Associate Applied Science in Baking & Pastry Optionof
York County Community College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Wells, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Kolejność kursów w tym programie rozpoczyna się w semestrze zimowym. Studenci rozpoczynający naukę wiosną lub latem prawdopodobnie będą musieli ukończyć program dłużej niż dwa lata.
Opierając się na fundamencie sztuki kulinarnej, opcja Baking & Pastry Option zachęca uczniów do poszerzania pełnego zestawu umiejętności klasycznych. Rutynowa praktyka podstawowych technik i procedur oraz kreatywne i artystyczne kreacje kulinarne w laboratoriach gotowania i pieczenia rozwinie biegłość w szerszym zakresie kulinarnych przedsięwzięć. Oprócz budowania wiedzy specjalistycznej w kuchni, program koncentruje się również na koncepcjach zarządzania niezbędnych do odniesienia sukcesu jako cukiernik, cukiernik lub właściciel firmy piekarniczej. Zajęcia, takie jak zarządzanie personelem i finansami oraz projektowanie menu, inwentaryzacja i kontrola kosztów, przygotują studentów do zawodu kulinarnego i piekarniczego.
Absolwenci będą przygotowani do kariery w ekskluzywnych restauracjach, jako członkowie zespołów cukierniczych i piekarniczych, a także jako właściciele piekarni lub małych firm i postępowe stanowiska kulinarne, w tym cukiernicy, deserowcy i piekarz.
Ci, którzy chcą wyjść poza kuchnię, będą mieli wiedzę i umiejętności potrzebne do kariery w jadalni i zdobycia doświadczenia, aby zostać kierownikiem piekarni.
Po pomyślnym ukończeniu studiów Associate of Applied Science w zakresie opcji pieczenia i cukiernictwa sztuki kulinarnej absolwenci będą mogli:
Zademonstrować bezpieczną obsługę i przechowywanie żywności i sprzętu kuchennego.
Zaplanuj menu dopasowane do skali i finansów różnych instytucji komercyjnych i zawodowych.
Analizuj współczesne problemy biznesowe i finansowe profesjonalnej kuchni.
Rozpoznaj wartość różnorodności poglądów, wartości, umiejętności i kultur w profesjonalnym środowisku kuchennym.
Działaj samodzielnie i jako członek zespołu w profesjonalnej kuchni.
Opracuj zasady mające na celu osiągnięcie celów finansowych profesjonalnej kuchni.
Twórz potrawy przy użyciu klasycznych technik gotowania i pieczenia, które stanowią podstawę profesjonalnej kuchni.
Wyjaśnij techniki, naukę i kunszt przygotowania chleba, ciast, ciastek i deserów w profesjonalnej kuchni.
Przygotuj dania i menu dla różnorodnych preferencji i potrzeb kulturowych.
Przygotuj potrawy i menu dla określonych potrzeb zdrowotnych i dietetycznych.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Szwajcarski Grand Diploma w dziedzinie cukiernictwa i sztuki czekolady
- Port-Valais, Szwajcaria
Associate of Applied Science w dziedzinie piekarnictwa i cukiernictwa
- Lynnwood, Stany Zjednoczone
Baking and Pastry Arts
- Barrie, Kanada