Wyższy dyplom w sztuce kulinarnej
International Culinary Institute
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Hong Kong, Hongkong
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
HKD 59 000 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* na rok. Opłaty za naukę w roku akademickim 2021/22 są obecnie w trakcie przeglądu
Wstęp
Zdjęcie dzięki uprzejmości Rady Kształcenia Zawodowego
Cele programu
Przygotowuje studentów do pracy w tętniącej życiem i stale rozwijającej się branży gastronomicznej oraz rozwija ich kompetencje intelektualne i zawodowe, aby sprostać zapotrzebowaniu branży na nowe pokolenie szefów kuchni, posiadających nie tylko umiejętności multi-kulinarne i zarządcze, ale także profesjonalne nastawienie i podejście do pracy ;
Zapewnia szeroki zakres tematów w chińskiej i zachodniej sztuce kulinarnej i naukach ścisłych oraz klastry modułów specyficznych dla strumienia kulinarnego w celu zwiększenia wiedzy i umiejętności uczniów w zakresie krajowych / międzynarodowych sztuk kulinarnych, aby pomóc uczniom w realizacji ich zainteresowań i aspiracji zawodowych;
Ustrukturyzowany, aby pomóc uczniom zdobyć wiedzę w kulinarnych niszach i rozwinąć know-how w zakresie zarządzania w operacjach kulinarnych i firmach cateringowych w sposób całościowy.
Strumień programu
Studenci mogą wybrać jeden z następujących strumieni, aby poszerzyć swoją wiedzę zawodową i umiejętności w odpowiednim obszarze studiów:
- Kuchnia zachodnia (kampus ICI)
- Kuchnia chińska (kampus CCI) *
Studenci będą wprowadzać Stream w trzecim semestrze, z zastrzeżeniem wyboru, wyników akademickich i dostępności miejsc w strumieniu.
* Uwaga: transmisja w języku chińskim nie dotyczy studentów spoza regionu.
Perspektywy rozwoju kariery
Absolwenci będą profesjonalnie przygotowani do objęcia stanowisk operacyjnych dostępnych w szerokiej gamie placówek gastronomicznych, takich jak restauracje, hotele, ośrodki wypoczynkowe, parki rozrywki, kluby. Po zdobyciu doświadczenia zawodowego staną się wysoce kompetentnymi kandydatami na stanowiska nadzorcze i kierownicze.
Absolwenci Higher Diploma in Culinary Arts (Western Cuisine), którzy mają roczne doświadczenie w pracy po uzyskaniu kwalifikacji w wieku co najmniej 22 lat i zdadzą egzamin z handlu, otrzymają tytuł `` Certified Cook '', który jest oferowany wspólnie przez International Culinary Institute i Niemiecka Izba Przemysłowo-Handlowa.
Profesjonalne uznanie
Studenci, którzy studiują programy przygotowywania posiłków i żywienia, są zobowiązani do przystąpienia do modułu Higiena i bezpieczeństwo żywności. Wybrani kandydaci otrzymują „Certyfikat Podstawowej Higieny Żywności dla Inspektorów Higieny”, który jest uznawany przez Departament Higieny Żywności i Środowiska w Hongkongu.
Absolwenci Higher Diploma in Culinary Arts (Western Cuisine), którzy mają co najmniej roczne doświadczenie zawodowe po uzyskaniu kwalifikacji i co najmniej 22 lata, mogą przystąpić do German Trade Test Qualification System. Wybrani kandydaci otrzymują tytuł „Certyfikowanego kucharza kuchni zachodniej”, który jest oferowany przez International Culinary Institute i Centrum Edukacji Przemysłu Hotelarskiego dla Biznesu i Zarządzania, Koblenz, Gastronomisches Bildungszentrum Koblenz eV, IHK-Akademie Koblenz eV
Absolwenci Higher Diploma in Culinary Arts (kuchnia chińska) mogą przystąpić do testu handlowego przygotowanej przez zaprojektowaną w Chinach organizację. Wybrani kandydaci otrzymują odpowiednie kwalifikacje „kucharz chiński”.
Ogólne wymagania wejścia
Absolwent liceum o sprawdzonej znajomości języka angielskiego, np. IELTS w wersji 5.0 lub równoważnej.
Wnioski będą oceniane indywidualnie przez dany departament.
Program
Strumień programu
Studenci mogą wybrać jeden z następujących Strumieni, tak aby zwiększyć swoją profesjonalną wiedzę i umiejętności w odpowiednim obszarze studiów :
- Kuchnia zachodnia (kampus ICI)
- Kuchnia chińska (kampus CCI)*.
Studenci wchodzą do strumienia w trzecim semestrze, w zależności od ich wyboru, wyników w nauce i dostępności miejsc w strumieniu.
*Uwaga: Chiński strumień nie dotyczy studentów nielokalnych.
Uznanie zawodowe
Studenci, którzy studiują programy przygotowania żywności i gastronomii są zobowiązani do podjęcia modułu Higiena i bezpieczeństwo żywności. Zdający otrzymują "Basic Food Hygiene Certificate for Hygiene Supervisors", który jest uznawany przez Food and Environmental Hygiene Department w Hongkongu.
Absolwenci Wyższego Dyplomu Sztuki Kulinarnej (Kuchnia Zachodnia), którzy posiadają co najmniej roczne doświadczenie zawodowe po uzyskaniu kwalifikacji i mają minimum 22 lata, mogą przystąpić do niemieckiego systemu kwalifikacji Trade Test. Kandydaci, którzy odnieśli sukces, otrzymują tytuł "Certyfikowany kucharz w kuchni zachodniej", który jest oferowany przez International Culinary Institute i Centrum Edukacyjne Przemysłu Hotelarskiego dla Biznesu & Management, Koblenz,Gastronomisches Bildungszentrum Koblenz e.V., IHK-Akademie Koblenz e.V.
Absolwenci Higher Diploma in Culinary Arts (Chinese Cuisine) mogą przystąpić do egzaminu zawodowego przez zaprojektowaną organizację w Chinach. Kandydaci, którzy pomyślnie przejdą szkolenie, otrzymują odpowiednie kwalifikacje "Chiński kucharz".
Rekrutacja
Galeria
Możliwości związane z karierą
Absolwenci będą profesjonalnie przygotowani do podjęcia pracy na stanowiskach operacyjnych dostępnych w szerokim zakresie placówek gastronomicznych, takich jak restauracje, hotele, ośrodki wypoczynkowe, parki rozrywki, kluby. Po zgromadzeniu doświadczenia zawodowego staną się bardzo zdolnymi kandydatami na stanowiska nadzorcze i kierownicze.
Absolwenci Higher Diploma in Culinary Arts (Western Cuisine), którzy posiadają roczne doświadczenie zawodowe po kwalifikacji, mając minimum 22 lata i zdadzą egzamin zawodowy, otrzymają tytuł "Certified Cook", który jest wspólnie oferowany przez International Culinary Institute i Niemiecką Izbę Przemysłowo-Handlową.