Associate of Science in Hospitality and Restaurant Management
Mt. San Antonio College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Los Angeles, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 362 / per credit *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* za jednostkę czesnego poza stanem - 46 $ / za jednostkę czesnego dla mieszkańców Kalifornii
Wstęp
Ten Associate of Science in Hospitality and Restaurant Management przygotowuje studentów na stanowisko średniego szczebla lub menedżera w szkoleniu w branży hotelarskiej. Studenci zdobywają szkolenie praktyczne i dotyczące zarządzania w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności, produkcji żywności, zarządzania obsługą jadalni, nadzoru, kontroli kosztów, rachunkowości finansowej, zarządzania zakwaterowaniem i prawa gościnności. Po zdaniu egzaminu ServSafe studenci, którzy pomyślnie spełnią wymagania tego stopnia, uzyskają również certyfikat National Protection Association od National Restaurant Association. Ten program ma na celu nawiązanie współpracy z Collins College of Hospitality Management w Cal Poly Pomona, a także innymi uniwersytetami. Studenci planujący przeniesienie powinni skonsultować się z koordynatorem zarządzania hotelarstwem i doradztwem w celu omówienia opcji przeniesienia.
Ten stopień wymaga ukończenia zajęć z edukacji ogólnej oraz:
Wyniki nauczania w programie
Po pomyślnym zakończeniu tego programu student będzie mógł:
- Znajdź bieżącą pracę gościnną, napisz raport o potencjalnym pracodawcy, napisz list motywacyjny i wznów.
- Zidentyfikuj uznanego lidera gościnności i dokładnie opisz typ stylu przywództwa przyjęty przez tego lidera oraz cechy, które zapewniły mu sukces.
- Określ obecność ogniska choroby przenoszonej przez żywność.
- Zidentyfikuj patogeny przenoszone przez żywność, ich źródła oraz wynikające z nich choroby i objawy.
- Rozróżniaj różne style usług, w tym amerykański (wstępnie), angielski (rodzinny), rosyjski (półmisek), francuski (Gueridon).
- Zidentyfikuj praktyki bezpieczeństwa i higieny żywności w zakładach gastronomicznych.
- Zaplanuj harmonogram produkcji żywności i zmontuj narzędzia, wyposażenie i składniki potrzebne do przygotowania przepisu w zorganizowany i efektywny sposób.
- Wiedza na temat receptur, dokładność i wykonanie: Postępuj zgodnie z procedurami receptur, aby produkować żywność w odpowiedniej temperaturze, konsystencji, konsystencji, smaku i we właściwym czasie.
- Zidentyfikuj style przywództwa i udane techniki motywacyjne.
- Przeanalizuj wydajność operacyjną i kontrolę kosztów w restauracji.
- Przeprowadzić analizę progu rentowności w zakładzie spożywczym i analizę wielkości kosztów, aby określić liczbę klientów potrzebną do osiągnięcia pożądanych zysków.
- Oblicz koszt przepisu całego menu.
- Przeanalizuj popularność i rentowność menu.
- Opracuj biznes plan dla firmy cateringowej i zrozum, jak ogromne jest planowanie i otwieranie małej firmy.
- Studenci będą mogli spotkać się z potencjalnymi klientami i zaplanować wszystkie elementy wydarzenia specjalnego.
- Opracuj rachunek zysków i strat (P&L) dla operacji hotelarskiej.
- Opracuj bilans dla operacji hotelarskiej.
- Zidentyfikuj i rozróżnij cztery źródła prawa
- Przeanalizuj sprawę cywilną dotyczącą gościnności i ustal fakty, elementy zaniedbania, możliwe konsekwencje i wyniki.
- Zidentyfikuj potrzeby kadrowe recepcji hotelowej na podstawie liczby osób, poziomu aktywności i ograniczeń budżetowych.
- Ustal stawki za pokój w oparciu o pożądane zyski, korzystając ze wzoru Hubbarta.
- Opracuj mierzalne cele uczenia się oparte na umiejętnościach, które osiągną pod koniec okresu pracy.
- Wykazać się biegłością w zakresie umiejętności określonych w mierzalnych celach.
Doświadczenie zawodowe
Tytuł V kalifornijskiego kodeksu edukacji zezwala uczelni na rozszerzenie klasy poza kampus na miejsce pracy. Dzięki programowi Work Experience studenci mają możliwość zdobycia punktów akademickich, zdobywając jednocześnie praktyczne doświadczenie w swojej dziedzinie zawodowej pod okiem specjalistów z branży. Pracodawcy nawiązują współpracę z uczelnią, dając możliwość wpływania na kształcenie zawodowe i zaspokajania potrzeb szkoleniowych w branży. Instruktor i kierownik miejsca pracy działają jako „współedukatorzy”, pomagając uczniowi zdefiniować i osiągnąć wymierne cele uczenia się.
