Associate of Applied Science in Culinary Arts
Virginia Western Community College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Roanoke, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Czy wiesz, że Virginia Western Community College oferuje wysokiej jakości edukację kulinarną, którą przyznaje American Culinary Federation? Czy wiesz, że umiejętności kulinarne są poszukiwane na całym świecie? AAS w sztukach kulinarnych w Virginia Western Community College przygotowuje Cię do wyboru ekscytującej kariery kulinarnej.
Ten program ma na celu zapewnienie studentom wiedzy i podstawowych umiejętności wymaganych do odniesienia sukcesu w branży kulinarnej.
Cele programu: Absolwenci spełniają wymagania kwalifikacyjne Amerykańskiej Federacji Kulinarnej dotyczące tytułów Certified Culinarian (CC) i Certified Pastry Culinarian (CPC).
Ten program przygotowuje absolwentów do podjęcia pracy na różnych poziomach na następujących stanowiskach: piekarz, kucharz brojlerów, ekspediter, kucharz smażony / sauté, kucharz spiżarni, cukiernik, kucharz zup i sosów, kucharz sous i kucharz warzyw. Dzięki udanemu doświadczeniu zawodowemu studenci będą mogli zostać głównymi kucharzami i szefami kuchni.
być w stanie pełnić wszystkie podstawowe funkcje lekarza weterynarii:
Komunikuj się w zadowalający sposób z klientami, przełożonymi, rówieśnikami i zespołem kulinarnym, w tym zróżnicowaną grupą ludzi.
Widzieć i słyszeć odpowiednio, aby reagować na różne środowiska kulinarne, takie jak odbieranie i interpretowanie sygnałów z różnych urządzeń.
Zobacz odpowiednio, aby odczytać wskaźniki wyposażenia w celu poprawnej interpretacji wyświetlanych danych.
Bądź przygotowany do chodzenia i stania / chodzenia podczas zajęć i laboratoriów w ciągu dnia i wieczorami, trwających od 3 do 9 godzin.
Chodź szybko przez dłuższy czas z jednego obszaru do drugiego. Pracuj z poczuciem pilności.
Często się schylaj lub przysiadaj.
Pomoc w podnoszeniu lub przenoszeniu sprzętu, garnków i patelni do gotowania oraz składników żywności.
Wykazać odpowiednią koordynację ręka-oko dla zręczności w posługiwaniu się sprzętem i naczyniami.
Używaj rąk do chwytania, pchania, ciągnięcia i precyzyjnej manipulacji.
Pracuj z ramionami całkowicie rozłożonymi nad głową przez krótkie okresy.
Zróżnicuj spektrum kolorów w celu prawidłowego przygotowania i prezentacji przygotowanych potraw.
Posiadaj ostrość wzroku, aby poprawnie odczytywać odręczne zamówienia, zamówienia, przyjmować raporty, przepisy i zapewnić bezpieczeństwo klientom.
Musi być w stanie podnieść co najmniej 50 funtów.
Umiejętność wykonywania wielu zadań i utrzymywania „przytomności” w przypadku narażenia na bardzo stresujące i wymagające sytuacje w laboratorium i podczas stażu.
Pracuj z bliska w pobliżu zróżnicowanej grupy ludzi.
Wytrzymuje środowisko o wysokiej temperaturze przez dłuższy czas.
Pracuj jako członek zgranego zespołu.
Pomimo powyższego, wykwalifikowana osoba niepełnosprawna, która może wykonywać te podstawowe funkcje z rozsądnymi udogodnieniami, będzie brana pod uwagę przy przyjęciu i innych wykwalifikowanych kandydatach.
Chociaż ten program nie jest przeznaczony do przenoszenia, mogą istnieć umowy z określonymi instytucjami.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Nagroda za umiejętności w zakresie pieczenia i cukiernictwa
- Santa Barbara, Stany Zjednoczone
Associate of Science in Culinary Arts Management
- Los Angeles, Stany Zjednoczone
Associate of Science w Piekarnictwie i Cukiernictwie
- Riverside, Stany Zjednoczone