Associate of Science in Culinary Arts (ACA)
Sullivan University
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Louisville, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
18 - 21 months
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 520 / per credit
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2024
Wstęp
Celem programu jest zapewnienie absolwentom podstawowej wiedzy na temat branży kulinarnej. Absolwenci zademonstrują podstawy w przygotowywaniu żywności, kontroli zapasów, warunkach sanitarnych i kreatywnych metodach gotowania. Absolwenci, którzy odnieśli sukces, są przygotowani do połączenia tych podstawowych podstaw z osobistym talentem. Program obejmuje praktykę sztuki kulinarnej (staż), która zostanie zakończona w zatwierdzonym miejscu. Poprzez praktykę w zatwierdzonym miejscu uczniowie zdobywają praktyczne doświadczenie.
Galeria
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Dostępnych jest kilka opcji stypendialnych. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej uczelni.
Program
Kursy
- Podstawy teorii kulinarnej
- Wybór z nauk przyrodniczych/matematyki
- Laboratorium Podstawowych Umiejętności Kulinarnych
- Teoria Garde Manger
- Laboratorium Garde Manger
- Laboratorium zaawansowanych technik kulinarnych
- Praktyka w restauracji
- Urządzenia sanitarne w gastronomii
- Podstawowy sposób odżywiania
- Kuchnia międzynarodowa
- Kontrola żywności i napojów
- Zarządzanie i nadzór w hotelarstwie
- Wina i napoje spirytusowe
- Nauka o pieczeniu
- Skład I
- Podstawy piekarnictwa
- Kompetencje informacyjne
- Essential Strategies for Applied Communications (ESAC)
- Podstawy matematyki
- Wybory z dziedziny nauk humanistycznych/sztuk pięknych
- Wybór nauk społecznych/behawioralnych
Suma godzin kredytowych: 94
Długość: 21 miesięcy, 18 miesięcy przyspieszone (dzień)
Czas ukończenia programu będzie się różnił w zależności od liczby kursów w danym semestrze, kursów rozwojowych, jeśli są wymagane, zaakceptowanych kredytów transferowych, braku ciągłości zapisu, itp.
Opłata za program
Możliwości związane z karierą
Gdzie zaprowadzi Cię dyplom z Sullivan?
Z Associate of Science in Culinary Arts stopnia z Sullivan University, zdobędziesz umiejętności i doświadczenie potrzebne do pracy swoją drogę do góry w miejscach takich jak:
- Restauracje
- Hotele i ośrodki wypoczynkowe
- Statki wycieczkowe
- Szpitale
- Instytucje edukacyjne
- Przedsiębiorstwa pośrednictwa żywnościowego
- Kuchnie badawcze i rozwojowe
Nasz stopień Culinary Arts przygotuje Cię również do wielu możliwości, które mogą prowadzić do innych ról w przemyśle spożywczym poza tradycyjnym szefem kuchni, w tym:
- Właściciel restauracji
- Stylista żywności
- Catering
- Osobisty szef kuchni
- Dietetyk
- Naukowiec zajmujący się żywnością
- Kierownik ds. żywności i napojów