pracodawcy i zaspokaja potrzeby konsumentów
- Wykazać się umiejętnością przygotowania różnych kuchni etnicznych i regionalnych
- Wykazać się umiejętnością stosowania zasad prawidłowego żywienia w produkcji żywności spełniającej wymagania konsumentów
- Wykazać się znajomością zasad bezpieczeństwa i postępowania z żywnością
- Uzyskanie certyfikatu sanitarnego dla pracowników gastronomii
- Poszukiwanie udanego zatrudnienia w szerokim zakresie komercyjnych i niekomercyjnych operacji gastronomicznych
- Wykazać się przyjętymi praktykami i procedurami wymaganymi do planowania, działania i prowadzenia dokumentacji stosowanymi w restauracji, cateringu lub działalności gastronomicznej.
Wymagania dotyczące kursów dostępne są poniżej.
Galeria
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Delaware County Community CollegeFundacja Edukacyjna przyznaje rocznie około 300 000 dolarów stypendiów. Każde stypendium ma swoje własne kryteria kwalifikacyjne ustalone przez darczyńcę. Okres składania wniosków o stypendia każdego roku trwa od połowy lutego do połowy kwietnia.
Więcej informacji można znaleźć na: