AAS w sztuce kulinarnej
West Virginia Northern Community College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Wheeling, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Program Culinary Arts, akredytowany przez Amerykańską Federację Kulinarną, ma na celu sprostanie wymaganiom dobrze wyszkolonego personelu gastronomicznego, kładąc nacisk na rozwój podstawowych technik przygotowywania żywności komercyjnej. W programie uwzględniono wiele aspektów przygotowywania i odżywiania żywności, warunków sanitarnych, planowania menu i zarządzania personelem przez profesjonalnego lekarza weterynarii. Na zajęciach laboratoryjnych priorytetem jest praktyczne doświadczenie, budujące solidne podstawy podstawowych umiejętności gotowania. Po ukończeniu programu studenci mogą uzyskać zatrudnienie jako kucharz, piekarz, zastępca szefa kuchni, kierownik kuchni lub nadzorca, główny kucharz w restauracjach, hotelach, firmach cateringowych i innych organizacjach gastronomicznych. Program zapewnia studentom możliwość spełnienia wymagań dotyczących certyfikacji przez American Culinary Federation.
O szkole
pytania
Podobne kursy
AAS w sztuce kulinarnej
- Jersey City, Stany Zjednoczone
- Union City, Stany Zjednoczone
Associate w naukach stosowanych, sztukach kulinarnych
- Philadelphia, Stany Zjednoczone
Associate of Applied Science in Culinary Arts
- Hanceville, Stany Zjednoczone