Associate Science Degree w sztuce kulinarnej
Riverside City College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Riverside, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
9 months
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 435 *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* około 2500 USD za program
Wstęp
Ten program przygotowuje osoby do świadczenia profesjonalnych kucharzy i związanych z nimi usług hotelarskich w restauracjach i innych komercyjnych placówkach gastronomicznych. Obejmuje to instrukcje dotyczące planowania przepisów i menu, przygotowywania i gotowania potraw, nadzorowanie i szkolenie pomocy kuchennej, zarządzanie dostawami żywności i zasobami kuchennymi, w tym kontrolę kosztów i zapasów, estetykę przygotowywania i prezentacji żywności, a także szkolenia w szerokim zakresie kuchni i technik kulinarnych.
Ograniczenie wielkości klasy
- Jesteśmy w stanie przyjąć tylko (35) studentów.
Jak długo trwa program?
- Trzy 12-tygodniowe sesje (około roku) zimowa, wiosenna i jesienna
Jakie jest dzienne zaangażowanie czasowe programu kulinarnego?
- poniedziałki: 8:00 – 11:50
- od wtorku do piątku: 8:00 – 14:30
Jak dużo?
- Około 2500 USD za program
Powiadomienie o statusie Twojego wniosku
- W ciągu 15 dni roboczych otrzymasz powiadomienie e-mail
Pytania? / Harmonogram warsztatów
- Weź udział w warsztatach informacyjnych, aby dowiedzieć się więcej o programie kulinarnym.
Galeria
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Wsparcie finansowe na Twoje cele edukacyjne
W RCC dostępnych jest wiele rodzajów pomocy finansowej. W przypadku większości form pomocy finansowej wymagany jest bezpłatny wniosek o federalną pomoc dla studentów (FAFSA) lub wniosek o wydanie ustawy California Dream Act. Rodzaje pomocy finansowej obejmują dotacje, stypendia, zwolnienia z czesnego i pożyczki studenckie.
Dotacje federalne
- Federalna dotacja Pell (część wniosku FAFSA)
- Federalna dotacja na dodatkowe możliwości edukacyjne (FSEOG - część wniosku FAFSA)
Dotacje stanu Kalifornia
- Obietnica college'u w Kalifornii
- Program dotacji Cala
- Stypendium za ukończenie sukcesu studenta
- Program stypendialny Chafee dla kwalifikującej się młodzieży zastępczej i byłej młodzieży zastępczej
- Program nagród pomocy edukacyjnej Kalifornijskiej Gwardii Narodowej (CNG EAAP)
Stypendium okręgowe Riverside Community College
Fundacja RCCD oferuje studentom ponad 250 stypendiów, a do złożenia wniosku potrzebny jest tylko jeden wniosek. Jeśli jesteś studentem przyjętym do RCC i posiadasz studencki adres e-mail, możesz ubiegać się o stypendia oferowane przez Fundację RCCD.
Międzynarodowe stypendium studenckie CGACC- RCC
Studenci zagraniczni w Riverside City College mogą ubiegać się o stypendium CGACC- RCC . Stypendium ma formę obniżki czesnego szacowanej na 1,250 USD. Termin składania wniosków o międzynarodowe stypendium studenckie CGACC- RCC upływa 25 lipca, a wyniki wybranych studentów są zwykle ogłaszane do 6 sierpnia.
Aby kwalifikować się do tej nagrody, wnioskodawca musi być nowym lub kontynuującym naukę studentem międzynarodowym, który będzie studiował w pełnym wymiarze godzin w jednej z uczelni RCCD ( Riverside City College , Norco College lub Moreno Valley College) na podstawie wizy studenckiej F-1 w semestr jesienny. Studenci przeniesieni również mogą aplikować. Nowi studenci zagraniczni, którzy ubiegają się o stypendium, muszą mieć wypełniony wniosek studenta zagranicznego RCC , złożyć wszystkie wymagane dokumenty i otrzymać RCCD I-20.
Program
Associate of Science Degree
Tytuł Associate of Science in Culinary Arts zostanie przyznany po spełnieniu wymagań stopnia, w tym wykształcenia ogólnego i innych wymagań związanych z ukończeniem studiów, zgodnie z opisem w katalogu uczelni.
Ta Pathway programu umożliwi studentowi studiów stacjonarnych ukończenie tego programu w 9 miesięcy. W przypadku studentów, którzy potrzebują Pathway w niepełnym wymiarze godzin, należy skontaktować się z doradcą, aby uzyskać więcej informacji.
Wymagane kursy (32 jednostki)
- CUL-20 --- Podstawy pieczenia --- 2
- CUL-36 --- Wprowadzenie do sztuki kulinarnej --- 8
- CUL-37 --- Sztuka kulinarna średniozaawansowana --- 8
- CUL-38 --- Zaawansowana sztuka kulinarna --- 8
- KIN-4 --- Odżywianie --- 3
- MAG-56 --- Zarządzanie relacjami międzyludzkimi --- 3
Wynik programu
Po pomyślnym ukończeniu tego programu studenci powinni być w stanie:
- Wykaż się wyuczoną obsługą klienta, oczekiwaniem na personel i znajomością systemu punktu sprzedaży w działającej jadalni.
- Stosować odpowiednie zasady bezpieczeństwa i higieny podczas przyjmowania, przechowywania, przygotowywania i serwowania żywności.
- Formułuj menu z wykorzystaniem technik projektowania menu, konwersji pisemnych przepisów oraz kalkulacji kosztów żywności i cen menu.
- Wykazać się praktyczną i teoretyczną wiedzą na temat klasycznych i współczesnych metod gotowania gorących potraw i sztuk piekarniczych / cukierniczych.
- Wykazać się praktyczną znajomością klasycznych cięć nożem. Zastosuj wyuczone metody gotowania w kuchniach międzynarodowych.
- Wykazać się biegłością w umiejętnościach orurowania, używaniu form, prezentacji na talerzach i innych technikach artystycznych stosowanych w kuchni żłóbka w ogrodzie oraz w prezentacji gorących, zimnych potraw i ciast.