Read the Official Description

Bezpieczeństwo żywności jest ważnym aspektem ochrony zdrowia i dobrego samopoczucia społeczeństwa. W rozwijającym się sektorze, biznesu i organizacji regulacyjnych podobni Obserwujemy rosnące zapotrzebowanie na wykwalifikowanych i praktykowane specjalistów w tej dziedzinie. Nowy Associate Degree CUD w Bezpieczeństwa Żywności dostarczy Ci szerokie, praktyczne edukacji w dziedzinie nauk podstawowych i rozwijać swoją podstawową wiedzę w zakresie bezpieczeństwa żywności, aby umożliwić Ci rozwijać swoje umiejętności i rozwijać swoją karierę w tej ważnej dyscypliny zawodowej.

Program kładzie nacisk na praktyczną naukę i uczy międzynarodowych systemów i standardów zarządzania żywności, takich jak HACCP i ISO 22000. Tematyka studiów obejmuje: ocenę kwestii kontroli i bezpieczeństwa jakości żywności w ZEA w dziedzinach takich jak prawa żywnościowego i prawa; chemii i przetwórstwa spożywczego; zarządzanie jakością; bezpieczeństwo żywności; i techniki pobierania próbek do kontroli i audytu. Jako student tego programu, będzie również miał okazję brać udział w kursach zarządzania zdrowiem środowiska, przeprowadzania wizyt terenowych, a zdobycie praktycznego doświadczenia w branży za pośrednictwem odpowiedniego stażu.

Efekty uczenia się

Po pomyślnym zakończeniu Associate Degree w zakresie bezpieczeństwa żywności, będzie w stanie stosować umiejętności i kompetencji niezbędnych do wykonywania zawodu w dziedzinie, w tym:

  • Wykazać się wiedzą o kontroli i inspekcji zakładów spożywczych;
  • Sprawdzenie przesyłki spożywczych w odniesieniu do przepisów ustawowych i wykonawczych ZEA;
  • Opisać elementy biologiczne i chemiczne;
  • Wykazać podstawową wiedzę w praktykach przetwórstwa spożywczego;
  • próbki żywności na podstawie protokołów pokrewnych rządowymi oraz ustalonych częstotliwości testowania;
  • Krytycznego myślenia, rozwiązywania problemów i podejmowania działań na rzecz rozwiązywania problemów;
  • komunikować się efektywnie;
  • Zastosować wiedzę uzyskaną w dziedzinie dzień po dniu pracy.

Kariera

rozwijający się sektor hotelarski w regionie, obok rosnących oczekiwań zaufania konsumentów, stworzyła duże zapotrzebowanie na wykwalifikowanych specjalistów w branży bezpieczeństwa żywności. Szanse dla absolwentów tego programu należą role w zakresie bezpieczeństwa żywności i inspekcji w gminach, hoteli i restauracji oraz specjalistycznych firm doradczych.

Absolwenci programu mogą również wykorzystywać swoje punkty, aby przejść do Bachelor of Science in Management zdrowia środowiskowego, oraz uzyskać wyjątki równoważne półtora roku ten pełni akredytowanego programu BSC.

Program taught in:
Język angielski

See 1 more programs offered by Canadian University Dubai »

Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Wrześ. 2019
Duration
4 lat
W pełnym wymiarze godzin
Cena
69,365 AED
AED 69.365,00 rocznie
By locations
By date
Data początkowa
Wrześ. 2019
Application deadline

Wrześ. 2019