Advanced Culinary Arts Program

Informacje ogólne

Opis programu

Jeśli chcesz realizować swoją pasję do gastronomii , rozwijać umiejętności zawodowe poprzez kompleksowe kursy i staże, a także doświadczyć Europy podczas zdobywania wymarzonej kariery , ten program jest dla Ciebie.

W tym nowym międzynarodowym programie kulinarnym studenci będą mieli możliwość, po dwóch miesiącach studiowania sztuki kulinarnej w Kul IN , kontynuowania nauki w Business and Hotel Management School w Lucernie w Szwajcarii.

W ramach dwumiesięcznego programu kulinarnego na Kul IN uczniowie poznają podstawowe techniki kulinarne , pracują z różnymi składnikami i żywnością, uczą się obsługi profesjonalnego sprzętu, przygotowują posiłki a la carte i tworzą menu. W trakcie programu uczniowie zdobędą umiejętności niezbędne do rozwoju w profesjonalnej kuchni.

Szkoła partnerska ze Szwajcarii oferuje uczniom możliwość dalszego rozwijania swoich umiejętności kulinarnych i wiedzy poprzez obowiązkowy program stażowy i przy pomocy najlepszych wykładowców z całego świata. Program koncentruje się na kuchni europejskiej, jednak studenci zdobędą również wiedzę na temat pieczenia, ciast, degustacji i zarządzania winem.

Program ma na celu zapewnienie studentom możliwości rozwoju kariery w konkurencyjnym, zróżnicowanym świecie, jakim jest przemysł kulinarny.

1. Studiowanie w Sisak

W ramach dwumiesięcznego programu kulinarnego uczniowie będą uczyć się poprzez intensywne lekcje praktyczne. Będą zdobywać wiedzę na temat podstawowych technik kulinarnych , pracować z różnymi składnikami i żywnością, nauczyć się obsługiwać profesjonalny sprzęt, przygotowywać posiłki a la carte i tworzyć menu. W trakcie programu uczniowie zdobędą umiejętności niezbędne do samodzielnego funkcjonowania i rozwoju w profesjonalnej kuchni. Będą kontynuować naukę w Szwajcarii. Lekcje i zajęcia są w języku angielskim.

2. Studiowanie w Lucernie

Program trwa jeszcze 10 tygodni i jest kontynuowany w szkole partnerskiej, Business & Hotel Management School, BHMS w Lucernie (Szwajcaria). Program wprowadza studentów w świat produkcji i przygotowywania żywności , koncentrując się na szkoleniu praktycznym i indywidualnym podejściu. Podczas programu w BHMS studenci zdobędą wiedzę na temat przygotowywania klasycznej kuchni europejskiej, ciasta, pieczenia, degustacji wina i zarządzania. Będą mieli okazję uczyć się od wykładowców z międzynarodowym doświadczeniem zawodowym oraz od najlepszych ekspertów w dziedzinie hotelarstwa. Lekcje i zajęcia prowadzone są w języku angielskim.

3. Staże

Trzymiesięczny okres stażu w szwajcarskich hotelach lub restauracjach jest obowiązkową częścią programu i doskonałą okazją do zdobycia doświadczenia zawodowego w najlepszych profesjonalnych kuchniach , a także do otrzymania pierwszych refundacji podczas nauki. Staże zapewniają studentom doświadczenie i wiedzę oraz są cenną rekomendacją, która zwiększy szanse studentów na karierę w branży kulinarnej.

Po pomyślnym ukończeniu programów Kul IN i BHMS studenci otrzymują:

  • Certyfikat Profesjonalnego Szefa Kuchni
  • Certyfikat w sztuce kulinarnej

Czas trwania programu: 7 i pół miesiąca (2 miesiące w Kul IN 10 tygodni w BHMS 3 miesiące praktyk)

Czesne na jednego studenta: 18 000,00 euro (z VAT)

Czesne obejmuje:

  • Kompletny program kulinarny
  • Praktyki
  • Zakwaterowanie zapewnione w mieście nauki (Sisak, Lucerna)
  • Lunch - od poniedziałku do piątku (Sisak, Lucerna)
  • Zorganizowany transport podczas pracy w terenie i wycieczek terenowych
  • Transport z lotniska (Szwajcaria) po przyjeździe
  • Obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne podczas nauki w Szwajcarii
  • Wiza podczas nauki w Szwajcarii

PROGRAM START DATES:

  • 3 listopada 2020 r
  • Dla naszych uczniów w pierwszej chwili oferujemy rabat w wysokości 400 € na naukę w programie. Aby zdobyć ten kupon, musisz ukończyć proces aplikacyjny i opłacić czesne na dwa miesiące przed datą rozpoczęcia programu.

W celu uzyskania pełnego doświadczenia z nauki w Culinary Institute Kul IN zapraszamy na wirtualną wycieczkę.

Ostatnia aktualizacja Paź 2020

Informacje o uczelni

Gastronomy offers a wide array of professions, and Kul IN welcomes all students who want to direct their studies towards this diverse world of gastronomy, or want to build on their existing knowledge ... Czytaj więcej

Gastronomy offers a wide array of professions, and Kul IN welcomes all students who want to direct their studies towards this diverse world of gastronomy, or want to build on their existing knowledge alongside exceptional mentors with a wealth of work experience and extensive theoretical knowledge. Pokaż mniej