Associate in Applied Science in Culinary Arts
Henry Ford College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Detroit, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
Mieszany, W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* Czesne 2021-2022 zostanie ogłoszone
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Associate in Applied Science in Culinary Arts zapewnia studentom możliwości budowania charakteru, przywództwa i umiejętności technicznych niezbędnych do osiągnięcia sukcesu w globalnej branży hotelarskiej i turystycznej. Aby uzyskać czteroletni dyplom z zarządzania hotelarstwem, kontynuuj w Bachelor of Science w dziedzinie sztuki kulinarnej Henry Ford College .
Wyniki nauczania w programie
Po pomyślnym ukończeniu tego programu studenci powinni być w stanie:
- Wykonaj menu od początku do końca zgodnie z normami ACF kategorii F i G dla jadalnych gorących i zimnych potraw.
- Powiązać działania restauracji i scenariusze ze standardami i procedurami FDRP.
- Na podstawie standardów MLCC i MRA oceń, kiedy i jak piwo, wino i napoje spirytusowe są podawane w licencjonowanym zakładzie
- W oparciu o standardy NRA zdecyduj, jak postępować z różnymi rodzajami żywności, aby zapobiec chorobom przenoszonym przez żywność.
- Włącz zachowania związane z pracą zawodową, aby ukończyć 300 godzin nadzorowanego stażu.
- Zorganizuj przykłady różnych segmentów (niekomercyjne, zakwaterowanie, sport i rekreacja, restauracja, kasyno) oraz oferty pracy w branży hotelarskiej.
Możliwości zawodowe
W połączeniu ze zróżnicowanym doświadczeniem zawodowym na poziomie linii student kończący ten stopień może chcieć rozważyć podstawowe stanowisko kierownicze lub kierownicze w tych obszarach:
- Hotele z pełną obsługą
- Kurorty i miejsca podróży
- Eleganckie restauracje
- Opieka zdrowotna
- Kolacja i uniwersytet
- Kasyna
- Centra konferencyjne
- Sprzedaż i marketing żywności
- School Food Service
- Żywnościowy
- Restauracje na co dzień
- Usługi sportowe, rekreacyjne i eventowe
Akredytacja
Culinary Arts Associate in Applied Science jest akredytowany przez American Culinary Federation Education Foundation Accrediting Commission (ACFEFAC) . Departament otrzymał również nagrodę Exemplary Program Award symbolizującą najwyższe standardy edukacyjne uznawane przez ACFEFAC. Nagroda przyznawana jest programom, które wykazały spójną zgodność ze wszystkimi wymogami akredytacyjnymi ACFEFAC, a także doskonałe zarządzanie programem. ACFEFAC jest uznawany przez Radę ds. Akredytacji szkolnictwa wyższego (CHEA).
Instruktorzy otrzymują szkolenia i certyfikaty od American Hotel & Lodging Educational Institute, The National Restaurant Association Educational Foundation, Federation of Dining Room Professionals i American Culinary Federation.
Dodatkowe wymagania programu
Oficjalny strój szefa kuchni HFC należy zakupić przed rozpoczęciem zajęć w laboratorium kulinarnym - kontakt z działem w sprawie zamówienia mundurów. Odwiedź Dział Gościnności przy M-163 w budynku Culinary Arts & Student Center lub online pod adresem https://culinary.hfcc.edu/, aby uzyskać jednolite informacje o zamówieniu.
Informacje o czesnym 2020-2021
Czesne za godzinę kredytową W dzielnicy | Poziom 100 i 200 101,50 USD | Poziom 300 i 400 200 USD |
Poza dystryktem | 177 $ | 265 $ |
Poza stanem | 257 USD | 350 $ |
Studenci zagraniczni | 257 USD | 350 $ |
O szkole
pytania
Podobne kursy
Associate of Science in Baking & Pastry
- Oakland, Stany Zjednoczone
Associate Science Degree w sztuce kulinarnej
- Riverside, Stany Zjednoczone
Associate of Science in Culinary Arts Management
- Los Angeles, Stany Zjednoczone