Sztuka kulinarna
Culinary Institute Kul IN
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Sisak, Chorwacja
Języki
Język angielski, Włoski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
12 weeks
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 9250 / per course *
Termin składania wniosków
02 Sep 2024
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
12 Nov 2024
* VAT naliczony
Wstęp
Podczas tego trzymiesięcznego programu uczniowie otrzymują szeroką edukację w zakresie profesjonalnego gotowania i podstawowego wypieku ciast. Dynamiczny harmonogram kursów przeznaczony jest dla osób, które pragną doskonalić swoje umiejętności kulinarne lub kierują się w stronę kariery w profesjonalnej gastronomii.
Program opiera się na praktycznym podejściu do technik gotowania, z codziennymi laboratoriami gotowania uzupełniającymi lekcje, a także kilkoma wycieczkami terenowymi do lokalnych ośrodków produkcji żywności i gościnnymi wykładami wizytujących chorwackich i międzynarodowych szefów kuchni.
Studenci zostaną wyposażeni w podstawową wiedzę niezbędną do rozpoczęcia pracy w zawodzie kulinarnym. Studenci zapoznają się z termiczną i mechaniczną obróbką żywności, identyfikacją jakości składników, łączeniem przypraw, pracą noża, tworzeniem wysokiej jakości menu restauracji, układaniem i serwowaniem dań, profesjonalnymi standardami gotowania, porcjami żywności, konserwowaniem żywności i historią gastronomii. Oprócz umiejętności zawodowych, które studenci zdobywają podczas tego programu, będą mieli także okazję poznać odnoszących sukcesy szefów kuchni pracujących we współczesnej gastronomii i dołączyć do sieci profesjonalistów z branży.
Program
Praktyki kulinarne
Ponieważ wierzymy, że gotowania najlepiej uczyć się poprzez praktyczne doświadczenie, nasz program nauczania jest tak zaprojektowany, że 80% czasu zajęć jest poświęcone praktykom.
Wycieczki terenowe
Wycieczki terenowe do restauracji, hoteli i dostawców pomagają studentom lepiej zrozumieć biznes restauracyjny i hotelarski, łańcuch produkcyjny przemysłu spożywczego, a także techniki przygotowania i przechowywania. Wycieczki terenowe są doskonałą okazją do nawiązania kontaktów z kolegami i entuzjastami z branży.
Dodatkowe informacje o programie
- Czas trwania zajęć: 5 godzin dziennie, od poniedziałku do piątku
- Język używany na zajęciach: Angielski
- Lektury i materiały (cyfrowe): udostępnione przez Kul IN
- Mundury: Zapewnione przez. Kul IN
Po pomyślnym ukończeniu każdy uczeń otrzyma od Kul IN certyfikat Profesjonalnego Szefa Kuchni Kulinarnej.
MOŻLIWOŚCI KSZTAŁCENIA PO PROGRAMIE
Culinary Management w Wyższej Szkole Ekonomii i Zarządzania w Zagrzebiu
Oprócz naszego programu Culinary Arts, oferujemy Ci możliwość rozwijania swoich umiejętności przedsiębiorczych dzięki temu wspólnemu programowi między Kul IN i Zagreb School of Economics and Management!