AAS w zarządzaniu hotelarstwem (przedsiębiorczość)
Hudson County Community College
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Jersey City, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 149 / per credit *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* za kredyt dla mieszkańców; 298,00 USD na kredyt dla nierezydentów; 440,00 $ na kredyt w przypadku transakcji międzynarodowych lub poza stanem
Wstęp
Opcja AAS in Hospitality Management-Entrepreneurship ma na celu zapewnienie studentom wprowadzenia do unikalnych koncepcji własności biznesowej w branży hotelarskiej. Ta opcja skupi się na sposobie tworzenia nowych przedsięwzięć biznesowych. Nacisk zostanie położony na aktualne tematy w zakresie przedsiębiorczości i będzie obejmował: franczyzy, innowacje, przedsiębiorczą kreatywność i ukierunkowane formy badań rynkowych. Ta opcja zapewni również praktyczne praktyczne doświadczenie w zakresie przedsiębiorczości, w tym opracowanie i teoretyczną realizację biznesplanu.
Andrea Piacquadio / Pexels
Ogólne wymagania edukacyjne dotyczące przedsiębiorczości w zakresie zarządzania hotelarstwem
- ENG-101 Skład kolegium I
- ENG-102 Skład kolegium II
- CSC-100 Wprowadzenie do komputerów i informatyki
- ENG-112 Przemówienie
- Jeden wybór różnorodności
- Ukończ 2 wybory z zakresu nauk społecznych lub humanistycznych
Główne wymagania dotyczące przedsiębiorczości w zakresie zarządzania hotelarstwem
- CSS-100 Sukces studenta
- ACC-121 Zasady rachunkowości I
- CAI-225 Externship III
- EKO-201 Zasady makroekonomii
- HMT-104 Culinary for Hospitality
- HMT-110 Wprowadzenie do branży hotelarskiej
- HMT-111 Wprowadzenie do przedsiębiorczości
- HMT-115 Miejski przedsiębiorca
- HMT-121 Hotel Practicum
- HMT-202 Innowacja, kreatywność i marketing
- Franczyza HMT-217
- HMT-210 Prawo dotyczące gościnności i podróży
- MAN-121 Zasady zarządzania
Ukończ 2 ograniczenia w programie do wyboru:
- CAI-223 Kontrola kosztów żywności, napojów i pracy
- Skomputeryzowana księgowość ACC-211
- ACC-221 Zasady rachunkowości II
- BUS-230 Prawo gospodarcze
- ECO-202 Zasady mikroekonomii
- HMT-106 Kultura i geografia w turystyce
- HMT-112 Wprowadzenie do podróży i turystyki
- HMT-116 Zarządzanie operacjami restauracji I
- HMT-122 Obsługa recepcji
- HMT-128 Planowanie imprez Podróże i turystyka
- HMT-204 Podstawy wina i żywności
- HMT-206 Systemy informacyjne w hotelarstwie i turystyce
- HMT-209 Marketing, sprzedaż i promocje
- HMT-213 Zasady marketingu hotelarskiego
- HMT-214 Hotel Group and Convention Sales
- HMT-215 Zarządzanie utrzymaniem porządku
- HMT-216 Zarządzanie operacjami restauracji II
- MAN-221 Marketing
- Zarządzanie zasobami ludzkimi MAN-232
- MAT-100 College Algebra
- MAT-114 Wprowadzenie Prawdopodobieństwa i statystyki