Dział biznesowy oferuje obecnie doświadczenie zawodowe w następujących dyscyplinach:
- Księgowość (w tym finanse)
- Asystent administracyjny
- Zarządzanie przedsiębiorstwem (w tym zasobami ludzkimi)
- Rozwój dziecka
- Sieci komputerowe
- Programowanie komputerowe
- Bezpieczeństwo komputera
- Sztuka kulinarna
- Nauki o rodzinie i konsumentach
- Moda i sprzedaż detaliczna
- Hotelarstwo i zarządzanie restauracją
- Projektowanie wnętrz
- Zarządzanie marketingowe
- Odżywianie i dietetyka
- Paralegal
- Programowanie sieciowe
Studenci zapisani na praktykę zawodową mogą zdobyć jedną jednostkę kredytu akademickiego za każde 60 nieopłaconych lub 75 płatnych godzin pracy na semestr, zarabiając od 1 do 4 jednostek na semestr.
Wymagane minimalne godziny
Jednostki rejestracji | Niepłacone | Płatny |
1 | 60 godzin | 75 godzin |
2) | 120 godzin | 150 godzin |
3) | 180 godzin | 225 godzin |
4 | 240 godzin | 300 godzin |
Łącznie maksymalnie szesnaście jednostek doświadczenia zawodowego można zdobyć podczas kariery akademickiej studenta.
Kursy doświadczenia zawodowego są zgodne z terminem:
- Semestr jesień / wiosna = 16 tygodni
- Semestr zimowy / letni = 6 tygodni
- Nie wszystkie kursy mogą być oferowane w każdym semestrze
Rekrutacja
Każda osoba, która ukończyła 18 lat i nie jest obecnie zapisana do liceum lub osoba posiadająca dyplom ukończenia szkoły średniej lub równoważny kwalifikuje się do przyjęcia na Mt. San Antonio College . Wstęp na Mt. San Antonio College obejmuje złożenie wniosku o przyjęcie przez studenta oraz archiwum transkrypcji z liceum lub college'u, do którego wcześniej uczęszczał uczeń. Obowiązkiem studenta jest poproszenie o oficjalne transkrypcje z ostatniej uczęszczanej szkoły średniej i każdej uczęszczanej uczelni. Transkrypty zostaną przejrzane w celu ustalenia kwalifikowalności do kursów na Mt. WOREK.
Rekrutacja
Wynik programu
Programowe efekty uczenia się
Po pomyślnym ukończeniu tego programu uczeń będzie mógł:
- Znajdź aktualną ofertę pracy w hotelarstwie, napisz raport dotyczący potencjalnego pracodawcy i napisz list motywacyjny oraz życiorys.
- Zidentyfikuj uznanego lidera branży hotelarskiej i dokładnie opisz typ stylu przywództwa przyjętego przez tego lidera oraz cechy, które sprawiły, że odniósł on sukces.
- Określ obecność ogniska choroby przenoszonej drogą pokarmową.
- Zidentyfikuj patogeny przenoszone przez żywność, ich źródła oraz wynikające z nich choroby i objawy.
- Rozróżnij różne style obsługi, w tym amerykański (pre-plated), angielski (rodzinny), rosyjski (półmisek) i francuski (Gueridon).
- Zidentyfikuj praktyki związane z bezpieczeństwem żywności i warunkami sanitarnymi w zakładzie gastronomicznym.
- Zaplanuj harmonogram produkcji żywności i zmontuj narzędzia, sprzęt i składniki wymagane do wytworzenia przepisu w zorganizowany i wydajny sposób.
- Wiedza o przepisach, dokładność i wykonanie: Postępuj zgodnie z procedurami dotyczącymi przepisów, aby produkować żywność o odpowiedniej temperaturze, konsystencji, konsystencji, smaku i w odpowiednim czasie.
- Zidentyfikuj style przywództwa i rozpoznaj skuteczne techniki motywacyjne.
- Przeanalizuj wydajność operacyjną i kontrolę kosztów restauracji.
- Przeprowadź analizę progu rentowności w obiekcie spożywczym i przeprowadź analizę wielkości kosztów, aby określić liczbę klientów wymaganych do osiągnięcia pożądanych zysków.
- Oblicz koszt przepisu całego menu.
- Przeanalizuj popularność i opłacalność menu.
- Opracuj biznesplan dla firmy gastronomicznej i zrozum ogrom planowania i otwierania małej firmy.
- Studenci będą mogli spotkać się z potencjalnymi klientami i zaplanować wszystkie elementy wyjątkowego wydarzenia.
- Opracuj rachunek zysków i strat (P&L) dla działalności hotelarskiej.
- Opracuj bilans dla działalności hotelarskiej.
- Zidentyfikuj i rozróżnij cztery źródła prawa
- Przeanalizuj sprawę cywilną dotyczącą gościnności i określ fakty, elementy zaniedbania, możliwe konsekwencje i wyniki.
- Zidentyfikuj potrzeby kadrowe w recepcji hotelu w oparciu o obłożenie, poziom aktywności i ograniczenia budżetowe.
- Ustal ceny pokoi w oparciu o pożądane zyski, korzystając z formuły Hubbarta.
- Opracuj wymierne cele uczenia się oparte na umiejętnościach, które osiągną pod koniec okresu doświadczenia zawodowego.
- Wykazać się biegłością w umiejętnościach określonych w mierzalnych celach.